Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Influencer iletişiminde düşük maliyet ile yüksek erişim

Digital-Exchange-globaltechmagazine girişimi Türkiye merkezli 2Gether Social, 126 ülkede on binlerce influencer, sosyal medya grupları ve premium mecralar ile markaların dijital pazarlama çalışmalarını tüm dünyada yürütürken, influencer çalışmalarına kapsamlı ve markaya özel bir bakış getirerek düşük maliyetle yüksek erişim elde etmelerini sağlıyor.

Sosyal medyanın hızlı büyümesi, markaların içerik ve dijital pazarlama çalışmalarına yaklaşımını değiştiriyor. Yüksek takipçi sayılarına sahip influencer’lar, sosyal medyanın büyük bölümüne hitap ederken, markaların bu isimlerle yaptığı dijital pazarlama çalışmaları her zaman başarıya ulaşamayabiliyor. Dijital dünyaya adım atan ve dijital çalışmalar yapan kurumlara kapsamlı hizmetler sunan Digital Exchange, markaları arasına kısa süre önce eklediği 2gether Social ile bu çalışmalardaki başarı formülünü değiştirmeyi hedefliyor.

Influencer pazarlamasında daha önce olmayan bir kulvar yaratıyor

Konuyu değerlendiren Digital Exchange CEO’su Emrah Pamuk, “Sosyal medyanın göz ardı edilemeyen büyüme hızına karşılık, influencer pazarlamasında yapılan hataları gördüğümüzde, sektörde önemli bir açık olduğunu fark ederek, 2Gether Social’ı kurduk. Bu girişimle, sektördeki yaygın ‘influencer bul ve paylaş’ yaklaşımını değiştirmek ve yeni bir dağıtım kanalı oluşturmak istiyoruz. Aslında 2Gether Social ile programatik DSP (Talep Tabanlı Platform) yaklaşımını influencer pazarlamasına taşıyoruz. Bu sayede rakibin olmadığı bir kulvar yarattık ve kısa sürede Türkiye’nin büyük markaları ile dijital pazarlamada yenilikçi bir yaklaşımla çalıştık” dedi.

Kısa sürede 126 ülkedeki on binlerce influencer’ı, sosyal medya gruplarını ve içerik dağıtım kanalını bir araya getiren 2Gether Social, markalara dünyanın dört bir yanında dijital pazarlama hizmetleri verebiliyor. Şirketin ağında, mikro ve makro influencer’ların yanı sıra ünlüler de yer alıyor.

Bu tip çalışmalarda genelde Instagram’ın hedeflendiğini belirten Pamuk, 2Gether Social’ın tek bir ağla sınırlı olmadığını söylerken, ülkelerdeki sosyal ağ tercihlerine göre farklı çözümleri müşterileriyle buluşturduklarını ekledi.

Düşük maliyetle yüksek erişim almak mümkün

2Gether Social, geniş erişimli ağı kadar, altyapısı ve influencer pazarlamasına olan yaklaşımıyla da dikkat çekiyor. Şirket, ekibe katılacak influencer’ları içerik kalitesi, eski çalışmaları ve erişim sayıları kadar, farklı ölçüm araçlarıyla da değerlendirerek ağa ekleme kararı alıyor. Gelir paylaşım modeli ile çalışan 2Gether Social altyapısı, şeffaf yaklaşımla hareket ederken detaylı ölçümleme ve yüksek performanslı çalışmaları, nispeten düşük maliyetle sunuyor.

Influencer pazarlamasındaki yaklaşımlarını özetleyen Pamuk, “Markalar, genellikle pazarlama mesajlarını doğrudan ya da dolaylı olarak influencer’a ulaştırarak bir paylaşım yapmalarını bekliyor. Bunun karşılığında da bazen hepimizin kulağına gelen uçuk bütçeler harcanıyor. 2Gether Social ile markadan alınan brief doğrultusunda influencer ağımızdaki uygun isimleri belirledikten sonra, uygun sosyal medya grupları ve ilgili ülke ya da konum ile doğru kitleyi yakalamak için programatik hedefleme yapıyoruz. Daha sonra içerik ve gerekiyorsa Instagram filtreleri gibi teknik adımları atarak çalışmayı tamamlıyoruz. Bu da marka özelinde tüm alternatifleri sunabilmemizi, yüksek erişim elde ederken düşük maliyetli seçenekler yaratmamızı sağlıyor” dedi.

Teknoloji Makaleleri