Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Çoklu bulut ortamlarındaki uygulamalara kapsamlı güvenlik

citrix-globaltechmagazineGünümüzde çalışanların işini her yerden yapabilmesi gerekiyor. Ayrıca, BT’nin, çalışanların işlerini yapabilmeleri için ihtiyaç duyduğu uygulamaları güvenli ve güvenilir bir şekilde sağlaması gerekiyor. Citrix Systems, her iki cephede de yardım sağlamak üzere, çoklu bulut ortamlarındaki uygulamalar ve uygulama programlama arabirimleri için kapsamlı güvenlik sağlayan yeni, bulut tabanlı bir hizmet olan Citrix Web App and API Protection çözümünü pazara sunuyor.

Citrix’in Ağ Oluşturma, Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı olan Mihir Maniar konuyla ilgili olarak şunları dile getiriyor: “Şirketlerin şu anda desteklemek zorunda olduğu, çalışma ve çoklu bulut uygulama devreye almaya yönelik esnek modeller, BT’nin koruması gereken saldırı yüzeyini büyük ölçüde genişletti. Bulut tabanlı güvenlik çözümleri bunu hızla, kolayca ve uygun maliyetle başarmanın bir yolu. Ayrıca, web uygulama güvenlik duvarı olanaklarımızda gerçekleştirdiğimiz geliştirmelerle süreci basitleştirip hızlandırabiliriz.”

Kapsamlı ve Tutarlı Bir Yaklaşım

Büyüklüğü ne olursa olsun bütün BT kuruluşları Citrix Web App and API Protection hizmetini kullanarak siber tehditlere karşı bütünsel bir koruma sağlayabilir ve çoklu bulut ortamlarında tutarlı bir güvenlik yapısına olanak tanıyabilir. Citrix Web App Firewall üzerinde oluşturulmuş ve büyük hizmetin engellenmesi saldırılarına karşı koruma ve genişletilmiş makine öğrenimi yetenekleriyle geliştirilmiş olan bu hizmet, BT’ye aşağıdaki becerileri sağlar:

  • OWASP top 10 ve sıfır gün saldırılarına karşı koruma sağlayacak uygulamaya ve uygulama programlama arabirimine özgü güvenlik tanımlama.
  • Uygulamaları büyük hizmetin engellenmesi saldırılarından korumak için dünyanın en büyük temizleme ağından yararlanma.
  • Çoklu bulut ortamlarında güvenlik yapılandırma hatalarını azaltma ve görüş netliğini ve yönetişimi basitleştirme.
  • Kuralları ve ilkeleri kolayca yapılandırma ve bunları değişen uygulama güvenliği gereksinimlerine göre ayarlama.
  • Uygulamaları, devreye alındıkları yerde, ek altyapı olmadan ve operasyonel karmaşıklığa yol açmadan hızla güvenceye alma.
  • Basit lisans büyütmeleriyle birkaç dakika içinde ölçeklenme.

Maniar sözlerine şöyle devam etti: “Uygulamalar ve uygulama programlama arabirimleri bir şirketin sahip olduğu en değerli ve en savunmasız varlıklar arasındadır ve bunların korunması daha önce hiç bu kadar zorlu olmamıştı. Citrix olarak müşterilerimize, hem bilinen ve bilinmeyen uygulama saldırılarından koruyan yeni nesil araçlar hem de daha hızı iyileştirmeye olanak tanıyan zeka sağlama konusunda özel bir çaba harcıyoruz.”

Teknoloji Makaleleri