Pazar, Nisan 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Bitcoin ETF 4,5 milyar dolarlık işlem hacmiyle güçlü bir çıkış yaptı

bitcoin-globaltechmagazineSPX endeksi %0,07 düşerken, piyasa hareketleri %3,4 ile beklenenden daha yüksek bir manşet enflasyon ve %3,9 ile biraz daha düşük bir çekirdek oran gösteren bir TÜFE raporunu takip etti. Daha geniş kripto para piyasası yükselişte olup Bitcoin ve Ether son 24 saatte sırasıyla %0,52 ve %3,01 oranında yükselmiştir.

Yeni piyasaya sürülen spot Bitcoin ETF’leri, beklentileri aşarak 4,5 milyar dolarlık kayda değer bir ilk gün işlem hacmi gördü. BlackRock’ın iShares Bitcoin Trust’ı önemli bir katkı sağladı ancak %4,6 düşüşle kapandı. Grayscale’in Bitcoin Trust’ı işlem gören 56 milyon hisse ile rekor kırdı. Hashdex’in şu anda bir vadeli işlem ürünü olan Bitcoin ETF’sinin spot BTC fonuna geçişi onaylandı ve bu işlem tamamlandığında toplam ABD Bitcoin ETF sayısı 11’e çıkacak. Sağlanan bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır, finansal tavsiye değildir.

Bugünün en iyi performans gösteren kripto para birimi, EigenLayer’ın sınırlı süreli bir $mETH yeniden alım penceresi ve yeni LST’lerin tanıtımını duyurmasının ardından %1,4 artış gösteren MNT oldu.

Temmuz 2023’te piyasaya sürülen Mantle Network (MNT), Ethereum için daha düşük ücretler ve saniyede 500 işlemle daha yüksek verim sunan bir Layer-2 çözümüdür. Mantle Network’ün TVL’si, son zamanlarda birden fazla dApp’in piyasaya sürülmesiyle 30 milyon dolar daha kazanarak TVL açısından ilk 5 EVM topluluğu arasına girdi. Ek olarak, Mantle Staked ETH, $mETH, TVL’de 500 milyon dolardan fazla kazanmış ve şu anda bir promosyon dönemi için %7,2 APY ile ETH’nin iki katı staking ödülü sağlayan bir likit staked token (LST). Bu getiri Mantle Network’ün kendi ETH stake ödüllerinden elde edilmektedir. EigenLayer ayrıca 29 Ocak – 2 Şubat tarihleri arasında 200 bin ETH sınırıyla $mETH restaking için sınırlı süreli bir pencere açacak.

Teknoloji Makaleleri