Çarşamba, Nisan 24, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Apple Cephesinde Hareketlilik Sürüyor

apple_globaltechmagazineDigitimes’ın son raporuna göre Apple’ın 12 inç’lik MacBook Air’ı ve akıllı saati 2015′te seri üretime girecek. Apple cephesinde hareketliliğin başladığı ve tedarikçilerin vitesi yükselttiği belirtiliyor. Tedarik zinciri kaynakları 12 inç’lik MacBook Air’ın oldukça ince olacağını ve Intel’in Broadwell işlemcisinden güç alacağını not etti. Kaynaklar ayrıca yeni dizüstü cihazın bileşen sıkıntısı yaşadığını ve en başta sınırlı sayıda çıkabileceğini düşünüyor. 12 inç’lik MacBook Air öncelikle Quanta Computer tarafından üretilecek.

Son rapor öncekilerle gayet uyumlu. Eski rivayetlerde Apple’ın cihazı ultra ince yapmak için yeni bir tasarım üstüne çalıştığını ve düşük güç tüketen Intel Broadwell Core M işlemci kullanacağını iddia etmişti. Intel, Broadwell Core M işlemcilerini geçtiğimiz Kasım ayında çıkardı.
12 inç’lik MacBook Air’la birlikte farklı olasılıklar da var. Önceki bir iddia 12.9 inç’lik iPad Pro’nun iPad’lerle MacBook’lar arasındaki açığı kapatacağını ileri sürüyordu. Şimdi de yeni MacBook Air’ın iPad ve MacBook arasındaki boşluğu kapatacağı yorumları yapılıyor.

Teknoloji Makaleleri