Perşembe, Nisan 18, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

BenQ QCast İle Kablolara Veda

astel_globaltechmagazineMobil teknolojilerin hayatımızda her geçen gün daha fazla yer almasıyla birlikte kablosuz teknolojiler de giderek önem kazanmaya başladı. Türkiye’yi ilklerle tanıştıran Astel Elektronik, bu beklenti ve ihtiyacı maksimum düzeyde karşılayan yeni bir ürünü piyasaya sürüyor.

Kur, Kullan: Kurum ve evlerde maliyeti düşük, eşşiz bir projeksiyon deneyimi!

Kablosuz bağlantı teknolojilerinin projeksiyon cihazlarına entegrasyonu konusunda yıllardır üstlendiği öncü role sahip dünyanın lider DLP projektör üreticisi BenQ’nun bu alandaki son ürünü “QCast Dongle”; BenQ projektörlerin markalaşmış görüntü kalitesini maksimum kurulum ve kullanım kolaylığı ile birleştirip, hem kurumlarda hem de evlerde eşsiz bir projeksiyon deneyimi sunuyor.

Kurulum aşamasını kolaylaştırmak ve gereksiz maliyetlerin önüne geçmek amacıyla geliştirilen QCast kablosuz bağlantı özelliği, hem HDMI hem de USB girişine sahip tüm markalardaki projektörler ile kullanılabilecek..

“QCast Video Streaming Dongle” nedir?

BenQ “Q Cast Video Streaming Dongle”, projektör üzerindeki USB ve HDMI girişlerine bağlanıp Windows/Mac OS işletim sistemli bilgisayarlardan ve android / iOS akıllı cihazlardan kablosuz veri aktarımı sağlayan harici bir WiFi dongle… BenQ; QCast sayesinde, dijital içeriklerinizi akıllı cihazlarınızdan veya bilgisayarınızdan kolaylıkla büyük ekranlara taşıyarak, üstün bir multimedya deneyimi sunuyor.

QCast ile iş ortamında veya evlerde istenilen video, film, resim, belge, web sitesi ve canlı video oturumları kablosuz bir şekilde projektörün büyük ekranına aktarılabiliyor. 1080p çözünürlükte ve 30 fps (kare/saniye) bant genişliğinde gerçekleşen bu aktarım sayesinde transfer hızı en üst seviyede tutulurken, görüntü kalitesinden de ödün verilmiyor.

NFC, DLNA ve Miracast Uyumu da Var!

NFC destekleyen mobil cihazlara indirilecek tapNshow uygulaması ile akıllı cihaz-projektör bağlantısı sadece tek bir tuşa basarak kurulabiliyor. Aynı zamanda Miracast, DLNA ve yerel içerik paylaşımını destekleyen QCast dongle ile mobil cihazlar ve kişisel bilgisayarlardan kolaylıkla video streaming yapılabiliyor ve içerikler büyük ekran keyfi ile izlenebiliyor.

QPresenter Pro ile Mobil Cihazınızdan Mükemmel Sunum Performansı

BenQ, tam kapsamlı bir kablosuz bağlantı ekosistemi oluşturmak ve kullanıcıların işini olabildiğince kolaylaştırmak adına piyasaya sürdüğü tüm donanımları kullanıcı dostu yazılımlar ile de destekliyor.

Kablosuz projeksiyon desteği sağlayan QPresenter Pro yazılımı/uygulaması ile, -işletim sistemi ne olursa olsun- tüm kişisel bilgisayarlar ve mobil cihazlar, kablosuz dongle takılmış bir BenQ projektöre Wireless Display üzerinden bağlanılabilecek ve mobil cihazlardaki sunumlar dev projeksiyon ekranlarında görüntülenebilecek. Özellikle iş ortamlarında kullanılmak üzere geliştirilmiş bu uygulama; PDF, PowerPoint, Word, Excel ve resim dosyaları gibi çok çeşitli dosya formatlarını görüntüleyebiliyor.

Teknoloji Makaleleri