Cuma, Nisan 26, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Turkcell’den Üç Taşıyıcılı Mobil Teknoloji

Turkcell_globaltechmagazineTürkcell, dünyanın en hızlı 3G’sini sunan Üç Taşıyıcılı (Triple Carrier) mobil internet teknolojisini şebekesinde hayata geçirdi. Böylelikle 3 kat hızlı 3G dünyada ilk kez ve sadece Turkcell ile Türkiye’nin 81 ilinde kullanılabilecek. Üç Taşıyıcılı mobil internet teknolojisi sayesinde, 63.3 Mbps’ye varan veri indirme hızı sağlanabiliyor.

4G’YE YATIRIM SÜRÜYOR
2009’da 3G ile başlayan 21 Mbps hızlarını müşterisine sunan Turkcell, 2011’de bu hızı ikiye katlayan Çift Taşıyıcı (Dual Carrier) teknolojisiyle Türkiye’yi ilk defa 42 Mbps hızla tanıştırmıştı. Üç Taşıyıcılı mobil internet teknolojisi, şebekeye herhangi bir taşıyıcıdan erişen bir kullanıcıya diğer taşıyıcılardaki mevcut kaynakları daha verimli kullanma imkânı tanıyor.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, “81 ildeki şebekemizi en hızlı 3G teknolojisini sunacak şekilde yapılandırdık. Her zaman olduğu gibi bugün de en hızlı mobil internet hızını, Turkcell altyapısı farkıyla sunmaya başladık. Diğer taraftan 4G için çalışmalarımızı ve yatırımlarımızı da son hızda sürdürüyoruz” dedi.

Teknoloji Makaleleri