Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Zyxel’in bulut çözümü Nebula güvenlik kapsamını genişletiyor

zyxel-globaltechmagazineGüvenlik, yapay zekâ ve bulut destekli ev ve iş çözümleri şirketi Zyxel, bulut tabanlı ağ yönetimi çözümü Nebula aracılığıyla küçük işletmelerin ve MSP’lerin (Yönetilen Hizmet Sağlayıcıları) daha fazla yanında olmak için üst düzey güvenlik duvarı ATP serisinin artık merkezi bulut yönetimini destekleyeceğini duyurdu.

Dağıtık iş gücü ve hibrit çalışma dolayısıyla sayısı artan, kapsamı genişleyen siber saldırılardan korunmak daha güç hale geliyor. Güncel bir araştırmaya göre, küçük işletme sahiplerinin yüzde 88’inin kurumlarının siber saldırılara karşı savunmasız hissettiğini ortaya koyuyor. Birçok küçük işletmenin kapsamlı, kurumsal düzeyde bir BT çözümüne gücü yetmiyor veya siber güvenliğe ayıracak kaynakları son derece sınırlı.

Zyxel’den basit ama etkili bir güvenlik çözümü

İşletmelere içinde oldukları bu zor durum karşısında destek vermek isteyen Zyxel, merkezi olarak yönetilen, bulut tabanlı Nebula ailesine gelişmiş ağ güvenliği özellikleri ekleyerek ATP firewall yazılım güncellemesini yayınladı. Söz konusu güncelleme ile gelen korumalı alan ve reputation filtreleri, orta ölçekli işletmelerin merkez ofislerini güvence altına almalarını kolaylaştırıyor. ATP’nin Nebula ailesine eklenmesi, halihazırda milyarlarca kötü amaçlı yazılımlara karşı koruma sağlayan ve sürekli büyüyen bir bulut veri tabanından yararlanarak sistemin savunma ve yanıt yeteneklerini üst seviyeye taşıyor.

ATP, ayrıca ağları ve verileri geleneksel güvenlik çözümlerini tehdit eden sıfır gün saldırıları gibi gelişmiş siber tehditlerden korumaya yardımcı oluyor ve Nebula uyumlu firewall çözümleri serisi USG FLEX’i tamamlıyor. ATP genellikle genel merkez veya büyük ofisler için bir çözüm olarak kullanılırken, USG FLEX genellikle daha küçük ofisler veya şube ofisleri için tercih ediliyor.

Tam kontrol ve tutarlı güvenlik politikaları

Güvenli bir uzaktan çalışma deneyimi için Zyxel SecuExtender VPN çözümü de kurumların yanında yer alıyor. Bu sayede Nebula Kontrol Merkezi’ndeki yeni temel özelliklerden faydalanılırken, SecuExtender, evde veya ofis dışında çalışanlar için iki faktörlü kimlik doğrulama ve tünel koruması sağlamak için masaüstü veya dizüstü bilgisayarlar dahil olmak üzere uç noktalara kurulabiliyor. Ağ yöneticileri, Nebula’ya SecuExtender’ı ekleyerek, artık tüm uç noktaların güvenliğini merkezi biçimde yönetebilir ve konum bağımsız olarak farklı ağlarda aynı güvenlik politikalarını kolayca uygulayabilirler.

Basitleştirilmiş lisans yönetimi

İş ortaklarını daha akıcı ve basitleştirilmiş bir kullanıcı deneyimiyle desteklemek için MSP’ler ve VAR’lar ise artık Nebula lisanslarını abonelik yönetim platformu Circle aracılığıyla yönetebiliyor. Önceden yalnızca güvenlik lisanslarını yönetebilen Circle, artık varlık yönetimi, hesap yönetimi ve e-ticaret özelliklerini tek bir noktada topluyor.

Zyxel Networks Başkanı Gordon Yang, “Nebula’ya gelen en son güncellemeler, işletmelere hepsi tek bir bulut tabanlı ağ tarafından birlikte yönetilebilen bir platform altında 60’tan fazla farklı ürünü kapsayan bir portföy sunuyor. Bu, işletmelere belirli ihtiyaçlarını ve dağıtım senaryolarını karşılamalarına yardımcı olacak zengin seçenekler sunuyor. Son 18 aydır ağ ortamında şahit olduğumuz bu değişimler sonrasında, küçük işletmelerin ve MSP’lerin güvenlik ve ağ yönetimi konusunda yaşadıkları zorluklara ayak uydurabilmelerini sağlamak için çözümlerimizi yeni özelliklerle geliştirmeye devam ediyoruz” dedi.

İşletmeler için en kapsamlı bulut tabanlı ağ yönetimi çözümü olan Zyxel Nebula, pazardaki bu öncü konumunu koruması için sürekli yeni özelliklerle güncelliyor. ATP’ye ek olarak, USG20-VPN firewall da artık bir yazılım güncellemesiyle Nebula ile uyumlu hale geldi.

Teknoloji Makaleleri