Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Dell Technologies uç bilişimdeki yeni çözümlerini duyurdu

dell-technologies-globaltechmagazineDell Technologies, kuruluşların dağıtım sistemlerini kolaylaştırmaya yönelik; uç bilgi inovasyonları, uzak konumlardan perakende mağazalarına ve üretim ortamlarında daha fazla değer elde edilmesine yardımcı olacak yeniliklerini duyurdu.

Dell Technologies’in bu adımları arasında, kamusal bulutta ve geleneksel veri merkezleri dışında oluşturulan ve işlenen verilerden daha fazla yararlanılabilecek altyapı çözümleri ve PC portföyündeki yenilikler yer alıyor.

Dell Technologies Başkanı ve CEO’su Michael Dell, uç bilişimin önemine dikkat çeken açıklamasında  “Teknolojinin bir sonraki öncüsü olan uç bilişim; perakendeden üretime, akıllı şehirlere ve hastanelere kadar her yerde bizi çevreliyor. Dell olarak, kuruluşların analiz etme, karar alma ve sonuçları iyileştirerek ileri kaydetmelerini hızlandırmak için , daha basit çözümler geliştiriyoruz” dedi.

Dünyanın önde gelen araştırma şirketlerinden IDC, 2023 yılına kadar yeni BT altyapılarının yüzde 50’sinin uç bilişimde konumlandırılacağını tahmin ediyor. Hali hazırda Fortune 100 listesinde yer alan şirketlerin yüzde 69’u Dell Technologies çözümleri kullanıyor ve şirket, ilerleyen zamanlarda önemli bir teknoloji öncüsü haline gelecek çözümler için veri yaşam döngüsü ihtiyaçlarını destekliyor.

  • Dell EMC VxRail uydu sistemleri, VxRail’in operasyonel modelini ve verimliliğini daha düşük boyutlarla uç bilişimdeki tesislere getiriyor. Perakende sistemi artık üretim ve uzak ofisler gibi konumlarda VxRail çözümlerini daha uygun fiyatlarla kullanmaya başlayacak. VMware ile ortaklaşa tasarlanan HCI çözümü VxRail uydu sistemi tek sistemli dağıtımlar; yerel teknik ve özel kaynaklara ihtiyaç duymadan, merkezi bir konumdan günlük işlemleri, durum takibini ve yaşam döngüsü yönetimini otomatikleştiriyor.
  • Litmus ile Üretim Uç Bilişimi için Dell Technologies Onaylı Tasarım, işletmelerin herhangi bir programlama gerektirmeden fabrikalardan kurumsal buluta kadar farklı endüstriyel uç bilişim cihazlarını, verileri ve uygulamaları bağlamalarına, yönetmelerine ve düzenlemelerine yardımcı oluyor. Üreticiler, kurumsal düzeyde Litmus Industrial IoT platformuyla sağlanan gerçek zamanlı veri analitiği ve merkezi cihaz yönetimi sayesinde ekipmanları arızalanmadan tespit ve onarımı için hızlı karar alabiliyor, üretim kalitesini iyileştirebiliyor ve maliyetlerden tasarruf edebiliyor. VMware Edge Compute Stack seçeneğiyle Dell EMC VxRail veya PowerEdge sunucuları üzerine oluşturulan bu çözüm, işletmelerin üretimde uç bilişimde dağıtım karmaşıklığının üstesinden gelmesine yardımcı olmak için Dell Technologies tarafından sunulan ikinci çözüm olarak öne çıkıyor.
  • Dell EMC Edge Gateway, şirketlerin değerli bilgiler elde edebilmesi için OT ve BT ortamlarında birden çok uç bilşim cihazına güvenle bağlanmasına yardımcı oluyor. 9. Nesil Intel® Core™ işlemcilere sahip bu kompakt; 5G özellikli, fansız Edge Gateway, endüstriyel ortamlarda çalışacak ve eksi 15,5 ila artı 60 °C sıcaklık aralıklarına dayanacak şekilde tasarlandı. OEM anlaşmaları aracılığıyla veya müşteriler tarafından doğrudan edinilebilen ağ geçidi, yerelleştirilmiş veri işleme ve analitik uygulamalarını çalıştırabilen, veri toplama ve işlemedeki sorunlu noktaların çözümüne yardımcı olan depolama ve bilgi işlem yetenekleri sunuyor.
  • Dell EMC Streaming Data Platform (SDP), video akışlarının daha az gecikmeli ve daha yüksek kare hızla alınabilmesini sağlayan GPU optimizasyonunu beraberinde getirerek Dell EMC VxRail ve PowerEdge sunucularda gerçek zamanlı analitiği destekliyor. Kuruluşlar, yeni bir uç bilişim paketiyle tek çekirdek üzerinde hafif iş yüklerini çalıştırarak işletmelerin daha küçük bir altyapıyla başlayabilmelerini ve altyapılarını BT ihtiyaçlarına göre ölçeklendirebilmelerini sağlıyor.
  • Latitude 5430 Rugged ve Latitude 7330 Rugged Extreme dizüstü bilgisayarlar, yüksek performans ve bağlantı özellikleri sağlamak üzere zorlu ortamlara dayanacak şekilde tasarlanmıştır. 5G özellikli Latitude 5430 Rugged, sektördeki en hafif, en güçlü 14 inç yarı dayanıklı dizüstü bilgisayar olarak her ortamda rahatça çalışabiliyor. Yine 5G özelliğine sahip Latitude 7330 Rugged Extreme, sektörün en küçük 13 inç tam dayanıklı dizüstü bilgisayarı7 olarak en zorlu ortamlarda dahi rahatça kullanılabiliyor.

