Salı, Nisan 23, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Samsung Geleceğin Mucitlerini Arıyor

samsung_globaltechmagazineYaratıcı Çocuklar Derneği tarafından düzenlenen Multi Channel Developers (MCD) işbirliğinde çocukların yaratıcılığını desteklemeyi amaçlayan, “Samsung Geleceğin Mucitleri Yarışması” için başvurular başladı.

“Dünyaya ilham ver, geleceği tasarla” vizyonu doğrultusunda, gençlerin ve çocukların eğitimine farklı projelerle destek veren Samsung, Yaratıcı Çocuklar Derneği ve MCD işbirliği ile düzenlenen ve ana sponsorluğunu üstlendiği “Samsung Geleceğin Mucitleri Yarışması”yla, çocukların yaratıcılığının desteklenmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. İlk kez geçen sene düzenlenen ve yoğun ilgi gören yarışmanın ikincisi için başvurular 30 Ocak 2015’e kadar devam edecek.

Yaratıcılığın, özellikle çocukluktan itibaren özendirilmesi ve desteklenmesi gereken bir ilgi alanı ve yetenek olduğunu vurgulayan Samsung, bu projeyle, Türkiye’de pozitif bilimlerin gücüne inanan ve evrensel değerlere sahip çıkan yaratıcı bir neslin yetişmesine katkıda bulunmayı da hedefliyor.

Samsung Geleceğin Mucitleri’ne kimler katılabilir?

“Samsung Geleceğin Mucitleri” yarışmasına; hâlihazırda ortaöğretim düzeyinde öğrenim gören tüm öğrenciler, çevre, enerji, sağlık ve teknoloji dallarındaki projeleri ile katılabiliyor. Proje başvuruları, 30 Ocak 2015 tarihine kadar, www.samsunggeleceginmucitleri.com web sitesi üzerinden yapılabilecek. Jüri onayından geçmeyi başaran projeler, Kidz TV ekranlarında yayınlandıktan sonra, halk oylamasına sunulacak.

Geçtiğimiz yıl yarışmaya yüzlerce öğrenci 200’ü aşkın projeyle katıldı

Öğrencilere bilimi sevdirerek onları yeni buluşlar yapmaya teşvik etmek, yaratıcılıklarını pekiştirmek ve yeteneklerini görmelerini sağlayarak özgüvenlerini arttırmak üzere hayata geçirilen “Samsung Geleceğin Mucitleri” yarışması, geçtiğimiz yıl 24 ildeki 77 okuldan yüzlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Birbirinden etkileyici 200’ü aşkın proje içerisinden büyük final için 11 proje seçildi. Kidz TV’de yayınlanan projelerden, halk oylaması ve nihai jüri değerlendirmesini başarıyla geçen üç proje ödüle layık görüldü.

Samsung Geleceğin Mucitleri yarışması, Samsung’un sponsorluğunda, Yaratıcı Çocuklar Derneği ve Multi Channel Developers işbirliği ile hayata geçiyor.

Teknoloji Makaleleri