Cumartesi, Nisan 27, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Uzun vadeli kripto yatırımı yapmanın kuralları

kripto-para-globaltechmagazineKripto paralara yatırım yapmak, daha doğrusu “doğru yatırım yapmak”, kripto para okuryazarlığı ve doğru bilgi ile daha kolay. Yatırımcıların ve kripto paralara ilgi duyan ve doğru bilgiler edinmesi için içerikler üreten Bybit Learn, uzun vadeli kripto yatırımı yapmanın kurallarını  kullanıcılara sundu. İşte uzun vadeli kripto yatırımı yapmanın A’dan Z’ye kuralları.

Kısa vadeli varlık bulundurma ve seri alım-satımlar kripto piyasasında sık tercih edilen stratejiler arasındadır. Öte yandan uzun vadeli kripto yatırımları, olağanüstü kazançlar sağlama konusunda müthiş bir potansiyele sahiptir. Bunun nedeni çok basit: Uzun vadeli kripto yatırımları, kısa bir zaman dilimindeki küçük fiyat değişimlerinden ziyade, daha geniş bir aralıktaki fiyat değişimlerinden kâr elde etmeyi mümkün kılar. Ancak şu anda yatırım yapılabilecek 23.000’e yakın kripto projesi bulunmakta ve bu projelerden bazıları çok kısa ömürlü olup büyük kayıplarla sonuçlanabiliyor. O hâlde, ideal büyüme sağlayan en iyi uzun vadeli kripto yatırımları hangileridir?

Uzun Vadeli Kripto Yatırımı Nedir?

Uzun vadeli kripto yatırımı, alıcıların uzun süreler elde tutmak amacıyla yaptığı dijital varlık satın alımlarını ifade eder. Bu stratejiyi izleyen yatırımcılar, fiyatta ne zaman zirve veya dip noktasına ulaşılabileceğini tahmin etmek yerine, kaliteli bir kripto projesinin uzun vadeli büyüme fırsatlarını kollar.

Kripto projelerinin sayısı durmadan artsa da bu projelerin çoğu, uzun süreli büyümeye uygun olmadığı için kısa sürede başarısız olmaktadır. Uzun vadeli kripto yatırımları, varlığını sürdürme gücünü kanıtlamış projelere yapılır.

Kripto temelli başarılı projeler, gerçek kullanım değerine ve kripto alanında baskın bir güç olma potansiyeline sahip tokenler üretir. Dahası, en iyi uzun vadeli kripto yatırımları genellikle yüksek bir piyasa değerine sahiptir. Doğru zamanda izlenen kısa vadeli bir elde tutma stratejisiyle meme coinlerden veya düşük kaliteli diğer projelerden devasa kazançlar elde etmek mümkündür. Ancak, uzun vadeli kripto yatırımları genellikle daha az riskli olarak görülmekte ve daha kârlı olabilmektedir.

Uzun Vadeli Kripto Yatırımlarının Artıları

Uzun vadeli kripto yatırımlarının hem artıları hem de eksileri vardır. Bunları iyi anlayıp yatırım tarzınıza ve hedeflerinize göre değerlendirmek son derece önemlidir.

Uzun Vadeli Kripto Yatırımlarında Daha Düşük Risk

algalanmalarıyla ünlü kripto dünyası, bu özelliği sayesinde, saatler boyunca piyasaları takip etmeyi ve emir verip vermeme stresine girmeyi göze alan herkes için önemli kazançlar elde etme fırsatı sunuyor. Maalesef bu denli fiyat dalgalanmaları çok büyük kayıplara da yol açabiliyor. Uzun vadeli kripto yatırımları bile belli oranda risk barındırıyor. Ancak uzun vadeli elde tutma stratejisi genel olarak daha düşük riskle ilişkilendirilir.

Çok Daha Yüksek Getiri Potansiyeli

En iyi uzun vadeli kripto projelerini seçme sürecinde yatırımcılar, belirli bir getiriye ulaşana kadar veya belirli bir süre boyunca varlıklarını elde tutmayı planlayabilirler. Diğer taraftan kısa vadeli yatırımcılar, günlük kazançlar elde etmek için çok daha düşük miktarda kâr almayı hedefler. En iyi uzun vadeli kripto yatırımlarının değer yükselişi ise astronomik boyutlara ulaşmıştır.

Bununla birlikte, uzun vadeli kripto yatırımlarında akıllı seçimler yapan çoğu yatırımcı, görece küçük yatırımlarla ve ekran başında gün boyu piyasaları takip etmek gerekmeden de milyonlarca dolar kazanç elde edebilmiştir.

Uzun Vadeli Kripto Yatırımlarının Eksileri

Uzun vadeli kripto yatırımları çoğu kişi için stratejik anlamda avantajlı olarak görülse de, satın alım için kripto araştırmasına başlamadan önce göz önüne almanız gereken bazı dezavantajlar var. Bazı durumlarda, kripto piyasasında yapılan gün içi işlemler ve kısa süreli elde tutmalar belirli yatırımcılar için daha uygun olabilir.

