Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

HPE yeni nesil ProLiant portföyünü genişletiyor

hpe-globaltechmagazineUçtan buluta veri talepleri artarken, modern ve gelişen iş yükleri mevcut altyapıların yeteneklerini zorlamaya devam ediyor. Bu durumda işletmeler BT temellerini güçlendirmeye ihtiyaç duyuyor. Her iş yükü gecikme süresi, ölçek, performans, ekonomi ve konum gibi değişen gereksinimlere sahip ve bunları doğru ele almak büyük önem taşıyor.

HPE, bu zorlukların üstesinden gelmek için uçtaki işletmeler, kurumsal şirketler, özel bulut, veri analitiği ve telekomünikasyon hizmetleri için çığır açan performans ve verimlilik sağlayan yeni sunucularıyla ProLiant Gen11 portföyünü genişletti. Yeni HPE ProLiant Gen11 sunucuları, sezgisel bulut operasyon deneyimi, tasarımdan itibaren güvenlik ve iş yükleri için optimize edilmiş performans sunmak üzere hibrit bir dünya için tasarlandı. Bu yeni sunucular, çok çeşitli iş yüklerini destekleyerek işletmenin modernizasyonunu sağlarken yeni nesil uygulamalar ve altyapı hizmetleri için inovasyonu hızlandırıyor. Bunlar, 4’üncü Nesil Intel Xeon ölçeklenebilir işlemcilere sahip HPE ProLiant Gen11 sunucuların yeteneklerinden sadece birkaçı.

Bilgi işlem düzeyini artırak şirketleri geleceğe taşımak mümkün

4. Nesil Intel Xeon Ölçeklenebilir işlemcilerle oluşturulan HPE ProLiant yeni nesil sunucularla, HPE ve Intel hibrit bir dünya için işletmeleri ileriye taşımak üzere tasarlanmış yeni nesil bilgi işlem sunuyor. Böylece, uçtan buluta, her yerde hibrit ortama güç sağlamak için yeni düzey bilgi işlem çözümlerine sahip olunuyor. Hem ekonomik yerel depolama kapasitesi hem beşikten mezara güvenlik özellikleri, etkileyici enerji verimliliği veya esnek dağıtım seçenekleri, en yeni HPE ProLiant sunucu ailesinde yer alıyor.

4. Nesil Ölçeklenebilir Intel Xeon işlemcilere sahip yeni HPE ProLiant Gen11 Sunucular

Uçta çeşitli raf ortamları için yeni nesil iş yüklerini modernize etmek ve güçlendirmek için tasarlanmış yeni bir uç merkezli bilgi işlem sunucusu olan HPE Proliant DL320 Gen11, gelişmiş grafik ve depolama için esnek ölçekle endüstri standardı tasarımını sürdürüyor. Artık sanal masaüstü (VDI), video akışı ve analitik gibi hedef iş yükleri için işletmenin bulunduğu her yere ekonomiklik, esneklik ve verimlilikle kurumsal bilgi işlem getirilebiliyor.

Kurumsal şirketler için optimize edilmiş yoğun bilgi işlem

HPE ProLiant DL360 Gen11, yalnızca 1U raf alanına sığabilen boyutuyla ve çift soket performansıyla VM’ler, konteynerler veya çıplak donanım gibi yoğunluk açısından optimize edilmiş işler için kurumsal altyapı hizmetleri sunuyor. Bu, DL360’ı BT altyapıları ve hiper bütünleşik iş yükleri için ideal hale getiriyor.

Kurumsal olarak optimize edilmiş ölçeklenebilir bilgi işlem

HPE ProLiant DL380 Gen11 sunucusu, depolama ve hızlandırıcı için gelişmiş ölçeklenebilirliğe sahip çift soketli 2U form faktörüne sahip. Bu sayede gelişmiş DPU’lar ve GPU’lar gerektiren en zorlu iş yükleri için idealdir. Genişleyebilme yetenekleriyle sanallaştırma ve özel bulutun yanı sıra veri yönetimi dahil olmak üzere çok çeşitli iş yükleri için güç sağlıyor.

İş için optimize edilmiş tower bilişim

HPE ProLiant ML350 Gen11 sunucusu, Linux ve Windows genelinde altı dünya rekoruyla dünyanın enerji açısından en verimli sunucusudur. Hizmet verdiği konum ister bir şube isterse başka bir uzak tesis olsun, uçtaki yeni nesil iş yüklerine esnek bir şekilde güç sağlamak için tasarlandı.

Intel Genel Müdürü ve Bulut ve Kurumsal Çözümler Grubu Başkan Yardımcısı Janet George, konuya ilişkin şöyle konuştu: “Müşterilerin uçta, bulutta veya her ikisinde çalışan iş yüklerinin titiz gereksinimleri, giderek bağlantılı ve daha fazla veri odaklı bir dünyada çığır açan bilgi işlem performansına ihtiyaç duyuyor. HPE ProLiant Gen 11 sunucularında bulunan 4. Nesil Intel Xeon ölçeklenebilir işlemcilerin piyasaya sürülmesinde HPE’nin yanında yer almaktan gurur duyuyoruz. Birlikte, uçtan buluta hızlandırılmış bilgi işlem taleplerini karşılamak için oluşturulmuş yeni nesil platformları pazara sunarak hem müşteriler hem de iş ortakları için yeni iş potansiyellerinin kilidini açıyoruz.”

