Cumartesi, Nisan 27, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Rusya ile Türkiye arasındaki ticari ilişkiler yükselişte

ozon-global-globaltechmagazineHer yıl düzenlenen etkinlikte, Rus e-ticaret öncüsü, Türkiye’de bir yıl boyunca yürüttüğü çalışmaların sonuçlarını özetleyecek ve Türk satıcılara işlerini nasıl büyüteceklerine ve Rusya’daki satışlarını nasıl artıracaklarına ilişkin ipuçları verecek.

Rusya’nın hızla büyüyen pazaryeri Ozon, Türk satıcılara yönelik her yıl düzenlediği konferansını bu yıl da 3 Ağustos’ta İstanbul’da gerçekleştirecek. Şirket bu etkinlikte, 2023 yılı için iş geliştirme planlarını sunmayı ve Türk satıcıların Ozon Global ile çalışma deneyimlerini iyileştirmek ve nihayetinde daha yüksek satışlara ulaşmak için sunduğu yeni çözümleri tanıtmayı planlıyor.

Ozon’un sınır ötesi ticaret alt birimi olan Ozon Global, birçok Batılı üreticinin Rusya’ya sevkiyatı durdurması ve Rus tüketicilerin yurtdışından gelen ürünlere daha fazla ilgi duyması üzerine, geçen yıl Türkiye pazarına girdi. Şirketin Ağustos 2022’de Türkiye’de açtığı ofisin başında, daha önce Hepsiburada’ da görev yapan Hazal Maraş bulunmaktadır.

Hazal Maraş: “Rusya’yla Türkiye Arasındaki Ticari İlişkiler Yükselişte”

Ozon Global Türkiye Genel Müdürü Hazal Maraş, “Rusya’yla Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin yükselişte olduğunu ifade etmekle beraber: Türkiye’nin Rusya’ya ihracatının Haziran ayında yüzde 23,9 yükselerek, bir önceki yıla göre yüzde 88,6 artış gösterdiğini iletmektedir. Rusya’daki 60 milyonu aşkın Ozon tüketicisinin giyim, sağlık ve güzellik ürünleri, çocuk oyuncakları, elektronik ürünler gibi popüler Türk ürünlerine artan ilgisini dikkate alarak ve bu talebi, Türk satıcıları destekleyerek ve Türkiye’den Rusya’ya hızlı teslimat koşulları sunarak karşılamayı planladıklarını iletmektedir.

Geçtiğimiz Ağustos ayından bu yana, Ozon Global’in önümüzdeki yıl için Türkiye’deki stratejik hedefi, Rusya ile sınır ötesi ticaret hacmini artırmak ve yerel satıcılarla işbirliğini güçlendirmektir.  Maraş, Ozon’un, bölgede önemli bir hamle yaparak Türkiye’den Rusya’ya teslimat süresinin 5 ila 10 güne indiren bir lojistik çözümünü tanıtmış ve bu çabaların bir sonucu olarak, ofis açıldığından bu yana Ozon Global platformundaki aktif Türk satıcıların sayısının yedi kat artarak 800’e ulaştığını ifade etmiştir.

Etkinlik için detaylı bilgi >>

Teknoloji Makaleleri