Cumartesi, Nisan 27, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

GameFi son 1 haftada yüzde 200 artış gösterdi

bitget-globaltechmagazineDünyanın lider kripto varlık platformu ve Web3 şirketi Bitget’in GameFi alanı, işlem hacmi son 24 saatte yüzde 126’nın üzerinde ve son 7 günde yüzde 200 arttı. Bitget Araştırma Baş Analist Ryan Lee,18 – 22 Mart tarihleri arasında düzenlenecek 2024 Oyun Geliştiricileri Konferansı’nın, GameFi sektöründeki mevcut yükselişi körüklüyor olabileceğini değerlendirdi. Lee, konferans öncesinde ve sırasında, bazı projeler piyasanın artan odağından yararlanarak olumlu gelişmeler paylaşabilir ve potansiyel olarak GameFi sektöründeki ivmeyi artırabileceğini belirtti.

Çevrimiçi oyunları merkezi olmayan finans ile birleştirerek sıradan “oyun içi ekonomi” konseptini blok zinciri ile buluşturan GameFi akımının yenilikçi yaklaşımı, oyun oynamak suretiyle dijital varlıkları ve nadir eşyaları biriktirebilmeyi sağlayan play-to-earn (P2E) kavramını ortaya çıkardı ve bu sayede oyunculara hobilerini bir gelir kaynağına dönüştürme fırsatı sunulmuş oldu.

Ryan Lee, GameFi konusundaki son dönemlerde yaşanan artış nedenlerine dair öngörülerini paylaştı. Lee şöyle konuştu: “Geçtiğimiz hafta sonu, önceki boğa piyasasından YGG ve GMT gibi GameFi alanındaki belirli tokenler kayda değer artışlar yaşadı. RONIN gibi blok zincir tabanlı oyun platformlarının yanı sıra BIGTIME ve PIXEL gibi mevcut boğa piyasasının yeni katılımcıları da kazanç kaydetti. İleriye baktığımızda, hem AI Yazı hem de GameFi Yazı 2024’te aynı döneme denk gelebilir. Blok zincir teknolojisindeki teknolojik gelişmeler blok zincir oyunlarının potansiyelini artırırken, ana akımdan güçlü oyun isimlerinin sektöre girişi bu oyunların genel kalitesini ve oynanabilirliğini artırabilir. Öncü blok zincir oyunları ve yüksek performanslı oyun blok zincirleri, GameFi sektöründeki bir sonraki dalgaya öncülük etmeye hazırlanıyor. Ronin ve ImmutableX gibi platformların 2024 yılında çok sayıda blok zincir oyun projesi sunması ve daha geniş bir kullanıcı tabanını çekmek için tasarlanmış önemli projeler oluşturması bekleniyor. Ayrıca, eski GameFi projelerinin günlük aktif kullanıcılarının (DAU) yeniden yükselmesi ve devam eden beklenti ve spekülasyonlar için bir odak noktası haline gelmesi de muhtemel.”

Coinler 7 günlük artış %

(10 Mart, 18:30’a (TSİ) kadar)

GALA %75
YGG %72
PIXEL %72
MAVIA %54
GF %43
SHRAP %38
RACA %34
RON %33
NAKA %29
BNX %28

 

Teknoloji Makaleleri