Bu inovasyonlar, Dell’in müşteri ihtiyaçlarını karşılamadaki benzersiz yeteneğiyle mevcut sınır bilişim portföyünü genişlettiğini gösteren en son örnek olarak öne çıkıyor. WMworld’de duyurulan VMware Cloud ile Dell Technologies APEX Cloud Services çözümü, kuruluşların iş yüklerini birden fazla bulut ve uç ortam arasında taşımalarına, ve öngörülebilir fiyatlandırma, şeffaf maliyetlerle kaynakları hızla ölçeklendirebilmelerine olanak tanıyan, güvenli ve tutarlı bir platform sağlıyor. Tüm bunlara ek olarak yeni Dell EMC PowerEdge kule ve raflanabilir sunucular, kuruluşların kritik iş yüklerinden uç ortamlarda sanallaştırmaya kadar her şeyi yönetmelerine yardımcı oluyor.

IDC Kıdemli Başkan Yardımcısı Matthew Eastwood konuyla ilgili “Teknoloji liderleri, uç bilişimdeki verileri yönetmek için doğru altyapıyı ve verilerden gerçek zamanlı, veriye dayalı kararlar almak için değer elde edebilecekleri doğru çözümleri bulma konusunda büyük bir zorlukla karşı karşıyalar. Dell Technologies’in altyapı, bilgisayarlar ve hizmetleri kapsayan sınır bilişim portföyü, küçükten büyüğe tüm kuruluşların verilerini anlamlandırmalarına yardımcı oluyor” dedi.

Kullanılabilirlik

  • Dell EMC VxRail uydu sistemleri, 30 Kasım 2021’de dünya genelinde kullanıma sunuldu.
  • Yeni Dell Technologies Edge Gateway modeli, 2022’nin başında tüm dünyada kullanıma sunulacak.
  • Dell Technologies Validated Design for Manufacturing Edge, 26 Ekim 2021’de tüm dünyada kullanıma sunuldu.
  • Dell EMC Streaming Data Platform güncellemeleri, 30 Ekim 2021’de dünya çapında kullanıma sunuldu.
  • Dell Latitude Rugged 5430 ve 7730 dizüstü bilgisayarlar, Windows 11 ile birlikte 9 Aralık 2021’de dünya genelinde satışa sunulacak.

Teknoloji Makaleleri