Uzun Vadeli Kripto Yatırımlarında Kilitli Fonlar

Uzun vadeli kripto yatırımlarında ideal büyüme potansiyeli için hedefe ulaşılana kadar yatırıma dokunulmamalıdır. Bir kripto projesinden uzun vadeli kazanç elde etmek isteyen yatırımcılar çoğu zaman görece küçük miktarlarda fon kilitler ve ideal zamandan önce yatırımını nakde çevirmeyi düşünmez. Ancak bazı yatırımcılar, hesaplarının toplam net değerine veya likiditesine kıyasla çok daha önemli miktarlarda varlık yatırımı yapabilmektedir. Beklenmeyen masraflarla veya başka sorunlarla karşılaşıldığında, bu kişilerin yatırımlarını daha erken nakde dönüştürme olasılığı daha yüksek oluyor.

Stresli Karar Alma Süreci

Kısa vadeli kripto yatırımları gibi, uzun vadeli kripto yatırımları da kullanıcılar için stresli olabilmektedir. Çoğu yatırımcı, dijital varlıkları çok erken veya çok geç satıp binlerce ve hatta milyonlarca dolar zarar eden kişilerin hikâyelerini dinlemiştir. İşte kısa vadeli yatırımlarda sıklıkla bu tür bir karar vermeniz gerekir. Uzun vadeli kripto yatırımlarında ise bu kararı verme sıklığı düşmektedir. Ancak uzun vadeli büyümede varlıklar çok daha yüksek değerlere ulaştığından, bir varlığı satma veya elde tutma kararını vermek zamanla çok daha zor hâle gelebilir.

Uzun Vadeli Kripto Yatırımları ile Kısa Vadeli Kripto Yatırımlarının Karşılaştırılması

Genellikle son derece dalgalı bir seyir izleyen kripto paralar, birkaç saatlik zaman dilimlerinde bile çok sayıda dip ve zirve noktasını görebiliyor. Bu fiyat dalgalanmaları, yatırımcılara kısa vadeli kripto yatırımları yaparak küçük kazançlar elde etme fırsatı sunmaktadır. Buna karşın, en iyi uzun vadeli kripto yatırımları birkaç aylık veya birkaç yıllık sürelerde çok daha yüksek kazançlar sağlamıştır. Uzun vadeli kripto yatırımları genellikle güçlü temellere ve geniş kullanım alanlarına sahiptir. Ancak en iyi kısa vadeli yatırımların çoğu (ör. en yeni meme coinleri), kullanım alanları ve direnme gücü bakımından sınıfta kalabiliyor.

Portföyünüz İçin En İyi Uzun Vadeli Kripto Yatırımlarını Nasıl Seçebilirsiniz?

Uzun vadeli büyüme için satın alınabilecek kripto paraları araştırırken, meme coinleri ve dolandırma amaçlı kripto projelerini kolayca eleyebilirsiniz. Uzun vadeli kripto yatırımı seçeneklerinizi geniş kullanım alanlarına sahip ve iyi yönetilen projelerle sınırladıktan sonra önünüzde yine binlerce seçenek olacak. Daha sonra projelerin ne kadar süredir faaliyette olduğuna, piyasa değerine ve genel risk seviyesine yoğunlaşarak en iyi uzun vadeli kripto yatırımlarına yönelik aramanızı daha da ayrıntılandırabilirsiniz.

Uzun Vadeli Kripto Yatırımları Uğraşmaya Değer mi?

Hem yeni başlayan hem deneyimli yatırımcılar uzun vadeli yatırım aracı olarak kripto para birimlerinden fayda elde edebilir. Ancak bu süreçte kapsamlı bir araştırma yapılması çok önemlidir. Yukarıda listelenen kripto para birimleri başlamak için çok iyi birer seçenek olsa da sizin de bu seçenekleri bağımsız olarak gözden geçirmenizi önermekteyiz. Ayrıca kısa vadeli ile uzun vadeli kripto yatırımları arasında karar verirken kişisel hedeflerinizi ve ekonomik durumunuzu da göz önüne almalısınız.

Sonuç

Kripto para birimleri kısa vadeli elde bulundurma için oldukça popüler olsa da en popüler kripto para birimleri uzun vadeli bir yatırımla daha kârlı olabilir. Gün içindeki küçük fiyat dalgalanmalarını paraya dönüştürmeye çalışmak yerine kriptoya uzun vadeli yatırımlar yapmak, çok yüksek potansiyel kazançlar sağlama fırsatı sunuyor. Ancak unutmayın ki, kripto para yatırımları da diğer yatırım türleri gibi kaybetme olasılığını beraberinde getiriyor. Bu nedenle, yatırım yapmadan önce mutlaka, her zaman kendi araştırmanızı da yapın.

 

Önemli açıklama: Yatırım tavsiyesi değildir. Yapılan tüm alım-satım işlemleri risk taşır. Lütfen kaybetmeyi göze alabileceğiniz tutar kadar risk alınız.

Teknoloji Makaleleri