Cumartesi, Nisan 27, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

2015 Satış Hedefi 1 Milyon Cihaz

reeder_globaltechmagazineE-kitap okuyucu pazarında yerel markalar arasından sıyrılıp üçüncü sıraya yerleşen Reeder’ın 2015’te 1 milyon adetin üzerinde satılması bekleniyor. Selekt Bilgisayar CEO’su Uygar Saral, Reeder markasıyla 2015 ciro hedefimiz 100 milyon lira” dedi.

Türkiye’yi e-kitapla tanıştıran Selekt Bilgisayar, 2014’te hedeflediği 20 milyon TL Reeder markalı cihaz satışına ulaştı.

Kullanıcısına birbirinden değerli bilgiler kazandıran Reeder, üreticisi Selekt Bilgisayar’a 2014 yılında 30 milyon lira ciro sağladı. Selekt Bilgisayar’ın kurucu ortağı ve CEO’su Uygar Saral, “Büyük oyuncuların kıyasıya fiyat rekabeti yaptıkları tablet bilgisayar pazarında, payımızı yüzde 11’e ulaştırdık, hedeflediğimiz 20 milyon lira ciroya ulaştık” dedi.

Ayrıca 2014 yılını Intel EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) bölgesinde “Intel Inside” tabletler arasında lider olarak bitirdiklerini açıklayan Saral, bu bölgede 27 ülkede satış yapan Condor gibi dünya devlerini geride bıraktıklarını açıkladı.

Apple ve Samsung gibi dünya devlerinin arasında yerel marka olarak üçüncü sırada kendisine yer edinen Reeder markasının 2015’te de ciddi bir satış rakamına ulaşması bekleniyor.

Intel ve Microsoft işbirliğiyle diğer yerel markalar arasından sıyrılan Reeder, bu dünya devi markalarla birlikte ürettiği kaliteli cihazları piyasaya sunuyor. Teknosa ve Bimeks mağazalarında oldukça fazla satılan ürünler kullanıcıların beğenilerini kazanıyor.

Son kullanıcı satışları dışında, Boyner ve Pegasus gibi Türkiye’nin önde gelen firmalarıyla özel projelere imza atan Reeder 2015 yılına büyük hedeflerle giriyor.

HEDEF 1 MİLYON REEDER

Türkiye çapında yayılmış tüm elektronik cihaz satan mağazalarda ve online satış sitelerinde satışa sundukları Reeder’in artık tanınan bir marka olduğuna dikkat çeken Selekt Bilgisayar CEO’su Uygar Saral, “2015’te Türkiye ekonomisinde olması muhtemel durgunluğa rağmen, satış hedefimizi 1 milyon cihaz olarak belirledik. Reeder markasıyla 2015 ciro hedefimiz de 100 milyon lira” diye konuştu.

2015 YAZILIM YATIRIM YILI

Yeni yılla beraber yazılım yatırımlarına ağırlık vereceklerini belirten Saral, “2014 yılı hacim olarak yüzde 450 büyüdüğümüz yıldı. Personel sayımızı da önceki yıla göre 5 kat artırdık. 2015’te yazılım yatırımları yapacağımız için personel olarak ciddi boyutlarda büyüme beklemiyoruz ancak ciro ve satışımız artacak.

Sektörde belirleyici olan büyük oyuncuların oluşturduğu fiyat rekabeti sebebiyle oldukça düşen marjlara rağmen, yeni ürünlerimizle yeni yılda da başarıya imza atacağız.

2015’te cep telefonumuz ve kendi işletim sistemimiz olacak. Pazara farklı ekran seçenekleri, farklı modeller ve yeni PC modelleri sunacağız” dedi.

Reeder şu anda Türkiye geneline yayılmış Teknosa ve Bimeks gibi elektronik cihaz satan mağazalarda, hipermarket ve zincir kitapevlerinde satılıyor.

Ayrıca online satış pazarında da Reeder, segmentinde en çok tercih edilen ürün olarak dikkat çekiyor.

Teknoloji Makaleleri