Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Kripto piyasası ABD’den gelen haberle kırmızıya döndü

kripto-para-globaltechmagazineCuma günü ABD hükümetinin Bitcoin satışına devam edeceği haberi kripto para piyasasının Nisan ayına kırmızı mumla başlamasına neden oldu.  Geri çekilmelerin olduğu piyasada yeni haftanın ilk iş saatlerinde Bitcoin 27900$, Ethereum da 1790$ seviyelerinden alıcı buluyor. Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz kripto piyasasını değerlendirdi.

2013 yılında yaşanan Silk Road olayından sonra el koyulan 144 bin Bitcoin’in satışına ABD Hükümeti’nin devam ettiği haberi geldi. 14 Mart’ta 9.800 Bitcoin satan ABD Hükümeti, dört parça olacak şekilde 41.500 Bitcoin’i daha satmayı planlaması kriptolarda satış baskısına neden oldu. Tron kurucusu Justin Sun ise piyasa üzerindeki potansiyel etkisini en aza indirmek için Bitcoinleri %10 indirimle satın almayı teklif edeceğini açıklaması satış baskısını azaltmadı.

Ayrıca dün OPEC+ ülkelerinin petrol üretiminde kısıntıya gideceklerini açıklamaları, ABD enflasyonuna baskı yapacağı ve FED’in faiz kararını etkileyeceği beklentisiyle kripto piyasalarındaki satış baskısını arttırdı.

Kripto piyasası incelendiğinde bu sabah saatlerinde Bitcoin 27900$ seviyelerinde hareketlilik gösterirken, Ethereum 1790$ seviyelerinden alıcı buluyor. Altcoinler’de ise negatif bir seyir söz konusu. Kripto piyasasının toplam değeri geri çekilmelerle birlikte 1.13 trilyon dolar seviyelerinde hareketlilik gösteriyor. Bitcoin’in dominasyonu %47.6 , Ethereum dominasyonu ise %19 seviyelerinde yer alıyor.  Bugün POLS çift haneli kazançlarla Bitay’da en çok yükselen kripto para olarak öne çıkıyor.

Bugün makro gündemde önemli bir veri olmamakla birlikte bu hafta ABD’den gelecek veriler önemli olacak. Çarşamba günü ADP tarım dışı istihdam değişikliği verisi, Perşembe işsizlik haklarından yararlanma başvuruları, Cuma da tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı radarımızda olacak. Ayrıca kripto piyasasının iç dinamiklerindeki haber akışları baskın olmaya devam etmesi bekleniyor.

Bitcoin Teknik Analiz

Bitcoin, yeni güne kırmızı mumla başlayarak bu sabah saatlerinde 27900$ seviyelerinde hareketlilik gösteriyor.

Uzun süredir yükselen bir kanal içerisinde hareketlilik gösteren Bitcoin gece saatlerinde yaşadığı geri çekilmelerle kanalın alt bandını kırsa da bu sabah saatlerinde tekrar kanala dahil olmuş gözüküyor. Olası yukarı yönlü bir hareketin devam etmesi için 27800$ üzerinde kalıcılık sağlaması önemli olacaktır. Ardından 28285$ oldukça önemli bir direnç seviyesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu seviyenin kırılması halinde kanalın orta bandı olan 28840$ seviyelerine kadar bir yükseliş beklenebilir.

Olası aşağı yönlü bir harekette ise 27800$ilk destek seviyesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu seviyenin kırılması halinde 27520$ ardından da 26760$ seviyelerinin destek olarak çalışması beklenebilir.

Ethereum Teknik Analiz

Ethereum, uzun süredir yatay bir bantta hareketliliğine devam ediyor. Bu sabah saatlerinde ise 1790$ seviyelerinde hareketlilik gösteriyor.

Kanalın orta bandı olan 1770$ seviyelerinden destek alarak yükseliş yaşayan Ethereum için yukarı yönlü hareketliliğinin devamında 1843$ seviyesi ilk direnç seviyesi olarak karşılanabilir. Bu seviyenin kırılması halinde ise 1880$ seviyelerine kadar bir yükseliş beraberinde gelebilir.

Olası aşağı yönlü bir harekette ise 1770$ seviyesinin tekrar destek olarak çalışması beklenebilir. Bu seviyenin kırılması halinde ise 1700$ önemli bir destek seviyesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu seviyenin kırılması halinde ise 1660$ seviyelerine kadar bir geri çekilme görülebilir.

Teknoloji Makaleleri