Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Adobe’a Pencil Desteği Geliyor

adobe_globaltechmagazineFiftyThree Adobe’ye ve Creative Cloud entegrasyonuna yönelik yeni bir planını daha açıkladı. Popüler çizim uygulaması Paper’ın ve Pencil adlı Bluetooth kaleminin üreticisi olan şirket her iki ürününün de Adobe’nin ekosistemini kucaklamasını istiyor. Geçtiğimiz kasım ayında Paper’ı güncelleyerek Adobe Creative Cloud entegrasyonunu getiren FiftyThree, böylelikle çizimlerin Adobe Cloud Storage depolama alanına iletilmesini veya Photoshop CC ve Illustrator CC gibi masaüstü yazılımlarda açılmasını mümkün kılmıştı.

Şimdi de Pencil kalemi benzer bir güncelleme alıyor, Adobe’nin Illustrator serisini ve Photoshop Sketch çizim uygulamalarını desteklemeye başlıyor. Paper’da Pencil kalemi kullanarak taslağını oluşturmaya başladığınız bir projeyi favori Adobe uygulamalarında veya masaüstü programında açarak yaratıcı projenizi bitirmeniz mümkün olacak. Pencil aralarında Sketchbook’un da bulunduğu Adobe markası taşımayan çeşitli uygulamaları daha önce desteklemeye başlamıştı.

FiftyThree, Pencil işlevinin Adobe’nin Illustrator serisine ve Photoshop Sketch uygulamalarına kazandırılmasının eşsiz olduğunu, çünkü kullanıcılara fikirlerini iPad üzerinde eksiksiz kalem ve dokunma desteğiyle yaşama fırsatı sunacağını kaydetti.

Adobe Creative Cloud paketleri aylık 17 TL’den başlayan ödemelerle sunuluyor. Paper ise Apple’ın App Store uygulama mağazasında ücretsiz sunuluyor. Pencil ise Türkiye’de resmi olarak satılmıyor, ancak bu kalemi yurt dışında 39.95 dolardan başlayan fiyatlarla bulabilirsiniz.

Teknoloji Makaleleri