Çarşamba, Nisan 24, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Cisco yazılım tabanlı yeni kurumsal çözümlerini tanıttı

Cisco-globaltechmagazineTeknoloji ekipleri hibrid iş stratejileri için SaaS, internet ve bulut çözümlerini kullanmaya hız verdikçe, şirket ağı ötesinde görünürlük giderek daha kritik hale geliyor. Cisco, ThousandEyes internet ve bulut ortamında bilgi edinme olanaklarını Cisco anahtar (switching) portföyü ve AppDynamics ile entegre ederek sektörün ilk  kurumsal  çözümünü sunuyor. Bu çözüm sayesinde BT departmanları, ilk kez şirket içi ağların yanı sıra şirket dışı ağ ve hizmetlerle ilgili de görünürlük ve bilgi olarak kullanıcılar için kesintisiz bir dijital deneyim sunacak.

Cisco, teknoloji ekiplerine herhangi bir anda ağlarının durumuna ilişkin daha fazla bilgi edinme olanağı tanıyacak, yazılım  tabanlı yeni çözümlerini tanıttı. ThousandEyes internet ve bulut bilgi edinme olanaklarını AppDynamics ve Cisco’nun en yaygın kullanılan anahtar ürün ailesiyle birleştiren müşteriler, artık dijital uygulama ve hizmetlerinin hepsini  kapsayan durum billgisi  ve kritik sorunları giderme olanağına sahip olabilecek.

İşletmeler iş çevikliği için SaaS ve bulut tabanlı hizmetlere daha fazla geçtikçe, halka açık internet bağlantısı gibi kontrolleri dışında kalan ağlara ve hizmetlere daha bağımlı hale geliyor. Şirketler bu hizmet alanlarını doğrudan kontrol etmese de bunların sebep olduğu sonuçlardan etkilenmeye devam ediyor. Bu sorunu çözmek için ThousandEyes, şirketlerin müşterileri ve çalışanları için kesintisiz dijital deneyimler sağlaması adına şirket dışı ağlar ve hizmetlere ilişkin eyleme geçirilebilir bilgiler sunuyor.

Çeviklik, esneklik ve ölçeklenebilirliğin her zamankinden önemli hale geldiğini söyleyen Cisco Orta Doğu ve Afrika CTO’su Osama Al-Zoubi, şirket dışı ağlarda da görünürlükle ilgili sundukları bu hizmetleri “Bu nitelikler için birçok şirket öncelikli olarak bulut ortamından faydalanıyor. Bugün piyasaya sürdüğümüz ürün, internetin gerçek bilgi edinme gücünü, en çok ihtiyaç duydukları yerde ve zamanda Cisco müşterilerinin kullanımına sunuyor. Bu düzeyde bir gözetim ve bilgi edinme olanağı sunabilen başka bir şirket yok.”  şeklinde değerlendirdi.

Cisco, Ağustos 2020’de bünyesine kattığı ThousandEyes internet ve bulut bilgi edinme çözümlerinin gücünü AppDynamics Dash Studio ve Cisco Catalyst 9300 ve 9400 serileriyle birleştiriyor.

  • AppDynamics Dash Studio üzerinde ThousandEyes İnternet ve Bulut Bilgi Edinme Çözümleri: ThousandEyes’ın elde ettiği internet performans ölçümlerini, AppDynamics’in yeni nesil gösterge paneli deneyimi olan AppDynamics Dash Studio’da bir araya getiriyor. Bu yeni entegrasyon, ağ, uygulama ve bulut ekiplerinin, dijital hizmet ekosistemi genelinde sorunları hızlıca izole edip çözmesi için ortak bir işletim dili sağlayarak hem müşteriler hem de çalışanlar için yüksek kaliteli dijital deneyimlerin sunulmasına olanak tanıyor.
  • Catalyst 9000 için ThousandEyes İnternet ve Bulut Bilgi Edinme Çözümleri: DNA Advantage ve Premier müşterileri, ThousandEyes aracısını artık Catalyst 9300/9400 anahtarları üzerinde çalıştırarak herhangi bir ek masraf olmaksızın ThousandEyes internet ve bulut bilgi toplama çözümlerine erişebilecek. ThousandEyes ile müşteriler, kampüs ve şubelerden her türlü ağ üzerindeki uygulama ve hizmetlere kadar uçtan uca görünürlük elde ederek sorunları hızlıca tespit edip performans optimizasyonu yapabilecek.

IDC Araştırma Direktörü Mark Leary, Cisco’nu bu hizmetini şöyle değerlendirdi “Dijital taleplerin, bulut hizmetleri kullanımının ve teknolojik ilerlemelerin sürekli hızlanması, ağların kritik önemini ve karmaşıklığını her geçen gün yeni bir düzeye taşıyor. Ağların bu kadar yoğun kullanıldığı dijital çağda, hem şirket içi sistemlerde, hem de şirket dışı hizmetlerde görünürlük ve kontrolü güçlendiren yönetim çözümleri, mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimi, kaynak kullanımı, tehditlere karşı korunma sağlamak ve dijital çağa hazır olmak için kritik öneme sahip. ThousandEyes’ın Cisco Catalyst 9000 ve AppDynamics Dash Studio ile entegrasyonu, halihazırda çok büyük baskı altında olan BT personeli için yönetimi basitleştirirken, ağ altyapısını ve bu altyapının hizmet sağladığı önemli kullanıcıları ve uygulamaları yönetme konusunda daha yüksek hassasiyet sağlıyor.”

ThousandEyes ve AppDynamics ortak müşterileri, Nisan itibariyle ek lisans veya aracı satın almak zorunda kalmadan ağ ve internet ölçümlerini AppDynamics Dash Studio içerisinden görüntüleyebilecek. DNA Advantage veya Premier lisansına sahip Catalyst 9300/9400 müşterileri, ThousandEyes İnternet ve Bulut Bilgi Edinme Çözümlerine Nisan itibariyle erişme hakkına sahip olacak.

Teknoloji Makaleleri