Pazar, Mayıs 19, 2024
Veeam

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Galaksiler ve boyutlar arası fantastik bir macera

adim-hannah-cicek-doganBilişim sektörünün yakından tanıdığı yazar Dr. Çiçek Doğan’ın fantastik roman türündeki yeni kitabı “Adım Hannah-Aenstria Prensesi” kitapevi raflarında yerini aldı.

Ceren Yayınevi tarafından yayımlanan “Pau Şatosu” adlı kurgusal tarihi romanın ardından fantastik eserleriyle ünlü, yerli Ursula Guin Dr. Çiçek DOĞAN’ın kaleme aldığı yeni eser Adım Hannah-Aenstria Prensesi raflarda!

Adım Hannah- Aenstria Prensesi adlı eseri yazarın ikinci fantastik romanıdır. İlk romanı Pau Şatosu adlı eserdir. Dr. Çiçek DOĞAN kitapta, galaksiler arası fantastik kurgu öğelerini ustaca kullanarak okuru uzayın en derinlerine taşımaktadır. Bu eseri kaleme alma fikri, yazarın çok hasta olan kedisi Hannah’ın hayata tutunmasının ardından; onun için ölümsüz bir eser yaratma, onu sonsuz bir karaktere bürüme isteği sonucunda doğmuştur.

Yazar, eserde kedisi Hannah’ı bir Andromeda Prensesi olarak karakterize etmiş ve onu sonsuza kadar yaşatmak istemiştir. Bu eser minik kedi Hannah’tan esinlenerek yazılmış; Hannah ve Eros’a ithaf edilmiştir. Eserde farklı galaksiler, gezegenler, değişik yaşam formları, evrene dair tarihsel döngüler bir kurgu içinde, ince detaylar eşliğinde keyifli bir dilde anlatılmıştır.

Eserde Prenses Hannah, halkı için mücadele vermiş, inancın ve umudun hiçbir zaman kaybedilmemesi gerektiğini gözler önüne sermiştir. Aydınlığın, en karanlık zamandan sonra geldiği gibi kötü günlerin sonsuza kadar sürmediği, mücadele ile iyi günlerin ve zaferin elde edilebileceğini işleyen yazar, umut dolu ve ders verici bir hikâyeyi kaleme almıştır. Eserin ana karakterleri, Hannah, Nüla, Ezkiel, Trieda, Caellsan ve Zenorik ise gerçekten çok renkli biçimde betimlenerek sunulmuştur.

Aşkı, savaşı, evrenin en derinlerindeki bilinmeyen yaşam formlarını ve bu yaşamın mücadele üzerine kurulu olduğunu eşsiz sözcükleri ile gözler önüne seren roman aynı zamanda bir vazgeçmeme öyküsü. Keyifli bir anlatım ile evrensel boyutta tarihi öğeleri bir araya getirerek sonsuzluğa dair hayaller kurmamızı sağlıyor.

Dr. Çiçek Doğan, gerçek ile kurguyu harmanladığı ve uzayın detaylarını en derin noktalara kadar öyküleştirdiği kitap ile ilgili şöyle konuştu:

“Bu eserimde temel noktam tüm evrende süregiden mücadelenin farklı notlarda farklı zaman dilimlerinde nasıl işlediğini göstermek oldu. Yine iyi ile kötünün savaşına dair izler de bulacaksınız. Aslında mücadele gücü bitmediği takdirde, hiçbir şeyin bitmeyeceği, en imkânsız ve uzak görünen olguların, olayların bile gerçeğe dönüşebileceğini göstermek istedim.

Tabiki farklı gezegenler, galaksiler ve yıldızlar da başrolde. Fantastik öğeleri sevenler bu romanı çok büyük bir keyifle bir solukta okuyacaklar. Benim okuyucu kitlem oldukça seçici, önlerine kötü bir hikâye, üzerinde çalışılmamış, işlenmemiş detaylar çıktığında bunu hemen fark ediyorlar. Bu yüzden de ikinci fantastik romanımda çok daha dikkatli ve titiz çalıştım. Niş bir okuyucu kitlem var. Adım Hannah- Aenstria Prensesi olay örüntüsü ve karakterleri ile bir film senaryosu gibi akıcı. Çoklu zamansal paradigmaların ve paralel arkadyaların sahneleri ile ilmek ilmek işlendi, dört yıl boyunca sadece karakterler ve kurgu üzerinde çalıştım. Umarım saf iyiliğin ve mücadelenin gücü ile başarıya ulaşmanın keyfini uzayın en derinlerinde hep birlikte yaşarız! “

Roman en kısa sürede online sitelerde de satışa açılacaktır.

Çiçek Doğan Kimdir?

Çerkes kökenli bir aileden gelen yazar, Düzcelidir. İstanbul Üniversitesi’nde İktisat ve İletişim Fakültelerinde lisans ve lisansüstü eğitim gördü; ardından Marmara Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde doktora eğitimini tamamladı ve yurtdışında post doktora çalışmalarına başladı. Halen akademik hakemlik yapmaktadır ve Arizona’da bir kuruma araştırmacı olarak destek vermektedir. Kurumsal iletişim stratejisi, dijital pazarlama, iletişim psikolojisi ve sosyal sorumluluk alanında birçok projeye liderlik eden, bilişim sektörünün deneyimli ve değerli ismi; Dr. Çiçek Doğan özel sektörde çalışmaktadır.

Teknoloji Makaleleri