Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Apple’ın en kişisel mobil cihazı Apple Watch karşınızda

apple_globaltechmagazineApple bugüne kadarki en kişisel mobil cihazı olan yeni Apple Watch’ı duyurdu. Devrimsel nitelikte yeni teknolojileri bünyesinde barındıran Apple Watch şaşırtıcı tasarımı ile kullanıcı arayüzünde öncülük de yapıyor. Apple Watch ürününde ekran kaydırma, yakınlaştırma ve dolaşımda yenilikçi bir tarz getiren özel tasarımlı ve mühendislik ürünü Digital Crown’a yer verilmiş. Digital Crown, iPod Click Wheel ve iPhone Multi Touch uygulamalarından bu yana Apple’ın en önemli navigasyon aracı olarak dikkat çekiyor. Apple Watch kullanıcıların bileklerine takılı bir cihazdan çeşitli şekillerde iletişime geçebilmelerine olanak tanıyor.

Apple Watch OS tabanlı kullanıcı arayüzüne sahip.

Kullanıcılar Apple Watch aracılığıyla bileklerine takılı bir cihaz üzerinden mesaj alma ve gönderme, iPhone cep telefonlarına gelen aramalara cevap verme ile Digital Touch sayesinde kalp atışı gibi kişisel bilgileri gönderebilme imkanı veriyor. Ayrıca Apple Watch’ta insanların daha sağlıklı bir yaşama sahip olabilmeleri amacıyla çeşitli sağlık ve fitness uygulamalarına yer verilmiş.

Apple Watch modelinin özellikleri :

Taptic Engine ve dahili hoparlör özeliklerine sahip olan Apple Watch tamamen yeni alarm ve uyarıları sayesinde kullanıcıları iki türlü uyarıyor. Wi-Fi 802.11b/g ve Bluetooth 4.0 kablosuz bağlantı özelliklerini destekleyen Apple Watch iPhone cep telefonunuz ile son derece uyumlu şekilde işbirliği yapıyor. Apple Watch içlerinde geleneksel görünümlerin de yer aldığı 11 farklı ön yüz seçeneği ile geliyor. Kullanıcılar bunlar arasından kişisel tercihlerine en uygun olan diledikleri ön yüz görüntüsünü kolaylıkla belirleyebilyorlar.

Peki fiyatı ne olacak?

Apple Watch üç farklı model ile kullanıcıların beğenisine sunulacak: Cilalanmış veya siyah paslanmaz çelik gövdeli Apple Watch; Uzay grisi veya gümüş alüminyum gövdeli Apple Watch Sport ve gövdesinde 18 ayar altın malzemenin kullanıldığı Apple Watch Edition. 2015 sene başından itibaren satışa sunulacak olan Apple Watch ABD fiyatı 349 USD olacak.

Apple Watch Tanıtım Videosu :

Teknoloji Makaleleri