Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

E-Ticarette Kişiye Özel Alışveriş

n11_globaltechmagazineTürkiye’nin önde gelen Açık Pazar platformu n11.com, e-ticaret sektöründe kişiye özel alışveriş deneyimini bir adım öteye taşıdı ve kişiselleştirilmiş öneri alanında uzman firma olan prudsys RDE (Real-time Decisioning Engine) ile işbirliği gerçekleştirdi. Kişinin ilgi alanlarına göre öneri sunan uygulama ile n11.com satışları bir ay içerisinde yüzde 10 artış gösterdi.

Alışverişin Uğurlu Adresi n11.com, güvenli ve keyifli bir alışveriş deneyimi sunmak adına gerçekleştirdiği işbirliklerine bir yenisini daha ekledi. n11.com, ziyaretçilerine özel bir alışveriş deneyimi sunmak amacıyla, kişiselleştirilmiş öneri alanında hizmet veren prudsys RDE (prudsys Real-time Decisioning Engine) firması ile anlaştı. prudsys RDE, n11.com ziyaretçileri için kişiselleştirilmiş modül ve kişiselleştirilmiş bülten hizmeti ile çevrimiçi kanallarından ilgi alanlarına göre ürün önerileri sunuyor. Çevrimiçi mağaza, mobil mağaza, mobil uygulama ve e-bültenlerde gerçek zamanlı olarak sunulan hizmet bir ay gibi kısa sürede satışları yüzde 10 artırdı.

Cenk Çivici: Bütünsel bir kişiselleştirme stratejisi ile liderliği hedefliyoruz

Her gün yaklaşık 1 milyar kişiselleştirilmiş öneriyle 34 ülkede ve 200’ün üzerinde çevrimiçi mağazada müşterilere özel bir alışveriş deneyimi sunan prudsys RDE firması ile anlaşan n11.com, gerçek zamanlı analize dayanan sistem ve öneriler sayesinde ziyaretçilerine tüm çevrimiçi kanallarından ulaşarak yüksek bireysel memnuniyet sunmayı hedefliyor. Çok büyük ürün miktarlarında dahi kişiselleştirilmiş tavsiyelerin kullanımını mümkün kılan sistem, satışlar ve önerilerin kabul oranında artış göstermesine fayda sağlıyor. Sistem, n11.com platformunda yer alan 17.5 milyon üründen her bir müşteri için ilgi alanına göre gerçek zamanlı ürün önerileri sunuyor. n11.com Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Cenk Çivici gerçekleştirilen işbirliği hakkında ‘n11.com olarak, 2014 yılının üçüncü çeyreğini 18 bin kayıtlı mağaza, 17.5 milyon kayıtlı ürün, 3 milyondan fazla üye ve toplamda 150 milyon ziyaret sayısı ile tamamladık. Bu süreçte birçok faydalı işbirliği gerçekleştirdik. Şimdi de alanında uzman olan prudsys RDE firması ile yaptığımız işbirliği sonucu kişisel önerilerde farkımızı ortaya koymayı hedefliyoruz. Müşterilerimize bireysel alışveriş deneyimi sunmak amacıyla kişiselleştirilmiş öneri konusu ana hedeflerimizden biriydi. Önerilerin anlamlılığını artırmak amacıyla prudsys RDE firması ile işbirliğine giderek tecrübelerini sistemimizde hayata geçirdik. prudsys RDE ile işbirliğimiz kısa sürede olumlu geri dönüş sağladı. Kişiselleştirme, çevrimiçi ticarette satışı teşvik eden en etkili yöntemlerden biri. Bütünsel bir kişiselleştirme stratejisi ile Türkiye e-ticaret pazarında lider olmayı hedefliyoruz. Bu nedenle, gerçek zamanda yüksek veri miktarlarıyla bile sorunsuz çalışabilen, çabuk entegre edilebilen ve yüksek sayıda öneri modeli sunan bir çözüm aradık. prudsys RDE beklentilerimizi fazlasıyla karşıladı ve mağazada önerilere dayanan satışlarımızı belirgin bir şekilde artırmamızı sağladı.’ dedi.

Teknoloji Makaleleri