Perşembe, Nisan 18, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

İngiliz Hastaya Vestel Mucizesi

vestel_globaltechmagazineVestel’in hem Türkiye’de satışa sunduğu hem de dünyaya ihraç ettiği Pyrojet teknolojili çamaşır makinesi Londra’da ağrılı egzama hastası 9 yaşındaki Daisy Ames’e derman oldu.  7 alerjen ve 4 bakteriye karşı etkili dünyadaki tek makine olan Pyrojet’in anti-alerjen programı kıyafetlerde etkili hijyen sağlayarak egzama döngüsünü kırdı. Küçük kızın annesi Laura Ames çamaşır makinesiyle birlikte gelen gözle görülür iyileşmenin inanılmaz olduğunu söyledi.

Vestel, dünyanın en prestijli alerji kurumlarından biri olan Allergy UK’den onaylı, Pyrojet teknolojisine sahip çamaşır makinesiyle Londra’da yaşayan ağrılı egzama hastası 9 yaşındaki Daisy Ames’in hayatını değiştirdi. Allergy UK, yüzünde ve bacaklarındaki iltihaplı egzama yaraları nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan Daisy Ames’in ailesine Vestel’in Pyrojet teknolojisine sahip çamaşır makinesini bağışladı. Dünyada 7 alerjen ve 4 bakteriye karşı etkili tek çamaşır makinesi olan Pyrojet, küçük kızın kıyafetlerinde etkin hijyen sağlayarak iltihaplı yaraların düzelmesine ve kısa bir sürede küçük kızın gözle görülür bir iyileşme kaydetmesine katkıda bulundu.

Doğuştan gelen egzamaya Vestel mucizesi

Dört çocuk annesi Laura Ames, Allergy UK tarafından kendilerine bağışlanan çamaşır makinesinin hayatlarını değiştirdiğini söyledi. Küçük kızı Daisy Ames’in doğuştan beri ciddi boyutta egzama hastası olduğunu, ama yaralara teşhisin 7 yaşında konulabildiğini söyleyen anne, pek çok cilt tedavi yöntemi denediklerini ama Daisy’nin kabarmış ve iltihaplı yaralarını bir türlü yatıştıramadıklarını belirtti.

Daisy’nin egzama sebebiyle çok kuru bir cildi olduğunu ve cildinin sürekli pul pul döküldüğünü söyleyen anne Laura Ames, “Daisy’i iyileştirmek için pek çok cilt tedavisi yöntemi uyguladık, uzman tavsiyesiyle pek çok yumuşatıcı merhem denedik. Ama yaşı büyüdükçe yaraları da artıyordu. Çare bulmak çok zordu” diye konuştu.

Vestel Ticaret A.Ş. Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdürü Ergün Güler, “Vestel ailesi olarak küçük kızın sağlığına kavuşmasına katkıda bulunmaktan ve teknolojimizle ülkemizi dünyada en iyi şekilde temsil etmekten gurur duyuyoruz” dedi ve şöyle devam etti:

“Öncelikle bir baba olarak Londra’daki küçük bir kız çocuğunun acı veren hastalığının iyileşmesine katkıda bulunduğumuz için çok mutluyum. Diğer yandan Vestel ailesi olarak tüketicimizin hayatını güzelleştiren bu önemli başarıya imza attığımız için büyük gurur duyuyoruz. En büyük ihracat pazarlarımızdan İngiltere’de bu başarıyı elde etmek Türk teknolojisini dünyaya tanıtmak ve ülkemizi temsil etmek açısından ayrıca gurur kaynağıdır. Bu ve benzeri insan hikayeleri, Vestel’in kuruluşundan bu güne süregelen dünyaya, topluma ve insan hayatına değer katma felsefesinin somut göstergeleri olarak bizleri motive ediyor. Teknolojisini Türkiye’de geliştiren ve üreten bir marka olarak, ülkemizin uluslararası itibarı ve ekonomisi için katma değer yaratmaya devam edeceğiz.”

