Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

BizCloud şimdi Türkiye’de

csc_logo_032708Yeni nesil BT servis ve çözümlerinde küresel lider konumunda bulunan CSC (NYSE: CSC), başta finans, sigorta, üretim, sağlık ve kamu olmak üzere her sektörden kurumlara birçok avantaj sağlayan özel bulut çözümü BizCloud’u Türkiye’de kullanıma sundu.

CSC’nin Hizmet Olarak Bulut Altyapısı alanında Gartner tarafından Liderler Quadrant’ında gösterildiğini hatırlatan CSC Türkiye Genel Müdürü Alev Alp Esen, BizCloud’un da gelişmiş özellikleri ile buluta yeni bir soluk getirdiğini söyledi.

Kendi bulutunu kurmak isteyenler için alternatif

Özel bir bulut kurmanın kurumlar açısından karmaşık ve maliyetli bir süreç olduğuna dikkat çeken Alev Alp Esen, “BT sektöründeki hızlı değişim de hesaba katıldığında, kurulan bulutun kısa süre içinde eski teknoloji bir yapıya dönüşme riski var. Kurumlar, bu ve benzeri nedenlerle kendi bulut altyapılarını kurmak yerine, ‘kullandığın kadar öde’ modeli ile sunulan, güvenlik ve uyumluluk gibi konularda sorun yaşamayacakları özel bulutlara yöneliyorlar” dedi.

10 haftada hazır

Alev Alp Esen, BizCloud’un 10 hafta gibi çok kısa bir süre içinde kuruluma hazır hale geldiğini vurgulayarak, “BizCloud, isteğe bağlı olarak kurumun kendi veri merkezine kurulabileceği gibi, CSC’nin dünyanın farklı bölgelerindeki veri merkezlerine de kurulabiliyor. BizCloud, açık bulutun sunduğu “kullandığın kadar öde” ölçeklenebilirliğini özel bulutun gizlilik, güvenlik ve kontrol özellikleri ile bir araya getiriyor. Bu sayede, güvenlik gibi endişeler nedeniyle kendi özel bulutunu kurmak için yaklaşık 10 ay beklemek zorunda kalan ve bu arada çok büyük harcamalar yapan kurumlara benzersiz bir alternatif olarak öne çıkıyor” dedi.

Hiçbir sermaye yatırımı gerektirmeyen CSC BizCloud, standart tarife üzerinden bir hizmet olarak faturalandırılıyor. CSC, kurumların sadece 2,5 ay içinde güvenli ve esnek bir özel bulut çözümüne kavuşmalarını sağlayan BizCloud ile birlikte herhangi bir olumsuzluk durumuna karşın felaket kurtarma hizmetlerini de sunuyor. Altyapının 7/24 izleme, bakım ve destek hizmetleri CSC tarafından veriliyor. Çözüme entegre sanal güvenlik duvarları ve CSC’nin siber güvenlik alanındaki deneyimi, güvenliğe ilişkin tüm soruları da ortadan kaldırıyor.

Teknoloji Makaleleri