Salı, Nisan 23, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Kadın girişimciler için bir ilk : Teknoloji Melekleri

ito_globaltechmagazine“TEKNOLOJİ MELEKLERİ”, İŞ FİKİRLERİ İLE YOLCULUKLARINA SİLİKON VADİSİ’NDE DEVAM EDECEK

Yüzde 75 istihdam garantisiyle ‘Teknoloji Uzmanları’ yetiştirmek amacıyla başlatılan ve İstanbul Ticaret Odası’nın liderlik ettiği Teknoloji Melekleri Projesi, 15 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirilecek tanıtım toplantısıyla başlıyor. Proje İstanbul Ticaret Odası (İTO) liderliğinde TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu ve İstanbul Ticaret Üniversitesi ortaklığında, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle gerçekleştiriliyor.

Proje sayesinde 18 ile 25 yaş arasında, ilk etapta en az lise mezunu 90 genç kadının, ‘Teknoloji Uzmanı’ olarak başladıkları kariyer yolculuklarına ‘girişimci’ olarak devam etmeleri hedefleniyor. Teknoloji Melekleri Projesi kapsamında genç kadınlar, mobil teknoloji sektöründe 120 saat eğitim alacaklar. Mobil satış teknikleri ve mobil ürün teknolojilerini öğrenirken, mesleki İngilizcelerini de geliştirebilecekler. Eğitimi başarıyla tamamlayan gençler, City & Guilds tarafından akredite edilecek olan uluslararası geçerliliğe sahip ‘Teknoloji Uzmanı’ sertifikasına hak kazanacaklar.

İş fikri olan girişimci adaylarının KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi almaları sağlanacak ve bu katılımcılar KOSGEB Yeni Girişimci Desteği’ne başvurma hakkı kazanacaklar.

Proje sonunda ‘Proje Pazarı’ etkinliği de düzenlenecek. İş fikrini hayata geçirmek isteyen kadın girişimciler, bu sayede projelerini akademisyenlere ve melek yatırımcılara sunma imkanı bulacaklar. İş fikrine sahip genç girişimciler arasından belirlenecek sayıda kadın kursiyer, ABD’deki Silikon Vadisi’ne gidecek.

Teknoloji Melekleri projesinin tanıtımı İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Dr. Tayfun Acarer ve TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Güner Kal’ın katılımlarıyla 15 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

 

Tarih  : 15 Aralık 2014 Pazartesi

Saat    : 14.00

Yer     : İstanbul Ticaret Odası / Eminönü

Teknoloji Makaleleri