Cumartesi, Nisan 27, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Yapay zekanın dijital dönüşüme sağladığı 4 fayda

tester-you-globaltechmagazineİşletmelerin çalışma ve hizmet sunma şeklini temelden değiştiren dijital dönüşüm, ulaşım araçlarından alışverişe kadar günlük yaşamın her alanında devrim yaratıyor. Dijital dönüşümün ön saflarında yer alan yapay zeka nesne tanıma, dil işleme ve karar verme gibi görevlerde başarı oranı yüksek çözümler sağlıyor. Yapay zekayı doğru bir şekilde anlamanın ve benimsemenin, özellikle küçük ve orta ölçekli şirketlerin dijital dönüşümlerini başarılı bir şekilde tamamlamasına yardımcı olduğunu ifade eden, teknoloji sektörüne inovatif bir bakış açısı getirmeyi hedefleyen TesterYou Kurucusu Barış Sarıalioğlu, yapay zekanın dijital dönüşüme sağladığı 4 faydayı paylaşıyor.

Teknolojinin gelişimiyle dijital dönüşümü bünyesine entegre eden işletmeler, çalışma şekillerini ve müşteri memnuniyetini tamamen değiştiriyor. Başarılı bir şekilde dijital dönüşüme adapte olan kuruluşlar yalnızca web sitesini, ürün veya hizmetlerini iyileştirmekle kalmıyor, aynı zamanda müşterilere daha fazla değer sunabilmek için şirketin tüm departmanlarını iyileştiriyor. Ancak bu süreçte yapılan en büyük hata, dijital dönüşüm gibi geleceği hedefleyen bir strateji için verileri analiz etmekte yetersiz olan geleneksel teknolojinin kullanılması oluyor. Şirketlerin dijital dönüşüm yolculuğunda insan desteğine ihtiyaç duymadan verilere dayalı olarak analiz etme, tahmin yürütme ve iyileştirme desteği sağlayan yapay zeka, çalışanların daha karmaşık ve stratejik görevlere odaklanmasına olanak tanıyor. Karmaşık süreçleri ve sistemleri basitleştiren, kolaylık ve maliyet optimizasyonu sağlayan yapay zekanın dijital dönüşümün itici gücü olduğunu belirten TesterYou Kurucusu Barış Sarıalioğlu, “Dijital dönüşüm, günümüzde şirketlerin geleceğe hazır olmalarını sağlayan bir zorunluluk. Bu süreçte yapay zeka kullanmak, şirketlere daha hızlı, akıllı ve esnek bir iş yapma yeteneği kazandırarak, dijital dönüşüm hedefini sürdürülebilir ve başarılı kılmak için önemli bir avantaj sağlıyor.” açıklamasında bulunarak yapay zekanın dijital dönüşüme sağladığı 4 faydayı paylaşıyor.

1. Verimlilik ve Otomasyon

Yapay zekanın rutin ve tekrarlı görevleri otomatikleştirme becerisi, kaynakların daha stratejik ve karmaşık görevlerde kullanılmasına fayda sağlıyor. Özellikle tekrarlanan ve monoton görevlerde sıklıkla görülen insan hatalarını daha tutarlı bir hale dönüştüren yapay zeka, işletmelerin maliyetlerini düşürmelerini mümkün kılıyor. Bu durum, iş süreçlerinin daha hızlı ve verimli bir şekilde yürütülmesine olanak tanıyor.

2. Risk Yönetimi

Yapay zeka, büyük veri setlerini analiz ederek anlamlı içgörüler elde etme yeteneğiyle şirketlere gelecekteki eğilimleri tahmin etme ve daha bilinçli kararlar alma yetisi sağlıyor. Bu da şirketlerin olası risklere karşı proaktif bir şekilde hareket etme kabiliyetini artırıyor.

3. Müşteri Hizmetleri

Yapay zeka tabanlı sistemler, sohbet robotları, kişiselleştirme motorları ve sanal asistan uygulamalarıyla 7/24 hizmet sağlama kapasitesine sahip. Bu sayede şirketler, müşteri memnuniyetini artırabilir ve maliyetleri düşürebilir.

4. Rekabet Avantajı

Yapay zeka, yeni ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi ve kişiselleştirilmiş deneyimler sunma noktasında şirketlere yardımcı olabiliyor. Bu durum, şirketlerin müşteri sadakatini artırarak, rekabet avantajı elde etmelerini sağlıyor.

Teknoloji Makaleleri