Pazar, Nisan 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Bitcoin 30.000 dolar seviyesine tutunmayı başardı

bitcoin-globaltechmagazineGeçtiğimiz üç gün boyunca 29.000$ seviyelerini test eden Bitcoin, madencilerin satış baskısıyla karşı karşıya kalsa da gün itibariyle 30.000$ seviyesinin üzerine tutunmayı başardı ve değerlendirme hazırlandığı esnada 30.200$ seviyelerinden alıcı buluyordu. Teknik olarak Bitcoin’de risk geçmese de 30.300$ üzerinde kalıcılık sağlaması önemli olacak. Lider altcoin Ethereum da 1.914$ seviyelerinden alıcı buluyor. Bitcoin’deki ufak toparlanmalarla birlikte altcoinlerde de %2-%4 aralığında yükselişler mevcut. Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz 24 saatin gelişmelerini değerlendirdi.

Bu hafta makro gündem yoğun olmamakla birlikte dün SEC Başkanı Gery Gensler’in konuşması ardından da Tesla bilançosu takip edildi. Gensler, senato panelinde yaptığı konuşmada; “kripto para piyasasında düzenlemeler olmamasından dolayı insanların zor kazandığı paraları riske attıklarını ve Bitcoin’nin yatırım sözleşmesi statüsü taşımadığını, fakat bazı tokenların yatırım sözleşmesi olduğunu” minvalinde açıklamalarda bulundu. Gensler’in açıklamalarının ardından, Tesla 2023 ikinci çeyrek kazanç raporunu yayımladı. Bilançoya göre şirket Bitcoin satmadı ve yeni Bitcoin alımı gerçekleştirmedi.

XRP davasıyla tekrar başlayan regülasyon konuşmalarıyla birlikte dün Nasdaq, ABD’deki düzenleyici koşullar nedeniyle kripto para saklama hizmeti planlarını durdurma kararı aldı.

Kripto piyasasını harekete geçirmeyen Gensler konuşması ve Tesla bilançosu sonrası yatay seyir ile devam etse de yeni güne piyasada alıcılı başladı. Kripto piyasasının toplam piyasa değeri artışa devam ederek 1,21 trilyon dolar üzerinde hareketlilik göstermeye devam ediyor. Bununla birlikte son 24 saatte altcoinler arasında ayrışan AGLD %26’lık yükselişle liderliği alırken, %23 artışla XLM ikinci ve %10’luk hareketiyle onu takip eden LINK ise üçüncü sırada en çok kazandıran kripto varlıklar olarak yerlerini aldılar.

Bitcoin (BTC) Teknik Analiz

Bitcoin, beş günün ardından günlük kapanışını pozitif şekilde gerçekleştirdi. 29.800$ – 30.000$ yeşil bandından hem destek hem de tepki alan Bitcoin, sabah saatlerinde 30.200$ seviyelerinden fiyatlanıyor. Makro gündemin sakin olduğu bir hafta geçirirken global ekonomik görünümün zayıf sinyaller vermesi kripto para sektörünün ilerlemesini de zorlaştırıyor. Ancak diğer varlık fiyatları dalgalı bir performans sergilerken Bitcoin öncülüğünde kripto para piyasası istikrarlı yapısıyla dikkat çekiyor.

Bununla birlikte geçtiğimiz hafta,  bir aylık yatay-pozitif kanalın altına sarkan Bitcoin, şu anda tekrardan kanalın içerisine girmeye çalışıyor. Kanal içerisine girdiği ve istikrar sağladığı taktirde ilk hedef 31.000$ seviyesi olacaktır. Diğer yandan 29.800$ – 30.000$ bandı destek konumunda. Olumsuz senaryoda aşağıda 29.352$ bir sonraki yatay destek olarak karşımıza çıkıyor.

Stellar (XLM) Teknik Analiz

Bir aydır istikrarlı bir yükseliş yakalayan Stellar (XLM), geçtiğimiz hafta oldukça güçlü bir yükseliş kaydederek uzun zamandır görmediği bir seviye olan 0,15$ seviyesini aşmayı başardı. Ardından 0,13$ düzeyinden onay alan Stellar, yükselişine devam ederek kritik bir direnç seviyesi olan 0,167$ seviyesini de aşmayı başardı. Yeni günde de %6’nın üzerinde yükselişle güne başlayan Stellar, bu seviyenin üzerinde kalmayı başarabilirse ulaşması gereken ilk hedef 0,19$ ve 0,20$ bandı olacaktır.

Haftalık yükselişi %30’a ulaşan Stellar 200 günlük hareketli ortalamanın ise hemen altında bulunuyor. Eğer 0,17$ seviyesini aşmayı başarırsa 200 günlük hareketli ortalama yeni destek olarak çalışabilir ve Stellar için yeni yükselişlerin habercisi olabilir. Bu görünümle birlikte 0,15$ ve 0,13$ seviyeleri destek noktası iken 0,19$ ve 0,2$ seviyeleri direnç konumunda bulunuyor.

Teknoloji Makaleleri