Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Trend Micro, HP’ye Destek Verecek

trendmicro_globaltechmagazineİnternet ve veri güvenliği alanında küresel çözüm sağlayıcı Trend Micro, imzalanan stratejik OEM anlaşmasıyla, gelişmiş hedefli saldırılar ve hedefe özel zararlı yazılımlarla mücadelede HP’ye destek verecek. Bu alanda HP’nin TippingPoint Advanced Threat Appliance (ATA) çözümleri Trend Micro Deep Discovery’nin gücüne güç katarak tehditleri algılama ve engelleme konusunda kullanıcılara tek ve entegre bir çözüm sunacak. Yapılan iş birliği sayesinde, olası tehditler iş kritik veriler açığa çıkmadan statik, dinamik ve davranışsal tekniklerle algılanarak engellenebilecek ve ortadan kaldırılabilecek.

Trend Micro Akdeniz Ülkeleri Genel Müdürü Yakup Börekcioğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “HP ile böyle bir iş birliği içinde bulunmaktan oldukça mutluyuz. HP’nin burada yaptığı tercih ve imzaladığımız anlaşma Trend Micro Deep Discovery çözümünün etkinliğinin ve kalitesinin en büyük göstergelerinden. Uzun süredir devam ettirdiğimiz ortaklığımızın doğal bir uzantısı olarak imzaladığımız bu anlaşma, Trend Micro’nun yeni nesil tehditlerle mücadele etme potansiyelini çok daha ileri bir noktaya taşıyor. Bu sayede HP müşterileri hedefli saldırıları algılama, engelleme ve inceleme konunda tamamlayıcı ve entegre bir çözüme sahip olabilecekler” şeklinde konuştu.

Küresel çapta birçok değişik iş alanındaki şirketler tarafından tercih edilen Deep Discovery, kullanıcılarına geleneksel veri güvenliği çözümleri için görünmez olan hedefli saldırılar, hedefe özel saldırılar, C&C iletişimi ve şüpheli aktivitelere karşı 360 derecelik görünürlük ve algılama imkanı sunuyor.

Deep Discovery geleneksel çözümlerden farklı olarak;

Tüm ağ bağlantı noktalarını ve 80 den fazla ağ protokolünü tarayabilmenin yanında web ve e-posta trafiğini de gözlemleyebiliyor.
Sistem konfigürasyonu ile eşleşebilen özel sandbox görüntüler üzerinden tehditleri saptayabiliyor.
Kullandığı çoklu tehdit algılama teknikleri ile Microsoft Windows, Apple OS X ve Android gibi uç noktalardan geniş bir yelpazedeki saldırı çeşitlerini analiz edebiliyor.
Etkin sızıntı algılama süreçlerinin en önemli noktası olan özel Sandbox uygulamaları ile mevcut ve özel zararlı yazılımları tanımlayıp değerlendirerek kurumların genel konfigürasyon kontrollerine dayanan sızıntı yöntemlerini engellemesine imkan tanınıyor.

NSS Labs tarafından altı farklı şirketin güvenlik çözümlerine yönelik yapılan bağımsız ve kapsayıcı performans testinde Trend Micro’nun Deep Discovery çözümü yüzde 99.1 ile en yüksek sızıntı saptama oranını elde etti. Sıfır sayıda yalancı pozitif oranı ve toplam sahip olma maliyeti olarak testteki diğer ürünlere oranla yüzde 25’lik avantajıyla liderliğini ilan etti.

Konuyla ilgili bilgi veren HP Yazılım Ülke Müdürü Deniz Yobaş ise şunları söyledi: “HP’nin Kurumsal Güvenlik portföyü, kurumların güvenlik yatırımlarını değerlendirmesi, dönüştürmesi, yönetmesi ve optimize etmesini sağlarken, hem güvenlik altyapısı, hem risk yönetimi, hem de stratejik güvenlik danışmanlığı sunuyor. Bu bileşenin bir etmeni olarak HP TippingPoint ağ tabanlı savunma sistemi ile dünyanın en güvenli network çözümlerinden birisini sunuyoruz. HP Güvenlik çözümlerinden HP TippingPoint Advanced Threat Appliance ürün ailesi ile tehditleri algılama ve engelleme konusunda çok önemli bir görev üstleniyor. Trend Micro ile uzun süredir devam eden ortaklığımızın doğal bir uzantısı olarak imzalanan bu anlaşma ile güvenlik tehditleriyle mücadele etme potansiyelini çok daha ileri bir noktaya taşıyacağımıza inanıyoruz”

HP TippingPoint Advanced Threat Appliance 2015’in ilk aylarında HP ve İş ortakları tarafından kullanıma sunulacak.

Teknoloji Makaleleri