Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Emeklilere Teknoloji Eğitimi devam ediyor

mediamarkt_globaltechmagazineAvrupa’nın bir numaralı elektronik market zinciri Media Markt ve Türkiye Emekliler Derneği ortak bir proje için harekete geçti. Ekim ayında “Emeklilere Teknoloji Eğitimi” projesi ile yola çıkan Media Markt, 55-65 yaş aralığındaki emeklileri teknoloji okuryazarlığı konusunda eğitim veriyor. İlk olarak İstanbul Optimum, 24 Kasım’da da Mall of İstanbul mağazalarında teknoloji eğitimi alan TÜED üyeleri emekliler, beyazeşyadan cep telefonuna, tabletten, küçük ev aletlerine, televizyondan, sağlık ürünlerine pek çok cihazın nasıl daha verimli ve fonsiyonel kullanılacağına dair bilgilendirildi.

Türkiye Emekliler Derneği ile ortaklaşa yürütülen eğitim projesi Media Markt’ın Ankara, Bursa, Eskişehir, İzmir, Gaziantep, Aydın ve Samsun’daki mağazalarında Haziran 2015’e kadar devam edecek.

Media Markt, ikinci baharını yaşayan emeklileri, teknoloji eğitimi ile “torun ve çocuk” yardımından kurtarıyor. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) ve Media Markt, hayata geçirdikleri proje ile emeklilerin teknoloji okuryazarlık seviyesini yükseltmek için kolları sıvadı. TÜED üyesi emekliler, Media Markt mağazalarında düzenlenen ücretsiz eğitimle beyaz eşyadan cep telefonuna, tabletten, küçük ev aletlerine, televizyondan, sağlıklı yaşam ürünlerine kadar pek çok cihazın nasıl daha verimli ve fonksiyonel kullanılacağına dair bilgilendirilecek.

Alanında uzman teknoloji danışmanları tarafından verilen eğitimlerde; televizyon veya cep telefonu alırken hangi kriterlere dikkat edilmeli, bilgisayar ve tablet kullanımı, beyaz eşyada neden A++ ürünler tercih edilmeli, yaz veya kış aylarında buzdolabının derecesi nasıl olmalı, elektrik süpürgesi alırken veye kullanırken nelere dikkat edilmeli, astım hastası olan bir ortamda temizlik hangi koşullarda yapılmalı, kalp ve hiper tansiyon hastaları için minimum riskle ölçüm kriterleri gibi konu başlıkları yer alacak. İlki Optimum’da, ikincisi ise Mall of İstanbul Media Markt mağazasında gerçekleşen teknoloji eğitimi ile ilk etapta 50 emekliye eğitim verildi.

Bülent Gürcan: “Emeklilerimizi teknoloji ile hayattan kopmamalarını sağlıyoruz”

Media Markt olarak tüketici elektroniği sektöründe bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Media Markt CEO’su Bülent Gürcan; “Türkiye Emekliler Derneği ile birlikte uzun zamandır üzerinde çalıştığımız ve bizi oldukça heyecanlandıran emeklilerimize özel teknoloji okur yazarlığı eğitimlerine resmi olarak başlamış olduk. Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2013 verilerine göre Türkiye’de 65 ve üzeri yaşlı nüfus oranı %7,7 olduğu düşünülünce, emeklilerimizin teknolojiden korkmak veya hayattan kopmak yerine teknoloji ile hayata bağlanmalarını istedik. Kullandığımız her teknolojik ürünün bir başka ürün veya hizmetle iç içe geçtiği, yani televizyondan bile internete girilebildiği bir dönemde belli bir yaşın üzerindeki jenerasyonun bu ürünleri kullanırken gençlere danışma ihtiyacı hissetmesi, bizim bu projeye başlamamızda büyük bir etken oldu. Uzman danışmalarımız eşliğinde verdiğimiz eğitimlerde emeklilerimiz, teknolojik bir ürünün nasıl çalışması gerektiği ve özelliklerinin günlük hayatta nasıl kullanılabileceği gibi pratik bilgileri öğrendiler. İlkini İstanbul Optimum mağazamızda gerçekleştirdiğimiz eğitimimizin ikinci durağı Mall of İstanbul oldu. Bundan sonraki eğitimlerimizi Ankara, Bursa, Eskişehir, İzmir, Gaziantep, Aydın ve Samsun’daki mağazalarımızda yapmayı planlıyoruz. Önümüzdeki dönemde Emeklilere teknoloji eğitimi projemizi daha da büyüterek daha fazla kişiye ulaşmayı ve böylece emeklilerimizin teknolojiyi hayatlarının bir parçası haline getirmelerini hedefliyoruz. İlk etapta hedefimiz bine yakın emekliye ulaşmak. ” diye konuştu.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, “Türkiye çapında 100 şubesi ve yaklaşık 630 Bin üyesi bulunan Derneğimizin Media Markt ile yaptığı işbirliği, emeklilerimizin teknolojik ürünleri nasıl kullanacaklarına dair bilgi vermesi amacıyla oldukça kıymetli bir projedir. Üyelerimiz, teknolojik ürünleri daha verimli ve tasarruflu nasıl kullanabileceklerini bu eğitim sayesinde öğrendiler. Eğitim sonrasında Media Markt tarafından kendilerine verilen sertifika ile de bunu tescillediler. Media Markt’a bu özel ve faydalı projesinden dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Teknoloji Makaleleri