Hayat değiştiren teknoloji

Anne Laura Ames kızını hastalık sürecini şöyle anlattı:

“Doktor tavsiyesiyle birçok yumuşatıcı merhem denedik.  Daisy’nin kendini biraz daha rahat hissetmesi için her gün tüm vücudunu merhemlerle kaplıyorduk.  Bu yüzden kıyafetleri merhemlerden hep yapış yapış oluyordu. Ve benim eski çamaşır makinem bu kıyafetleri yeterince iyi arındıramıyordu. Çamaşır makinesinden çıktıklarında yeterince temizlenmemiş olan kıyafetler Daisy’nin vücudunda yeni yeni yaralar oluşmasına sebep oluyordu. Bu nedenle hastalık döngüsel bir sürece girmişti.

Bu hastalık döngüsünün, 21 milyon alerjik hastaya yardım için kurulan Allergy UK’in bağışladığı çamaşır makinesiyle kırıldığını söyleyen anne Laura Ames, “Çamaşır makinesi  şaşırtıcı bir değişim yarattı. Daisy’nin tüm kıyafetlerini, nevresimlerini yeni makinede yıkıyorum. Kıyafetler makineden çıktıklarında eskisinden çok daha temiz ve yumuşak oluyor. Artan hijyen hastalık döngüsünün kırılmasını ve yaraların birkaç ay içinde iyileşmesini de beraberinde getirdi” dedi.

Egzamayı iyileştirdi, faturayı düşürdü

Çamaşır makinesinin günlük iş rutininde yarattığı değişimden de çok etkilendiğini belirten Laura Ames, “8 kg’lık yıkama kapasitesi eski çamaşır makinemden çok daha fazlaydı. Böylece bir kere de daha fazla çamaşır yıkayabildiğimden makineyi çalıştırma sayım azaldı. Ayrıca ekonomik yıkama programı bizim gibi geniş aileler için idealdi. Yeni çamaşır makinesiyle birlikte elektrik faturasında da düşüş oldu. Hem elektrik hem su tüketimini azalttı.”

Enerji tasarrufunda dünya rekoru kırıyor

Vestel’in Pyrojet teknolojili rekortmen çamaşır makinesi, A+++ enerji sınıfındaki 8 kg kapasiteli ürünlerden yüzde 70 daha az enerji tüketiyor. Enerji verimliliği ile Alman Elektrik, Elektronik ve Bilişim Teknolojileri Kurumu VDE’den onay alan Vestel Pyrojet teknolojili çamaşır makinesi, su ve elektrik tüketiminde sağladığı rekor tasarrufla öne çıkıyor. Pyrojet teknolojisi, çamaşır makinesinin yıkama esnasında aldığı suyu kısa sürede arzu edilen sıcaklığa ulaştırıp duşlama yöntemi ile doğrudan çamaşırlarla buluşturarak su ve elektrik tüketiminde gözle görülür düşüş sağlıyor.

12 dakikada yıkama yapabilen Süper Hızlı Yıkama Programı’na sahip Pyrojet teknolojili Vestel çamaşır makinesi, kirlilik seviye seçimi ve 22 farklı lekeye uygun yıkama opsiyonu da sunuyor. Vestel’in Pyrojet teknolojili çamaşır makinesi, dünyada 7 alerjen ve 4 bakteri türüne karşı etkili tek çamaşır makinesi dikkat çekiyor. Vestel, maksimum hijyen sağlayan çamaşır makinesiyle hijyen ve çocuk sağlığı konusunda duyarlı annelerin ilk tercihi olmayı hedefliyor. Vestel’in Pyrojet teknolojili rekortmen çamaşır makinesi 10 yıl motor garantisi ile 2.099 TL’lik satış fiyatıyla Vestel mağazalarında tüketicilerle buluşmayı bekliyor.

Teknoloji Makaleleri