Enerji verimliliği ve sanallaştırmada yeni dünya rekorları

HPE, 4’üncü Nesil Intel Xeon ölçeklenebilir işlemcilere sahip yeni HPE ProLiant Gen11 sunucularla birden çok dünya rekoru kırarak performans liderliğini ileriye taşıdı.

  • HPE ProLiant ML350 Gen11, tower sunucu enerji verimliliğinde altı dünya rekoru elde etti.
  • HPE ProLiant DL380 Gen11, VMware VMmark üzerinde toplam 448 çekirdekle dünya rekoru kırdı.

HPE, 4. Nesil Intel Xeon Ölçeklenebilir işlemcilere sahip yeni HPE ProLiant Gen11 sunucularla rekabet avantajı sağlamak için çığır açan iş yükü performansı sunuyor.

  • HPE ProLiant DL380 Gen11 sunucuları, Gen10 Plus sunuculara kıyasla 1,68 kata kadar daha fazla sanallaştırma performansı ve fiyat/performans açısından yüzde 19 iyileştirme sunuyor.
  • HPE ProLiant Gen11 sunucuları, Online Transaction Processing (OLTP) için HPE ProLiant Gen10’a kıyasla 2,2 kata kadar daha fazla kullanıcı barındırıyor.
  • HPE ProLiant DL380 Gen10’a kıyasla 2,76 kata kadar daha yüksek yoğun işlemli tamsayı çıktı performansına sahiptir.
  • HPE ProLiant DL380 Gen10’a kıyasla 3,37 kata kadar daha yüksek bilgi işlem yoğun kayan noktalı çıktı performansına sahiptir.

Bilgi işlem yönetimi yeniden tasarlanıyor

Her işletme dijital olarak dönüşmek, güvenlik risklerini ele almak ve verimli bir şekilde çalışmak gibi zorluklarla karşı karşıya. Sunucu yönetiminin karmaşık oluşu da BT kaynaklarını tüketen ve inovasyonu yavaşlatan dikkat dağıtıcı bir unsur. HPE ProLiant Gen11, yeni nesil portföyüyle yönetim deneyimini dönüştürüyor. HPE GreenLake for Compute Ops Management bilgi işlem altyapısı nerede olursa olsun sunucu yaşam döngüsü boyunca işlemleri birleştirip basitleştirerek bu zorlukları çözüyor. HPE Greenlake for Compute Ops Management, tek bir konsol aracılığıyla yönetilebilen, sezgisel bir bulut operasyon deneyimi sağlarken bilgi işlem yönetimini birleştirmek için esnek bir şekilde ölçeklenebiliyor, tüm ortamlar için tutarlı, güvenli bir bulut deneyimi sunuyor.

Güçlü sunucu güvenlik özellikleri

Her zaman olduğu gibi güvenlik, HPE’nin sunucu tasarımının en büyük öncelikleri arasında yer alıyor. HPE, en son işlemci ve depolama inovasyonlarını iş yükleri için doğru sunucu platformlarıyla eşleştirmek adına özenle çalıştı. HPE Silicon Root of Trust, HPE iLO 6, Küresel Tedarik Zinciri Güvenlik Hizmetleri, HPE GreenLake for Compute Ops Management ve iş ortağı ekosistemindeki gelişmiş güvenlik özellikleriyle sunucu güvenliğini geliştirmeye devam ediyor. HPE ProLiant sunucularının bu yeni nesli daha güçlü, güvenilir ve nerede hizmet verirse versin kolayca yönetilebilecek şekilde tasarlandı.

Yakın gelecekte, HPE ProLiant Gen11 portföyü daha da fazla iş yükü ve endüstri kullanım durumlarını içerecek şekilde genişleyecek:

  • Yazılım tanımlı veri merkezi için HPE Synergy 480 Gen11, gelişmiş Private Cloud for Enterprise özelliğine sahiptir.
  • HPE ProLiant DL560 Gen11, dörtlü soket performansı ve bellek içi veri hızlandırmayla büyük ölçekli veri iş yüklerine güç sağlıyor.
  • HPE ProLiant DL110 Gen11, Telco 5G Hizmetleri ve vRAN için yüksek yoğunluklu optimize edilmiş bilgi işlemle tasarlandı.
  • HPE ProLiant ML110 Gen11, küçük işletmeler için tasarlanmış ve satın alınabilirlik için optimize edildi.
  • Yeni HPE ProLiant Gen11 sunucusu, kurumsal iş yükleri için genişletilmiş GPU desteğine sahiptir.

Teknoloji Makaleleri