Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Lenovo giyilebilir cihazlara yöneliyor

lenovo_globaltechmagazineBir süredir gündemde olan akıllı bilekliğini 2015 yılının ilk ayında piyasaya sürmesi beklenen Lenovo’nun akıllı saat alanına da yönelebileceği söyleniyor.

Son yıllardaki yükselişiyle bilgisayar sektörünün lideri konumuna yükselen Çin menşeli teknoloji devi Lenovo, teknoloji dünyasındaki etkinliğini her geçen gün biraz daha arttırıyor. Laptoplardan tabletlere, masaüstü bilgisayarlardan akıllı telefonlara birçok alanda önde gelen firmalar arasında yer almayı başaran Lenovo, şimdi son dönemde hızla yükselerek tüm teknoloji dünyasının ilgisini çekmeyi başaran giyilebilir cihazlar alanına girmeye hazırlanıyor.

Geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamarla, son dönemde teknoloji dünyasının gözdesi haline gelen akıllı saatlerin henüz işe yarar bir noktaya ulaşmadığını belirten Lenovo şu ana kadar giyilebilir cihazlar alanına yöneleceğine dair resmi bir açıklama yapmamış olsa da, firmanın yeni bir akıllı bileklik üzerinde çalıştığı bir süredir biliniyordu. Çinli elektronik firması Fenda

 

Technology tarafından yayınlanan yeni bir açıklama, firmanın bir süredir gündemde olan bu akıllı bilekliği 2015 yılının ilk aylarında piyasaya sürmeyi planladığını gösterdi.

Fitness takibine yönelik olarak hazırlanan bu akıllı bilekliğini Ocak ayında düzenlenecek olan Consumer Electronics Show 2015′te resmi olarak tanıtması beklenen Lenovo‘nun 2015 yılının ilk çeyreğinde akıllı saat alanına da girebileceği söyleniyor.

Teknoloji Makaleleri