Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Powell’ın açıklamaları piyasalarda sert rüzgar estirdi

FED-globaltechmagazineFED Başkanı Powell’ın şahin açıklamaları kripto para piyasasında çekilmelere sebep oldu. Yatay hareketteki Bitcoin, dün 21840$ seviyesini test ettikten sonra bugün güne 22000$ seviyesinde başladı.”  Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz, piyasaların son 24 saatini değerlendirdi.

Bitcoin, dün FED Başkanı Powell’ın şahin konuşmasının ardından %3 civarında geri çekilerek 21840$ seviyelerini test etti, bu sabah saatlerinde ise 22000$ seviyelerinde fiyatlanıyor. Ethereum da 1550$ seviyelerinden alıcı buluyor, %5 civarında geri çekilme ile güne başlayan altcoinler de lider kripto paraları takip ediyor.

Tüm piyasaların gözü dün Fed Başkanı Powell’ın konuşmasındaydı. Powell yaptığı konuşmada ekonomik göstergelerin faizdeki tepe noktasının daha yukarı gidebileceğini ve enflasyonla mücadelede önlerinde uzun bir yol olacağını dile getirdi. Powell’ın yaptığı şahin açıklamalar sonrası ABD’de sıkı para politikasının daha hızlı olabileceği beklentisiyle risk iştahı azalarak ABD borsaları günü %1,5 civarında satışlarla tamamladı. Bu satışlar kripto paralar tarafında daha yoğun gerçekleşti. Powell yalnızca makroekomik göstergeler hakkında değil kripto paralar hakkında da açıklamalarda bulundu; kripto alanında oldukça fazla kargaşa olduğunu ve FED’in gözünün kriptolarda olduğunu, bankalarla aynı regülasyona tabi olabileceklerini belirten başkan, regülasyonlara da dikkat çekti.

Kripto para piyasası toplam değeri dünkü geri çekilmenin ardından bugün hala 1 trilyon doların altında hareketlilik gösteriyor. Bitcoin’in dominasyonu %43,6, Ethereum dominasyonu ise %19,5 seviyelerinde yer alıyor. Birçok altcoinde geri çekilmeler devam ederken bugün VGX, ALPACA, HT ve LOOM çift haneli kazançlar ile Bitay’da en çok yükselen kripto paralar olarak öne çıkıyor.

Bugün piyasalar TSİ 18:00’de FED Başkanı Powell’ın senato ve temsilciler meclisinde sunumu takip edecek. Buna ek olarak bugün TSİ 16:15’te ADP Tarım Dışı İstihdam Değişikliği verisi piyasalarda volatiliteyi arttırabilecek bir diğer veri olarak karşımıza çıkıyor.

Bitcoin Teknik Analiz

Bitcoin, dün Powell’ın yaptığı konuşmanın ardından %3 civarında düşüş yaşayarak bugün sabah saatlerinde 22020$ seviyelerinde fiyatlanıyor. Dün itibariyle önemli bir destek seviyesi olan 22315$’ı kıran Bitcoin için aşağı yönlü hareketliliğin devamında 21850$ tekrar test edilebilir. Bu seviyeye tutunamaması halinde 21530$ önemli bir destek seviyesi olarak karşımıza çıkıyor. Yukarı yönlü bir harekette ise 22315$ seviyesi kritik direnç seviyesi olarak karşımıza çıkıyor. Yükselişin devamı için bu seviyenin kırılması ve kalıcılık sağlaması önemli olacaktır. Ardından 22765$ bir sonraki direnç seviyesi olarak çalışması beklenebilir.

Ethereum Teknik Analiz

Ethereum, dün yaşanan geri çekilmeyle birlikte 1536$ seviyelerini test etse de ufak toparlanmalarla bugün 1554$ seviyelerinde fiyatlanıyor. Düşen majör trend çizgisi üzerinde 5 gündür hareketlilik göstererek Ethereum için yukarı yönlü bir harekette 1560$ seviyesinin üzerinde günlük kapanışlar yapması önemli olacaktır. Kalıcılık sağlaması halinde 1575$ ardından da 1597$ seviyelerinin direnç olarak çalışması beklenebilir. Aşağı yönlü hareketliliğin devamında ise 1536$ seviyesi tekrar test edilebilir. Bu seviyenin altına sarkması halinde 1523$ ardından da 1460$ seviyelerine kadar bir geri çekilme gözlemlenebilir.

Teknoloji Makaleleri