Cumartesi, Nisan 27, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Türkiye’de 10 kişiden 7’si sosyal medya kullanıyor

sosyal-medya-globaltechmagazineOregon Üniversitesi’nin Mart 2023’te yayımladığı raporda, sosyal medya benimsemesinde Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki ülkelerin başı çektiği görüldü. Türkiye’nin de ilk 20’de olduğunun belirtildiği raporda ayrıca, bölge ülkelerinde yaşayanların her gün sosyal medyada üç saatten fazla vakit geçirdiği tespit edildi.

Oregon Üniversitesi, özellikle Ortadoğu, Kuzey Afrika  ve Türkiye (MENAT) bölgesindeki medya ve internet kullanım trendlerini ortaya koymak için bir çalışmaya imza attı. Yayımlanan görünüm raporunda, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Katar, Lübnan ve Umman’ın sosyal medya benimsemesi açısından ilk 10 ülke arasında yer aldığı tespit edildi. MENAT’ın en kalabalık ülkeleri olan Mısır ve Türkiye’nin de pek çok sosyal ağ için en büyük ulusal pazarlar olarak öne çıktığı raporda, bölge ülkelerinde sosyal medya kullanımının günlük üç saati aştığı belirtildi.

UNESCO ve Oregon Üniversitesi ortaklığında hazırlanan rapor, MENAT bölgesinin sosyal medya platformu geliştiren teknoloji şirketler için lider bir pazar olduğunun altını çizdi. DataReportal’ın her yıl yayımladığı istatistikler ise Türkiye’de sosyal medya benimsemesinin MENAT pazarıyla yakınlık gösterdiğini ortaya koydu. 2023 başında Türkiye’deki toplam sosyal medya kullanıcısı sayısının 62,55 milyon olduğuna dikkat çekilen verilerde, bu rakamın toplam nüfusun %73,1’ine karşılık geldiği görüldü.

Teknoloji Makaleleri