Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Tasarımın geleceği İstanbul’da konuşulacak

autodeskÜç boyutlu tasarım, mühendislik ve eğlence alanlarında dünyanın önde gelen yazılım şirketi Autodesk’in, tasarım dünyası ve profesyoneller için düzenlediği uluslararası AUx etkinliği, bu yıl ilk kez Türkiye’de gerçekleşiyor. 10 Aralık 2014 Çarşamba günü Autodesk University Extension (AUx) İstanbul’da bir araya gelecek olan Türkiye’nin tasarımcı, mimar ve mühendisleri, sektörlerinin en yeni trend ve teknolojilerini dinleme, Autodesk ürünlerinin sunduğu inovatif yaklaşımları tanıma, endüstri dünyasının lider isimlerinin tavsiyelerini dinleme ve farklı sektörlerden profesyonellerle fikir alışverişinde bulunabilme fırsatını yakalayacak.

Üç boyutlu tasarım, mühendislik ve eğlence yazılımı devi Autodesk, 22 yıllık Autodesk University (AU) geleneğini İstanbul’a taşıyor. Farklı sektörlere yönelik 3D tasarım araçları ve çeşitli bulut servisleri ile profesyonellerin en etkili sonuçları elde edebilmesi için çalışan Autodesk, küresel güç ve deneyimini yerel pazarlardaki iş ortaklarına daha iyi anlatabilmek için gerçekleştirdiği bu etkinlikle her yıl 45 ülkede 150 binden fazla tasarımcı, mühendis, mimar ve dijital sanatçıya ulaşıyor.

Dünyanın önde gelen 3D yazılım şirketlerinden Autodesk; ürünlerine dair gelişmiş eğitimlerin verildiği, son endüstri trendlerinin anlatıldığı ve ismini katılımcılara sağladığı bu verimli eğitim ortamından alan Autodesk University organizasyonu ile tasarım ve endüstri alanında gelişmekte olan pazarlara da yaymayı hedefliyor. Bu anlamda Autodesk University Extension (AUx) adlı bir yan etkinlik daha geliştiren şirket Johannesburg, Meksiko ve Dubai gibi şehirlerin ardından, bu yıl ilk kez İstanbul’da da AUx etkinliği düzenliyor. Aynı zamanda Autodesk’in Türkiye pazarına verdiği önemin de bir göstergesi olan AUx İstanbul, 10 Kasım 2014 Çarşamba günü İstanbul, Çırağan Sarayı’nda gerçekleşecek.

AUx İstanbul 2014’te Neler Var?

Katılımcıların endüstri dünyasının lider isimlerinin tavsiyelerini dinleme ve farklı sektörlerden profesyonellerle fikir alışverişinde bulunabilme fırsatını yakalayacağı AUx İstanbul’un programı ve konuşmacı listesi de dikkat çekiyor.

Autodesk Başkan Vekili Pete Baxter teknolojilerin kesişimi, müşteri taleplerinin ve küresel ekonominin değişimi konularını değerlendirecek; bunların tasarlama, inşa etme ve yaratma şekillerimize nasıl etki ettiğini anlatacak. Teknoloji gurusu Lynn Allen, her yıl dünya çapında 30 binin üzerinde kullanıcıya konuşan ve sonuncusunun adı AutoCAD Professional Tips and Techniques olmak üzere üç AutoCAD kitabı yayınlayan bir uzman olarak, AUx İstanbul konuşmasında tasarım dünyasında yükselmekte olan trendlerden bahsedecek. Gerçek zamanlı işbirliği, tasarım hatalarının en aza indirilmesi ve geliştirilmiş sürdürülebilirlik gibi konuların önemine değinecek olan Allen aynı zamanda bulut teknolojileri hakkında yanlış bilinenler ve tasarım deneyimini iyileştirmek için önerilen en yeni Autodesk bulut teknolojilerinden bahsedecek. Gerçeklik yakalama (Reality capture), 3B yazıcı ve simülasyon da konuşma konularına eklenince, etkinlikten sonra ofislerine dönen katılımcılar harika fikirlerle, daha fazla iş kazanıyor olacak. Eğitim ve uygulama alanlarında kazandığı deneyimleriyle, Türkiye’de tasarımın; kültürel, toplumsal, estetik, kullanım yönlerini bir araya getirerek tasarım alanında iş üreten, düşünce üreten ilk kişilerden biri olan Koleksiyon Mobilya Baş Tasarımcısı Faruk Malhan ise tüm bu konuları Türkiye özelinde değerlendirerek katılımcılara kıyaslama yapma imkanı tanıyacak.

Sınırlı kontenjana sahip ve katılımın ücretsiz olduğu etkinliğe kayıt olmak ve etkinlikle ilgili daha detaylı bilgi almak için www.auxistanbul.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji Makaleleri