Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Fiber Hızında Kablosuz Veri Aktarımı

netvizyon_globaltechmagazineGünümüzde birçok kullanıcı fiber bağlantının nimetlerinden faydalanamıyor. Bunun başlıca nedenlerine baktığımızda altyapı yetersizliği ve fiber yatırımlarının yüksek maliyeti karşımıza çıkıyor. Mimosa’nın yeni kablosuz ürünü B5 ve B5C ise tüm bu olumsuzluklara meydan okuyarak fiber hızında kablosuz bağlantı imkânı sağlıyor.

Özellikle servis sağlayıcılar ve uzun mesafe veri iletimine gereksinim duyan kurumlar için tasarlanan; 802,11 ac, 4×4 MIMO ve fiber ile aynı kapasitede hız (1Gbps) ve güvenlik sunan Mimosa B5 uzun mesafeler ve dış mekân kullanımı için tasarlanmış bir kablosuz bağlantı çözümü. Bu cihazlar sayesinde evlere ve iş yerlerine yüksek hızda güvenilir bağlantı sağlayabileceğiniz gibi kurulan ortama göre verileri kablosuz bağlantı üzerinden kilometrelerce öteye aktarabilirsiniz. Fiber kablo kurulumunun pahalı ve yavaş olduğu yerlerde uzun mesafe ve yüksek hızda kablosuz bağlantı imkânı sunan Mimosa ürünlerinin avantajları saymakla bitmiyor.

Çevre Dostu

Hafif, düşük güç tüketimi, güvenilir ve kolay kurulum özelliklerine sahip Mimosa B5, Net Vizyon güvencesiyle Türk kullanıcılarının beğenisine sunulmuş durumda. Maksimum 20 Watt enerji tüketen cihaz güneş enerji sistemleri ile entegre edilebiliyor ve bu sayede çevre dostu enerji kaynaklarıyla çalışabilir hale getiriliyor. Aynı zamanda 802.3at uyumluluğu ile endüstriyel switchlerle de kolaylıkla besleme sağlanabiliyor.

Toza ve Neme Karşı Dayanıklı

IP67 sertifikasına sahip Mimosa B5C dış mekân koruma özelliği sayesinde toza ve suya karşı fazlasıyla dayanıklı. 200 km/s hızındaki rüzgârlara bile dayanabilen yapısı sayesinde Mimosa B5C fırtına, yağmur ve yoğun rüzgâr gibi şartlarda çalışmasını sürdürmek için tasarlanmış. Ayrıca entegre yıldırım ve elektrostatik korumasına sahip olan ürün bu konuda da rakiplerine gözdağı veriyor.

Kolay Kurulum

Sadece 4.9 Kg ağırlığa sahip Mimosa B5 bu konuda da rakiplerine göre büyük avantaj sağlıyor. Birlikte gelen bağlantı aparatı ile birkaç hamlede kurulumu tamamlanan ürünü kablosuz bağlantı üzerinden yönetmeniz mümkün. B5 üzerindeki dahili 2.4 GHz radyo ile yönetim bağlantısı yapılabiliyor. Bu sayede zor montaj koşullarında akıllı telefonlarla bile kolaylıkla bağlanıp cihazı yapılandırmanız mümkün oluyor. Kurulum sırasında kabloya bağımlılığınızı ortadan kaldıran Mimosa B5, cihaza enerji verdikten sonra bilgisayar ya da akıllı telefonunuzu açıp ürünün yönetim arayüzüne ulaşılabiliyorsunuz. Bu sayede binanın çatısına çıkmaya ve bilgisayarınızı kabloyla cihaza bağlama gereği duymadan yönetim gerçekleştirebiliyorsunuz.

Net Vizyon Genel Müdürü Salim Akdaş, yaptığı açıklamada, “Mimosa Networks çok yeni ve yaklaşık bir sene önce kurulmuş bir şirket. Ürünlerini yeni çıkarmaya başladı. Şuanda çok kısıtlı bir ürün ailesi bulunuyor. Mimosa B5 ve Mimosa B5C modelleri olmak üzere 2 modelleri var ve bu modelleri yavaş yavaş müşterilerimizle tanıştırmaya başladık. Bu ürünlerin ağırlıklı olarak kullanım alanları, Telekom şirketleri, operatörler ve çok yoğun veri alışverişi yapmaya ihtiyaç duyan kurumsal müşteriler olarak tanımlanabiliriz. Bu ürünler sayesinde artık kilometrelerce kablo çekilmesine gerek yok. Kolay kurulum özellikleri sunan Mimosa ailesi ile kablosuz bağlantı üzerinden fibere alternatif bir ağ yapılandırması gerçekleştirmeniz mümkün. Kısacası bu ürünler Türkiye’de birçok firmanın işini kolaylaştıracak” dedi.

Teknoloji Makaleleri