Cumartesi, Nisan 27, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Sipay açık bankacılık sertifikası aldı

sipay-globaltechmagazineFinansal teknoloji sektörüne 2018 yılının son aylarında “ödeme sistemleri alanına yenilikçi ve dinamik çözümler sunma” mottosuyla giriş yapan Sipay, 16 Mayıs 2023 tarihli Resmî Gazete’de yayınlanan tebliğ ile birlikte Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşu faaliyet izin kapsamını genişletti. FinTech sektöründe bir ilke imza atarak Açık Bankacılık’ı hizmetleri arasına ekleyen Sipay artık dijital cüzdanı üzerinden, kullanıcıların farklı banka hesap hareketlerini görüntülemelerine ve para transferi yapabilmelerine imkân sunuyor.

Sektörde bir ilke imza attık

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Sipay CEO’su Semih Muşabak, şunları söyledi: “Her ne kadar global tecrübeye sahip yönetici kadrosu ile yola çıkmış olsak da startup ruhunu hiç kaybetmedik. Henüz beşinci yılımızı doldurmadan FinTech sektöründe öncü bir rol üstlendik. Sektörümüzde ilk açık bankacılık lisansı alan marka olduk. Merkez Bankası tarafından Açık Bankacılık alanındaki faaliyet genişlememizin açıklanmasının üzerinden daha 1 hafta geçmeden Sipay kullanıcılarına, açık bankacılık hizmetlerimizi sunmaya başlamaktan dolayı mutluyuz ve gururluyuz. Yıllardır sektör olarak hayalini kurduğumuz yapıda, ilk banka dışı finansal kuruluş olarak yerimizi almamız bizim için son derece gurur verici. Henüz dönüşümün daha çok başındayız. Bundan sonraki süreçte de Açık Bankacılık ile birlikte kullanıcılarımıza katma değerli hizmetler sunmanın yanı sıra finansal hizmetlere kolay ve avantajlı şekilde ulaşmalarını sağlamaya hız kesmeden devam edeceğiz.”

En hızlı büyüyen FinTech şirketiyiz

2018 yılının son aylarında kurulan bir şirket olarak sektörde yüzde 10’dan fazla pazar payı ile ilk 3 marka arasında yer aldıklarına dikkat çeken Muşabak, “Özellikle 2022 yılının başından itibaren inovatif ürünlerimizin sahada kullanımı daha hızlı yaygınlaştı. Bankalara karşı rekabet değil rekaberlik içinde bulunarak, bankaların verdiği hizmetlerle bizim sunabileceğimiz çözümleri birleştirip müşterilerimizin finansal ihtiyaçlarını tek bir noktadan karşılamak üzerine aksiyonlar alıyoruz. 360 derece FinTech mottosuyla birçok ürünü ayrı ayrı değil bütünleşik olarak sunuyoruz. Bugün geldiğimiz noktada en hızlı büyüyen FinTech şirketiyiz.”

Sektörün geleceğine yön vermeyi sürdüreceğiz

2023 yılının ilk çeyreğinde 2022 yılının aynı dönemine kıyasla aracılık ettikleri işlem sayılarında 14,5 kat artış olduğunu vurgulayan Semih Muşabak, “Bu işlemlerde geçen hacimlerde 12,5 kat, üye işyeri sayısında ise 4 kat artış yaşadık. Uçtan uca çözüm sunmayı her zaman odağımıza adlığımız dijital cüzdan tarafında 2023 yılının ilk çeyreğinde white label hizmetlerimiz ile birlikte 1 milyondan fazla kullanıcıya ulaştık. Sipay markası altında ise 100 bin kullanıcıyı aştık” dedi. “Kurulduğumuz günden bu yana inovatif çözümlere odaklanıyor, tüm ürün ve çözümlerimizi kendimize ait yazılımlarımızla yapay zekâ teknolojisini etkili bir şekilde kullanarak geliştiriyor ve sunuyoruz” diyen Muşabak, FinTech sektörünün geleceğine yön vermeye devam edeceklerini söyledi.

Teknoloji Makaleleri