Cumartesi, Nisan 27, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Keenetic’ten sanata teknolojik dokunuş

Keenetic-globaltechmagazineTürkiye pazarında Premium Modem Router çözümleriyle bambaşka bir internet kullanım konforu oluşturan Keenetic Türkiye, sanat ve sanatçının hayatını da kolaylaştıracak çözümler sunmakta. Dijital müzik platformlarının giderek artması ile evinde bile kendi stüdyosunu kurarak; sanat yapan kişilerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Dijital müzik ekipmanları her gün yaygınlaşıyor ve internete açılıyor. Keenetic Türkiye ekibi de tüm dijital yayınların gereken kalitede, doğru verilebilmesi için internet bağlantısının en stabil ve ses paketlerinin gecikmeksizin en öncelikli iletilmesi gerektiğini dile getirdi.

Keenetic TR olarak sektöre çok farklı çözümler, özel topolojiler içeren projeler ürettiklerini dile getiren Keenetic Türkiye satış müdürü Dinçer Mehmed: “Özellikle teknoloji geliştikçe, müzik dijitalleşti. Müşterilerimiz ve bayilerimiz de dijital stüdyolara ve ev tipi stüdyolara daha çok yöneldi. Son dönemde bu konuda bize müzik yapım şirketlerinden özel bireysel stüdyosu olanlara, amfilerden, konser salonlarına kadar çok farklı proje talepleri geldi. Temel kriterimiz, müzik üreten kitlenin kaliteli, stabil ürünler ile ve doğru konumlandırma ile en yüksek performansa ulaşabilmesi., internet bağlantınız ister Fiber ister VDSL ister 3G/LTE olsun, ya da 1GB seviyelerinde olsun, şayet Modem/Router bu bağlantı hızını akıllı bir şekilde servis ya da cihaz önceleyerek yapamıyorsa yayın kalitesi düşecektir. Özellikle kullanıcı sayısı arttıkça stabil bir yayın imkansız hale gelmekte. Keenetic burada büyük fark yaratıyor ve çok küçük donanımlar ile veya düşük hızlı internet bağlantısında bile harikalar yaratabiliyor.”

Diğer taraftan büyük alanlarda Mesh yapısıyla da tekrarlayıcı veya Wi-Fi sinyal uzatıcıların aksine cihazları Keenetic mesh modelleri arasında kesintisiz akıllı geçişler yaparak kaliteyi koruyabilmekte. Bunun için tüm Keenetic cihazlar mesh çalışabilmekte. Tek bir cihazla başlayıp ofisin ihtiyacına göre ek modem routerlar mesh olarak eklenebilmekte. Örnekler ile bizlere mesh altyapıların müzik stüdyolarında nasıl kullanılabileceğini anlattı: “Stüdyonuzun İnternet tarifesi 100 Mbit/s’nin üzerinde ise Ana Router’ın Skipper, Titan, Hero DSL veya Hero 4G gibi gigabit modeller olabilir. Wi-Fi menzilini genişletici olarak, önceden yapılandırmaya gerek kalmadan Wi-Fi Sistemine hızlı bir şekilde eklemek için kasa üzerinde bir çalışma modu seçiciyle donatılmış Speedster veya Sprinter modellerini seçebilirsiniz.

Eğer kablolu bir bağlantı yapacaksanız, etkin mesh sistemler için gigabit ana routera Speedster veya Sprinter modellerimizi node ya da extender olarak kullanabilirsiniz. Alternatif olarak, doğrudan elektrik prizine takılan kompakt Wi-Fi menzil genişleticiler Buddy 4/5/5S, Wi-Fi Sisteminizin kapsama alanını genişletmek için kullanılabilir. Stüdyo ağınızdaki Wi-Fi kapsama alanını genişletmek için Voyager Pro ve Orbiter Pro tavana monte erişim noktalarını (PoE destekli modeller) kullanabilirsiniz.”

Dört Dörtlük internet için üretilen Keenetic cihazları, kullanıcılarına yüksek hızda ve stabil bir internet bağlantısı sunmaktadır. Günümüzde müzik ve sanat dahil hemen hemen tüm sektörlerde kullanılan akıllı cihazların stabil ve yüksek hızda internet bağlantısına ihtiyaç duymalarının yanı sıra, güvenlik ve izolasyona ihtiyaç duymaktadırlar. KeeneticOS işletim sistemine sahip olan cihazlar gelişmiş firewall, güvenli DNS sunucuları, WPA3-PSK, OWE, WPA Enterprise gibi en gelişmiş kablosuz güvenlik protokollerini desteklemektedir. Birden fazla kablosuz ağ oluşturarak, oluşturduğunuz bu ağları birbirlerinden izole edebilirsiniz.

Dinçer Mehmed, açıklamasını şu şekilde sonlandırdı: Birçok müzik enstrümanı aynı anda internet üzerinden kayda giriyor ise trafik önceliklendirme IntelliQos ağ önceliklendirme akıllı seçeneği ile istedikleri cihazı ağlarında öncelik tanıyabileceklerini vurgulayan Dinçer, ağınızı aynı zamanda yedekli de kullanabilir, çok kritik online müzik kayıtları esnasında ya da ev stüdyonuzdan verdiğiniz canlı konserlerde hiç kesintisiz şekilde performans alabilirsiniz. Bir servis sağlayıcıda sorun yaşanırsa yedekleme işlemi sayesinde diğer bağlantılar hızlıca devreye girecektir.”

Keenetic her zaman müzik üreten sanatçıları ve sanatı destekleyen, sanat dostu bir marka olmayı hedeflerken işleri kolaylaştıran çok fonksiyonlu Premium ürünleri ile müzikseverlerin yanında olmaya devam ediyor.

Teknoloji Makaleleri