Salı, Nisan 23, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Avea’dan Nokta Atışı mobil pazarlama ürünü

avea_globaltechmagazineAvea, sektörde bir ilk olan mikro lokasyon bazlı Nokta Atışı mobil pazarlama ürünüyle, mobil pazarlama alanında nokta atışı iletişim yapma imkânı sunuyor. Avea, Nokta Atışı ürünüyle finans sektöründe ilk ticari işbirliğini Akbank ile gerçekleştirdi.

Avea; Akbank’ın Kadıköy ve Adana şubelerinde kullanıma sunduğu ürünle, ilk olarak “Akbank Direkt” mobil uygulamasını, belirlenen şubelerin içinde ve yakınındaki Avealı müşterilere sunacak ve uygulamanın indirilmesini sağlayacak.

Avea Mobil Pazarlama ve İş Ortaklığı Yönetimi Kıdemli Müdürü Ömer Şen: “Mikro lokasyon bazlı pazarlama ürünümüzle, banka şubelerinde ve şube yakınındaki izin vermiş müşterilere anında iletişim yapma imkânı sunarak, hedeflenen başarıya ulaşmada ciddi bir katkı sağlıyoruz. Şube içi mikro lokasyona dayalı mobil pazarlama araçlarının finans sektörü için öneminin bilincindeyiz; sunduğumuz ürün ve teknoloji, ‘Akbank Direkt’ uygulamasının müşterilere ulaşmasında önemli bir paya sahip olacak. Bu proje sonunda pazarda fark yaratacak ve Akbank’ın ihtiyaçlarına cevap verecek mobil pazarlama işbirliklerine devam edeceğiz.”

Avea, finans sektöründe faaliyet gösteren şirketlere nokta atışı iletişim yapma imkânı sunan mikro lokasyon bazlı mobil pazarlama ürünüyle, Akbank şubelerinde hizmet vermeye başladı.

Gerçekleştirilen işbirliği kapsamında Avea; Akbank Kadıköy ve Adana şubelerinde kullanıma sunduğu ürünle, “Akbank Direkt” mobil uygulamasının belirlenen şubelerin içindeki ve yakınındaki Avealı müşterilere sunularak anında indirilmesini sağlayan bir mobil pazarlama çözümü sunuyor.

Finans sektöründe faaliyet gösteren firmalara hedef kitleleriyle daha etkin iletişim kurma, ihtiyaçlarını anında cevap verme ve bu sayede satışlarını arttırma imkânı sunan mikro lokasyon bazlı mobil pazarlama ürünü, Türkiye’de ilk kez Avea tarafından sunuluyor.

Finans sektöründeki şirketler, yerleştirildiği noktadan 50 metre çapına kadar iletişim imkânı sunan bu ürünle, şube içinde ve civarındaki kullanıcılara, kampanyalar veya ürünler hakkında belirledikleri içerikte, kısa mesaj aracılığıyla bilgilendirme yapabiliyor.

Lokasyon bazlı SMS gönderiminden farklı olarak, çok daha küçük bir alanda bulunan bireylere ulaşılmasına imkân veren Nokta Atışı ürünü sayesinde müşteriler, şube içinde ya da şube yakınında bulundukları anda SMS ile bilgilendiriliyor ve bu sayede müşteriler; bankanın mobil uygulamalarından, kredi ve kredi kartı gibi ürünlerinden ya da kampanyalarından anında haberdar edilerek sonuca ulaşıyor.

Avea Mobil Pazarlama ve İş Ortaklığı Yönetimi Kıdemli Müdürü Ömer Şen:

“Mikro lokasyon bazlı pazarlama ürünümüzle, milyonlarca müşteriye hizmet veren finans sektörüne, hedef kitlelerine doğru noktasal yer ve doğru zamanda ulaşma imkânı sunuyoruz”

Perakende ve finans sektörü gibi geniş bir alanda uygulanmaya başlayan ve sektörde bir ilk olan mobil pazarlama ürünüyle ilgili açıklama yapan Avea Mobil Pazarlama ve İş Ortaklığı Yönetimi Kıdemli Müdürü Ömer Şen; “Mikro lokasyon bazlı mobil pazarlama ürünümüzle sektörde yine bir ilke imza attık. Yenilikçi ürün ve teknolojilerle, işbirliği yaptığımız markaların satış ve kârlılıklarını arttırmalarına destek verirken; aynı zamanda kendilerine nokta atışı iletişim yapma imkânı da sağlıyoruz. Banka şubesi yakınındaki ya da şubeye yeni giren müşterilere anında iletişim yapma imkânı sunan mikro lokasyon bazlı pazarlama ürünümüz, hedeflenen başarıya ulaşmada finans sektörüne ciddi bir katkı sağlıyor. Akbank ile gerçekleştirdiğimiz işbirliğimiz kapsamında sunduğumuz ürün ve teknoloji, ‘Akbank Direkt’ uygulamasının müşterilere ulaşmasında önemli bir paya sahip olacak. Avea olarak, teknolojik yeteneklerimizi kullanarak sektörde fark yaratıyor, ürün ile tüketiciyi buluşturma noktasında; firmaların hedef kitlelerine doğru yer ve doğru zamanda ulaşmalarına katkıda bulunuyoruz” dedi.

Akbank Direkt Bankacılık’ta Pazarlamadan Sorumlu Bölüm Başkanı Gökay DEDE, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada mobil bankacılık alanındaki yenilikçi çalışmaları, alanının en iyi uzmanlardan oluşan bir ekip ile aralıksız sürdürdüklerini belirtti  ve ekledi: “Şimdi de Avea ile yaptığımız ticari işbirliğiyle şubelerinde müşterilerine Nokta Atışı ile gerçek zamanlı pazarlama yapan ilk bankayız. Bu uygulama kapsamında, öncelikle müşterimizin şubeye girdiğini anlıyoruz ve müşterimize attığımız bir mesajla onlara şubede beklemek yerine hemen mobil bankacılık uygulamamızı indirmelerini ve işlemlerini GSMA tarafından Dünya’nın en iyi uygulaması seçilen Akbank Direkt Mobil üzerinden yapmalarını söylüyoruz.”

Teknoloji Makaleleri