Pazar, Nisan 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Papara İspanyol neobank Rebellion’ı satın aldı

papara-globaltechmagazine2016’dan bu yana herkes için hızlı, kolay, hesaplı ve keyifli finansal hizmetler geliştiren finansal teknoloji şirketi Papara, İspanya merkezli neobank Rebellion’ı satın aldı. Haziran 2023’te tamamlanan Rebellion satın alma anlaşması kapsamında Papara, Avrupa’ya açılma sürecinde önemli bir adım atmış oldu.

Fiziksel şubeleri olmadan, yalnızca mobil ve internet tabanla platformlarda faaliyet gösteren ve geleneksel bankalar olmayan neobank’ler, teknolojinin gücüyle geleneksel finansal hizmetlere meydan okuyan finansal teknoloji şirketlerini tanımlıyor.

İspanya mobil uygulama mağazalarının favorisi

Y ve Z kuşağına mensup kullanıcılara bankadan bağımsız bir finansal deneyim için para transferi, ön ödemeli kart, Cashback gibi finansal ürün ve hizmetler sunan Rebellion, İspanya’da mobil uygulama mağazalarında en çok olumlu oy alan finansal teknoloji uygulamasını geliştiren şirketlerden biri olarak öne çıkıyor. 2017’de Sergio Cerro ve Alex Sagrado tarafından kurulan ve İspanya pazarında önde gelen neobank’lerden birine dönüşen Rebellion’ın, bugüne dek 15 milyon euro yatırım aldığı biliniyor.

Papara en ideal ortak

Satın almaya ilişkin görüşlerini paylaşan Rebellion Kurucu Ortağı Sergio Cerro, “Rebellion olarak küresel yatırımcı trendlerindeki değişimler nedeniyle, 2022’nin başlarında uluslararası bir üst düzey oyuncuyla güçlerimizi birleştirmek için stratejik bir M&A planı başlattık. Bu satın alma, İspanyol neobankacılık piyasasıyla sorunsuz bir şekilde uyum sağlayan bir projeyi ilerletmek için olağanüstü bir fırsat sunuyor. İspanyol sektöründe baskın bir oyuncunun yokluğu ve hâkim ekonomik manzara göz önüne alındığında Papara’nın, kaynakları, iş vizyonunu ve tutkuyu sinerjik olarak harmanlamak için ideal ortak olduğuna güçlü bir biçimde inanıyorum. Satın almayla mevcut Rebellion ekibinin tamamı bu yeni macerada kalmaya devam ederken sektördeki uzmanlığımız ve bilgi birikimimiz yeni işe alımlar ve Papara’nın vizyonuyla büyüyecek” dedi.

Şirketin yeni dönemdeki ürün yaklaşımına ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Rebellion Kurucu Ortağı Alex Sagrado ise şu ifadeleri kullandı: “Yeni dönemde Papara ve Rebellion ürün geliştirme stratejilerinde finansal teknolojileri giderek daha şeffaf ve kullanışlı hâle getirmek, finansın herkes için ve aynı zamanda kişisel olduğuna dair bir kabulle her bireye en iyi deneyimi sunmak gibi yaklaşımları paylaşmayı sürdürecek. Bu sayede kullanıcıların günlük yaşamla bütünleşen, nitelikli, erişilebilir ve hızlı bir deneyim talebine yanıt verilebilecek.”

Sinyali Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde verilmişti

Papara CEO’su Emre Kenci, geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen ve Türkiye’nin en önemli iş ve ekonomi buluşmalarından biri sayılan Uludağ Ekonomi Zirvesi’ndeki konuşmasında, Papara’nın küresel pazarlarda rekabet edebilme potansiyeline inandıklarını vurgulayarak 2023 içinde Avrupa’da iki şirket satın alacaklarını duyurmuştu. Rebellion, Papara’nın 2023’te Avrupa’da tamamladığı ilk satın alma anlaşması oldu.

Teknoloji Makaleleri