Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Akünüzün Şarjını Cebinize Sorun

yigitaku_globaltechmagazineTürkiye’nin sektöründeki öncü firmalarından biri olan Yiğit Akü, dünyada bir ilki gerçekleştirerek, teknolojinin son noktası akıllı aküyü üretti. Prestige V3.0 Akıllı Akü, akıllı telefon ile bilgi paylaşımı yaparak, kullanıcının; akünün şarj durumundan, aracın elektrik sistemine kadar pek çok bilgiyi rahatlıkla öğrenebilmesini sağlıyor.

66 kişilik Ar-Ge merkezinde 5 yıllık çalışma yürüten Yiğit Akü bünyesindeki Türk uzmanlar hedeflerine ulaştı. “Akıllı çip (mikro devre)” teknolojisi ile Türkiye’de üretilen  Prestige V3.0 Akıllı Akü’nün şarj sistemi, cep telefonları aracılığıyla kolaylıkla izlenebiliyor. Bu sistemi kullanabilmek için akıllı telefonlara kolaylıkla indirilebilecek olan program yeterli oluyor. Prestige Akıllı Akü V3.0’da bulunan garanti sayacı, araca ilk takıldığında devreye girerek aracın çalışmadığı süre de dahil olmak üzere tüm verileri kayıt ediyor. Aküde problem yaşanması durumunda hafızaya kaydedilen veriler kullanılarak, hatanın araçtan mı yoksa aküden mi kaynaklandığı tespit edilebiliyor.

Sektöründe teknoloji liderliğini sürdürdüğünü bir kez daha kanıtlayan Yiğit Akü’nün Prestige Akıllı Akü V3.0 ürününde elektronik çiplere entegre edilen bluetooth teknolojisi kullanılıyor. Bu sayede aracın kaputunu açmadan, cep telefonuyla akünün ve aracın şarj durumu kolaylıkla takip ve kontrol edilebiliyor. Prestige Akıllı Akü V3.0’ da kullanılan “bluetooth low energy” çipi aküden tüketilen enerji miktarını diğer versiyonlara göre azaltıyor. Ayrıca Prestige Akıllı Akü kendi kendine deşarj olmayı engellemek için, araç kapatıldıktan iki saat sonra kendini otomatik olarak bekleme moduna alıyor.

Teknoloji Makaleleri