Cumartesi, Nisan 27, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Veri merkezi sektörünün geleceği nasıl şekillenecek

Türkiye veri merkezi yatırımları konusunda son yıllarda ciddi büyüme gerçekleştirdi. Özellikle telekom ve finans şirketlerinin başını çektiği ciddi yatırımlar yapıldı. Ayrıca co-location amaçlı global ölçekteki şirketlerin de Türkiye pazarında satın alma ya da yeni yatırımlarla yer aldığı görülüyor.

Vertiv Türkiye ve Orta Asya Ülke Müdürü Zekai Güler ile veri merkezi özelinde son dönemde öne çıkan trendleri, IoT, yapay zeka gibi yeni teknolojilerin ve akıllı şehirler gibi trendlerin veri merkezi sektörünü nasıl şekillendirdiğini ve son dönemde gündemde olan Korona Virüs salgınının iş yapış modelimizi nasıl değiştirdiğini konuştuk.

Güncelledikleri sınır bilişim araştırmaları ile veri merkezi enerji kaynaklarının önemli kısmının rüzgar veya güneşten geleceğini ortaya koyan Vertiv bu alanda yeni bir segmentin yükselişine tanık olunmasını sağladı. Bu gelişmelerden hareketle Vertiv, gelişmiş güvenlik için bireysel olarak kontrol edilen soketlere sahip olan Liebert GXT5 çözümünü sektöre fayda sağlayan bir ürün olarak ortaya koydu. Liebert GXT5 çözümü ile ağın uç noktasındaki karmaşıklığı basitleştirmek ve perakende, sağlık, finansal hizmetler ve Endüstri 4.0 uygulamaları gibi birçok alanda meydana gelen büyük dönüşümleri desteklemek için uzaktan yönetilebiliyor.

Teknoloji Makaleleri