Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Bilgisayarı konuşarak yönetin

teslateknoloji_globaltechmagazine2014 Design Awards Ödülü’ne layık görülen Quadro Computer, kendisine patentli teknolojisi “Intelligent Technology” ile gerçek anlamda akıllı bilgisayarlar üretiyor ve kullanıcılarına sunuyor. Quadro Computer üreticisi Tesla Teknoloji Genel Müdürü Serkan Gezici,“Bir Quadro Bilgisayarı diğerlerinden ayıran özelliklerden biri olan Intelligent Technology ile bilgisayarlar konuşarak yönetiliyor. Bu noktada okuma yazma bilmeyen çocukların ve görme engelli kullanıcıların teknoloji ve internet olanaklarına erişebilme faydaları sağlanabiliyor” dedi. Özel okulların son dönemde Intelligent Technology’e sahip Quadro bilgisayarlar ile ilgilendiğini ve özel sınıflar için tercih edildiğini söyleyen Gezici, Quadro Intelligent Technology özelliklerini şöyle sıraladı:

SESLİ KOMUT: Quadro Intelligent Technology ile bilgisayarınızı sesinizle yönetebilirsiniz. Bilgisayarınızdaki programları, internet sitelerini, sadece konuşarak açabilir, açtığınız programları ya da sayfaları kapatabilir, ileri ya da geri alabilir, yeni sayfa açabilir, sayfanızı kaydedebilirsiniz.
KONUŞARAK YAZMA: Quadro Intelligent Technology ile açtığınız bir Word dosyasına yazı yazmak için konuşmak yeterli. Bu sayede e- Posta programını sesli komut vererek açabilir, göndereceğiniz postanın içeriğini konuşarak ekrana yazabilir, sesli komut vererek postanızı alıcıya gönderebilirsiniz.
METİN OKUMA: Quadro Intelligent Technology ile bilgisayarınızdaki metin dosyalarınızı sesli olarak okutabilirsiniz. Böylece e-kitaplarınızı, sözleşmelerinizi, internet sayfalarını ya da tercih ettiğiniz herhangi bir metin dosyanızı dinleyebilirsiniz.
METNİ SES FORMATINDA KAYDETME: Quadro Intelligent Technology ile istediğiniz metin dosyanızı, MP3 ya da wav formatında kaydedebilirsiniz. Quadro Intelligent Technology e-kitabınızı ya da farklı metinlerinizi MP3 olarak kaydedebilmenizi ve bunları bilgisayarınızdan ya da MP3 oynatıcı cihazlarınızdan dinlemenizi sağlar.

Teknoloji Makaleleri