Çarşamba, Nisan 17, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

MSP’ler için savunmayı artırmanın 5 yolu

acronis-globaltechmagazineSiber tehditlerin arttığı günümüzde, yeni nesil kötü amaçlı yazılımdan koruma hizmetleri önem kazanıyor. Yönetilen hizmet sağlayıcılar (MSP) müşteri korumasını geliştirmek, kötü amaçlı yazılım ve fidye yazılımı gibi tehditleri uzaklaştırmak ve yazılım güvenlik açıklarının gerektiğinde yamalanmasını sağlamak için güçlü güvenlik önlemlerine ihtiyaç duyuyor. Siber koruma alanında küresel bir lider olan Acronis, müşterilerinin güvenlik risklerini azaltmak isteyen MSP’ler için savunmayı artırmanın 5 yolunu paylaşıyor.

Müşterilerinin hassas verilerini koruma yükümlülüğünü üstlenen yönetilen hizmet sağlayıcılar, saldırılardan kaynaklanan veri veya itibar kaybı gibi zararları önlemede büyük rol oynuyor. BT altyapılarını yöneten profesyonel firmalar olan MSP’ler, müşterilerinin teknolojik ihtiyaçlarını anlama ve doğru çözümleri sunma noktasında zaman zaman yetersiz kalabiliyor. Siber koruma alanında küresel bir lider olan Acronis, müşterilerinin güvenlik risklerini azaltmak isteyen MSP’ler için savunmayı artırmanın 5 yolunu paylaşıyor.

1. Web tehditlerini ve kötü amaçlı URL’leri engelleyin

Web tabanlı saldırılar ve kötü amaçlı web siteleri giderek daha yaygın hale geliyor. Bilgisayar korsanları, kullanıcıları kötü amaçlı web sitelerini ziyaret etmeleri için kandırmak için çeşitli teknikler kullanıyor. Bu da hassas veri hırsızlığına, kötü amaçlı yazılım kurulumuna ve hatta sistemin tamamen ele geçirilmesine neden olabiliyor. Kötü amaçlı web sitelerini engelleyebilen ve web tabanlı saldırıları müşterilerin sistemlerine ulaşmadan önleyebilen URL filtreleme özellikli güvenlik paketleriyle kötü amaçlı içerik dağıttığı bilinen sitelere erişim engellenebilir. Bu çözümle, çalışanların zaman kaybetmesini önlemek için sosyal mecralar mesai saatlerinde engellenebilir veya şirket politikalarına uyum sağlamak için yetişkin içeriklere erişimi kısıtlanabilir.

2. Kötüye kullanımı önleme programları ile sıfırıncı gün tehditlerini durdurun

Kötüye kullanımı önleme, yazılım ve sistemlerdeki güvenlik açıklarından yararlanma girişimlerini tespit etmeyi ve engellemeyi amaçlayan proaktif bir siber güvenlik yaklaşımıdır. Siber suçlular, yetkisiz ağ erişimi elde etmek, hassas verileri çalmak ve gelecekteki saldırıları mümkün kılan kötü amaçlı yazılımları yüklemek için bilinen kusurlardan yararlanır. Yapay zeka ve otomasyondaki gelişmeler, suçluların her gün binlerce yeni siber tehdit üretmesine ve inanılmaz ölçekte saldırılar başlatmasına yardımcı oluyor. MSP’ler bu tehditleri, sergiledikleri kötü niyetli davranışlara göre tanımlayan ve engelleyen çözümlere ihtiyaç duyuyor. Çözümlerin; bellek koruması, ROP koruması, yetki artırma koruması ve kod enjeksiyon koruması gibi özelliklere sahip olması önem kazanıyor.

3. Bilinen tehditler için tespit oranını ve hızını artırın

Bilgisayar korsanları sürekli olarak yeni kötü amaçlı yazılımlar oluştursa da birçok saldırı hala mevcut kötü amaçlı yazılım ailelerinin varyasyonlarını kullanıyor. Bu nedenle imza tabanlı tespit, her modern siber güvenlik stratejisinin önemli bir bileşeni olmaya devam ediyor. Siber koruma çözümleri, bu kötü amaçlı programlardan gelen imzaları bilinen tehdit listeleriyle karşılaştırarak bu tür varyasyonları anında tespit edebiliyor ve zarar vermeden önce engelleyebiliyor.

4. Adli yedeklemeler ile kanıt toplayın

Bir ihlal durumunda, adli yedeklemeler sistem değişikliklerinin ve veri erişiminin doğru bir kaydını tutarak soruşturmalara yardımcı olabilir. Adli yedeklemeler, bir güvenlik sorununun temel nedenini belirlemek, yasal ve düzenleyici gerekliliklere uymak için oldukça önemlidir. Dijital kanıtı toplamak, saldırı sırasında tam olarak ne olduğunu ve ileride güvenlik açığını nasıl ele alabileceğinizi daha hızlı ve kesin bir şekilde belirlemenize yardımcı olur. Siber savunmanız ne kadar güçlü olursa olsun, faaliyet göstermenin en güvenli yolu er ya da geç bir ihlalin kaçınılmaz olduğunu varsaymak ve buna göre plan yapmaktır. Güvenlik paketleriyle, yalnızca müşterilerinizin verilerinin daha etkili bir şekilde korunmasını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda felaket meydana geldiğinde etkili bir şekilde yanıt verebilmelerini de sağlayabilirsiniz.

5. İş sürekliliğini sağlayın

Bir siber saldırı veya veri ihlali durumunda, işletmelerin hızla ve en az kesintiyle toparlanabilmesi çok önemlidir. İş esnekliğini ve sürekliliğini sağlamaya yardımcı olan güvenli kurtarma yetenekleri, entegrasyonun gücünü gösterir. Acronis Cyber ​​Protect Cloud’un modüler mimarisi sayesinde, güvenlik uygulamalarınızı hızla başlatabilir ve ölçeklendirebilir, yeni gelir akışları ekleyebilir, işletim giderlerini azaltabilir, operasyonları kolaylaştırabilir ve koruma açıklarını ortadan kaldırabilirsiniz.

Teknoloji Makaleleri