Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Huawei’den Siber Güvenlik Raporu

huawei_globaltechmagazineHuawei, uçtan uca siber güvenliğin sağlanabilmesi için yetkin iş ortağı seçiminde dikkat edilmesi gereken noktaların detaylı olarak listelendiği bir tavsiye raporu yayınladı. “Siber Güvenlik Perspektifleri – Uçtan Uca Siber Güvenliği Sağlamak İçin İş Ortağı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken 100 İhtiyaç” başlıklı rapor, bu alanda yayınlanmış ilk liste olma özelliği taşıyor.

Huawei, geçtiğimiz yıl yayınladığı bir önceki benzer raporda siber güvenliğin şirketler genelinde uygulanması gereken bir süreç olduğunun altını çizmiş ve bu alandaki standartların küresel olarak belirlenmesi gerektiğine dikkat çekmişti. Yeni rapor, bu alanda daha iyi sonuç almak isteyen şirketlere yönelik 100 ayrı başlık altında toplanmış pratik tavsiyeler içeriyor.

Siber Güvenlik Bilincini Bir Adım İleri Taşıyacak

Geçtiğimiz yıl daha fazla ülkenin siber güvenliğin önemini ortaya koyan yaklaşımlar sergilemesi, kurumları, kamuyu ve bireyleri etkileyen güvenlik standartlarının şekillenmesine olumlu yansıdı. Huawei, yayınladığı raporda yer alan ve 11 ana başlık altında toplanmış 100 tavsiye eşliğinde, donanım ve yazılım üreticilerinden servis alan kurumların siber güvenlik bilincini daha da ileri taşımayı hedefliyor. Bu kategoriler arasında strateji yönetişimi ve kontrol, standartlar ve süreçler, kanun ve regülasyonlar, insan kaynakları, araştırma ve geliştirme, doğrulama, üçüncü parti tedarikçi yönetimi, üretim, ürünlerin güvenli aktarımı, hataların tespit edilmesi ve denetim yer alıyor.

Huawei Küresel Siber Güvenlik Yöneticisi John Suffolk, yayınlanan rapora dair şunları söyledi: “Kamu, düzenleyiciler, endüstri ve tüketiciler, her adımda en başından beri ürünlerin kalitesini ve güvenliğini artırmak için çalışıyorlar. Buna rağmen bilgi teknolojilerinde güvenlik denilen kavram halen gerçek anlamda hayata geçmedi. Yayınladığımız raporda yer alan tavsiyelerin bu alanda yeni bir adım başlatacağına inanıyoruz.”

Teknoloji Makaleleri