Pazartesi, Nisan 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

İş dünyasının geleceği inovatif teknolojilerle şekilleniyor

salesforce-globaltechmagazineSalesforce İnovasyon Günü İstanbul, yılın en büyük yapay zeka etkinliği Dreamforce 2023’ün hemen ardından dünya çapında inovasyon başarı hikayelerini Türkiye’ye aktarmak üzere 31 Ekim’de düzenlendi. Etkinlikte AI/Einstein Platform, Data Cloud, Tableau AI, Slack , Marketing Cloud ve Sales Cloud çözümleri üzerine yapılan oturumlar, kendi dönüşümlerini ve inovasyonlarını hızlandırmayı hedefleyen iş dünyası ve teknoloji profesyonelleri tarafından yoğun ilgi gördü.

Üretken Yapay Zeka (Generative AI) hakkında en yeni gelişmelerin aktarıldığı, müşteri değeri ve etkili büyümeye odaklanılan etkinlikte, kişiselleştirilmiş 1:1 müşteri deneyimleri oluşturmanın en iyi uygulamaları ve müşteriler arasında güven oluşturmanın yolları konuşuldu.

Yapay zeka ile müşteri değeri ve etkili büyüme

CRM alanında önemli bir yere sahip olan Salesforce’un Türkiye’deki ekosisteminde perakende sektörü, e-ticaret, pazar yerleri, imalat, havayolları, otomotiv endüstrisinden önemli şirketler yer alıyor. Türkiye’de çok geniş bir müşteri tabanına sahip olan şirketin İstanbul’da düzenlenen etkinliğinde Salesforce EMEA Bölgesi Büyüyen Pazarlardan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Robin Fisher, Salesforce vizyonu ile Türkiye’deki müşterilerine sundukları yapay zeka (AI) teknolojisinin en yeni gelişmeleriyle müşteri değeri ve etkili büyümeyi sağladıklarını belirtti. Fisher konuşmasında şu bilgileri verdi: “Salesforce’un vizyonu, işletmelere müşterileriyle tamamen yeni bir şekilde bağlantı kurmalarına yardımcı olmaktır. Son 25 yıl boyunca bulut, mobilite, sosyal ağlar ve veri gibi teknoloji devrimlerinin tamamında müşterilerimize destek olduk. Şimdi yapay zekanın merkezimizde olduğu bir dönemdeyiz. Tüm dünyadaki ve Türkiye’deki müşterilerimize bundan faydalanma fırsatı sunacağız. Bugün düzenlenen Salesforce İstanbul İnovasyon Günü, Türkiye’deki müşterilerimize yapay zeka (AI) teknolojisinin en yeni gelişmelerini sunma arzumuzu gösteriyor.”

Salesforce Akdeniz, Orta Asya ve Doğu Avrupa Bölgesi Başkan Yardımcısı Sinan Erkiner ise  “Türkiye önem verdiğimiz pazarların başında geliyor ve bu da Türkiye’deki çok geniş müşteri kitlemiz ile pazardaki büyümemize yansıyor. Küçük ve orta ölçekli işletmelerden büyük şirketlere kadar Türk şirketleri, Salesforce’un verimlilik ve yenilik için büyük bir fırsat olduğunu giderek daha fazla anlıyor. Müşterilerin, Salesforce’u yalnızca bir tedarikçi değil, aynı zamanda stratejik projeleri için farklı fikirler, görüşler ve bakış açıları sunan değerli bir iş ortağı olarak düşünmeleri bizi çok mutlu ediyor” diye konuştu.

Salesforce, 1999’dan bu yana hem şirketi hem etkiyi büyütmüş, gelir açısından bugün dünyanın en büyük üçüncü kurumsal yazılım şirketi. Bu yıl 35 milyar dolarlık bir gelir üzerine %30’luk bir kar marjı hedefliyor. Müşterilerine son 25 yılda bulut, mobilite, sosyal ağlar, veri ve şimdi de yapay zeka (AI) ile tüm büyük teknoloji değişimi aşmalarında destek oluyor.

Otonom müşteri temsilcilerinin birbirleriyle iletişim kurabileceği, görevler gerçekleştirebileceği ve yapay genel zeka (AGI) dönemine geçeceğimiz gelecekte, yapay zeka (AI) insanlar gibi düşünme, plan yapma ve problemleri çözme yeteneğine sahip olacak. Bu vizyonda CRM ve güvenilir yapay zeka, şirketler için çok daha önemli hale gelecek.

Ethisphere Enstitüsü tarafından 14 yıldır Dünya’nın En Etik Şirketlerinden biri olarak tanınan Salesforce, tüm ürünlerine güvenilir yapay zeka (AI) inovasyonu katmış, şirketlerin her satış, hizmet, pazarlama, ticaret ve BT etkileşiminde güvenilir yapay zeka (AI) tarafından oluşturulan içerik sunmalarına olanak tanıyor.

Teknoloji Makaleleri