Pazar, Nisan 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Bitcoin yükselişi piyasada satış hacmi oluşturdu

bitcoin-globaltechmagazineBitcoin’in son dönemdeki yükselişiyle yatırımcıların alım yönündeki faaliyetleri de artış gösterdi ancak Bitcoin’in yükselişi uzun sürmedi ve hızlı bir düşüş gözlemlendi. BTC, bu hızlı yükselişle birlikte 17 aydır göremediği 35 bin dolarlık seviyeyi de geçmiş oldu. Ancak 23 Ekim tarihinden itibaren yaşanan bu yükseliş, ocak ayından beri görülen en yüksek hacim olan 275 milyar doları gördü ve bu da kısa pozisyonları kapatma eğilimini teşvik etti.

Diğer taraftan Bitcoin’e olan kurumsal ilgi ve katılım giderek daha da artıyor. CME’deki Bitcoin kripto opsiyon işlem hacmi, Ekim ayını 2 milyar doların üzerinde rekor bir hacimle kapatıyor. Aynı zamanda, şu an 1,15 milyar dolar hacminde sabitlenmiş açık pozisyonların yenilendiğine yönelik işaretler de görülüyor. Kurumların BTC’deki açık pozisyonlarını yenilemesi, geçmiş trend verileriyle birleşince Bitcoin’in Ekim ayındaki yükseliş eğiliminin Kasım ayında devam etme ihtimalinin yüzde 60 olduğunu ortaya koyuyor.

Bitcoin’in yükselişi kısa vadeli yatırımcılarda satışa neden olurken, uzun vadeli yatırımcılar kararlılığını sürdürüyor

Bitcoin 35 bin dolarlık seviyeyi geçer geçmez, kısa vadeli Bitcoin yatırımcılarının önemli bir kısmı bu hızlı yükselişten para kazanmaya niyetlenerek piyasada ciddi bir satış hacmi yarattı. Kısa vadede kâr elde etme isteği, 11 Nisan 2023’ten bu yana ilk defa bu kadar belirgin bir biçimde kendini gösterirken, uzun vadeli Bitcoin yatırımcıları kararlı tutumlarını sürdürdü.

Uzun vadeli Bitcoin yatırımcılarının şu anda elindeki Bitcoin miktarı 14,899 milyon BTC’ye ulaşmış durumda. Bitcoin’in son dönemde gösterdiği performans, yükselme eğiliminin devam ettiğini gösteriyor.  Piyasa dinamiklerine bakıldığında, kriptonun boğa piyasasının ilk safhasında olabileceği gözlemleniyor.

JPMorgan’ın JPM Coin’inin, bireysel ve kurumsal müşterileri tarafından günlük 1 milyar dolarlık işlem gerçekleştirdiği ortaya çıkarken, BlackRock Bitcoin ETF’sinin DTCC’de listelenmesi de piyasayı canlandırdı. Her ne kadar böyle bir listeleme standart bir protokol olsa da SEC onayının yakın olduğuna dair spekülasyonları artırdı.

Öte yandan Bitfinex Securities, şirketlerin sermaye artırımına yardımcı olacak dünyanın ilk tokenize tahvillerinden birinin ihracını duyurdu. ALT2611 kasım ayında listelenecek ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde ve İpek Yolu ülkelerinde mikrofinans fırsatlarına ve küçük ve orta ölçekli işletmelere yatırımları için kaynak sağlayacak.

Teknoloji Makaleleri