Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Ağ yönetiminde kolaylık

zyxel_globaltechmagazineZyXEL One Network, küçük ve orta ölçekli bir ağ ortamındaki tüm cihazların kolay ve tek elden yönetilmesini sağlayan ve sektörün ihtiyacına özel tasarlanan vizyoner bir çözüm. ZyXEL One Network sayesinde küçük ve orta ölçekli kurumlarda yer alan ağ altyapısı çok daha kolay bir şekilde adreslenebiliyor, konfigüre edilebiliyor, merkezi bir noktadan kapatılıp, yeniden başlatılarak sıkça tekrarlanan işlemlerin çok daha kolay bir şekilde halledilebilmesine imkan tanıyor.trans

ZyXEL bu çığır açan ağ yönetim çözümünü, mühendisliğini ve tasarımlarını kendi içerisinde yaptığı gelişmiş network ürün portföyü ve deneyimi sayesinde geliştirdi.Bunun anlamı, birbirileri ile uyumsuz olan birçok ağ aracını bir araya getiren rakip ürünlerden farklı olarak ZyXEL One Network, müşteri odaklı çözümlerden oluşarak birbirleri ile tam uyumlu çalışabilir ve tamamlayıcı araçlar sunuyor.

ZAC ile tam uyum

ZyXEL One Network (ZON) aracı bu devrimsel çözümünün merkezi bileşenini oluştururken, verimli, kolay network kurulumu ve yönetim yetenekleri ile piyasada bulunan en iyi kullanıcı dostu arabirimi sunuyor. ZON Utility özellikle network kurulum ve yönetim işlemlerini kolaylaştırmak için tasarlandı. Böylece ağ yöneticileri sıradan işleri bir an evvel tamamlayarak daha stratejik, gelir getirici iş aktivitelerine odaklanabiliyorlar. Kullanıcı arabirimini tek bir noktaya toplayan bu girişim hali hazırdaki ZyXEL’in en popüler switch ve PoE çözümlerinde desteklenirken yakında ticari gateway ve güvenlik ürünlerinde de kullanılabilir hale gelecek. Böylece tüm ürünlerin network içerisinde bulunması, adreslenmesi, yeniden başlatılması ve firmware güncellemelerinin yapılması hızlı, etkin bir şekilde yapılarak pahalı ve karmaşık network yönetim araçlarına olan ihtiyaç ortadan kalkacak. Yeni ürün aynı zamanda ZyXEL’in Acces Point Configurator (ZAC) çözümü ile de uyum içerisinde çalışarak AP ayarları, SSID, güvenlik ve erişim yetkilendirmelerini merkezi bir arabiriminden yapılabilmesine imkân tanıyor.

Tek yapı birçok faydayı getiriyor

ZyXEL One Network çözümünün ikinci anahtar bileşeni ise, cihazlar arası iletişimi sağlayan ZyXEL Smart Connect. Smart Connect, ağ üzerinde buluna cihazların komşu cihazları hızlı bir şekilde keşfedebilmeleri, uzaktan yönetilebilmeleri, güç ayarlarının kontrol edilebilmesi ve fabrika ayarlarına döndürülebilmesi sayesinde network bakımı ve sorun giderme işlemleri çok kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. İş yükünü büyük oranda azaltan bu işlemler aynı zamanda LLDP (Link Layer Discovery Protocol) destekli farklı firmalar tarafından üretilmiş cihazlarda da kullanılabilirken, ZyXEL’in geniş yelpazedeki PoE switch’lerinde sunulan port başına anında güç okuma ve fabrika ayarlarına döndürme yeteneği ile daha etkin bir kullanım sağlıyor.

ZyXEL One Network aracının üçüncü bileşeni, ZyXEL AP Controller teknolojisini ZyXEL’in geniş yelpazedeki Gateway ürünlerinden Next-Gen USG ve güçlü özelliklere sahip popüler ZyXEL firewall’ları olan UAG ve SBG serilerine entegre ediyor. Bu entegrasyon sayesinde erişilebilir, ölçeklenebilir lisans bazlı AP yönetimi, WiFi kurulum kolaylığı ve toplam satın alma maliyetlerinin düşürülmesini garanti altına alıyor.

ZyXEL’in bu üç güçlü çekirdek elementi bir araya getirerek meydana getirdiği çığır açan hamlesi, müşterilerine tamamen entegre bir network yönetimi sunabilme vizyonunun bir sonucu ve bu başarının sağlanmasında on yıllık müşteri odaklı inovasyon ile gelen deneyim yatıyor. ZyXEL One Network vizyonu sayesinde sunulan gelişmiş ve kolaylaştırılmış kullanıcı deneyimi, ZyXEL’in KOBİ’ler için gelişmiş ağ çözümleri sağlayıcısı liderliğini pekiştiriyor.

Teknoloji Makaleleri