Sony, Amsterdam’da düzenlenecek ISE 2015’te “Beyond Definition” temasını nasıl geniÅŸleteceÄŸini gözler önüne serecek. Sony, devrim niteliÄŸindeki lazer ve 4K teknolojilerinin, kullanıcıların izleyicilerle duyusal seviyede nasıl baÄŸlantı kurmasını saÄŸladığını ve insanlara ilham veren unutulmaz deneyimleri nasıl oluÅŸturduÄŸunu sergileyecek. Ziyaretçiler dünyanın ilk 4K Ultra Kısa Yansıtma Açılı lazer projektörü ve 7000 lümen 3LCD Lazer projektörü gibi Sony’nin AV, iletiÅŸim ve profesyonel ekran tekliflerinin yanı sıra çığır açan sunum çözümü Vision Presenter’a yapılan en son güncellemeleri keÅŸfedecek.
Bu yılki stantta düzenlenecek olan Immersive bölgesi turunda, ziyaretçiler Sony’nin yeni VPL-GTZ1 Ultra Kısa Yansıtma Açılı lazer ışık kaynaklı projektör gibi 4K çözümlerine yakından bakma fırsatı yakalayacak.
Sony, en son yenilikçi ürünlerini sergileyeceÄŸi bul yılki fuarda, hem lazer projeksiyonun hem de 4K’nın sınırlarını zorlamaya kararlı olduÄŸunu gösterecek.
· Vision Presenter: Sony’nin sezgisel sunum çözümü; videolar, resimler ve PowerPoint® slaytları gibi tüm içeriÄŸinizi tek ekranda toplayarak tek bir parmak hareketiyle kontrol edilen büyük, çarpıcı, dinamik sunumlar oluÅŸturuyor. Yeni Vision Presenter yükseltmesi bu çok yönlülüğü ileriye taşıyor, iÅŸlevselliÄŸini geliÅŸtiriyor ve çözümü daha da kullanıcı dostu yapıyor. Yeni özellikler arasında ÅŸunlar bulunuyor:
– İçeriÄŸi önizleme ve yansıtma
– HDCP destekli baÄŸlantılar: Blu-Ray, PS4, Miracast, Chromecast, Apple TV-Airplay vb.
– En yeni Sony PTZ kamera çözümü SRG-300SE ile doÄŸrudan IP H.264 video ve IP kontrol baÄŸlantısı
– Daha esnek çözümler için çoklu ekran varyasyonları: tek ekran, 4K ekran, çift ekran, kenar karıştırma, üçlü ekran ve Vision Presenter içeriÄŸini kaydetmek/akış gerçekleÅŸtirmek için ikincil monitör çıkışı
– GeniÅŸletilen dosya desteÄŸi ve içerikle etkileÅŸim (ör. yakınlaÅŸtırma, alan ayarı, açıklama ve karşılaÅŸtırmalı görüntüleme manipülasyonu)
ISE’de sergilenen Vision Presenter yapılandırmasında, WUXGA ve WXGA projektörlerden oluÅŸan üçlü ekran projeksiyonuyla farklı kaynak giriÅŸlerinden gelen video içeriÄŸi gösterilecek. Ayrıca görsel deneyimin uzak konumlarla nasıl paylaşılabileceÄŸi de gözler önüne serilecek.
· Bakım gerektirmeyen 3LCD lazer projektörler: Toplantı odalarında ve sınıflarda fark yaratmak için tasarlanan yeni VPL-FH700L ve VPL-FHZ55 3LCD lazer projektörler, bakım gerektirmeden 20.000 saate kadar çalışabiliyor. 7000 lümen renkli parlaklıkla dünyanın en parlak lazer projektörü* olan yeni FHZ700L, eğitim, kurumsal ve müze ortamlarındaki büyük ticari alanlarda kullanım için ideal bir çözüm. Her iki modelde de WUXGA çözünürlük (1920 x 1200), anında açılma ve kapanma, eğme açısından bağımsız tasarım, kenar karıştırma, geniş aralıkta dikey/yatay lens kaydırma ve toplam sahip olma maliyetinden önemli oranda tasarruf etme imkânı bulunuyor. VPL-FHZ700L ayrıca birçok arabirim ve isteğe bağlı yedi lens ile entegrasyon esnekliği de sunuyor.
· 4K Ultra Kısa Yansıtma Açılı Lazer Işık Kaynaklı Projektör: Sony’nin VPL-GTZ1 modeli, dünyanın ilk 4K Ultra Kısa Yansıtma Açılı lazer ışık kaynaklı projektörü. Üstün görüntü kalitesiyle oldukça etkileyici yeni bir deneyim sunan üst düzey teknoloji, yönetim kurulu odaları, sanat galerileri, müzeler, ürün ve maÄŸaza tasarımının yanı sıra komut ve kontrol için kullanılan simülasyon uygulamaları çok etkili görseller gerektiren alanlar için ideal bir seçenek oluyor. “Ortama uyum saÄŸlayan,” şık tasarımı hemen hemen her kurulum ortamına ayak uyduruyor. Düşük fan gürültüsü ise kullanıcıların deneyimlerinin kesintiye uÄŸramasını engelliyor. Yeni model, esnek kurulum ve çalışma özellikleri sayesinde ön ve arka projeksiyon için zemin üzerine kurulabildiÄŸi gibi tavana da monte edilebiliyor.
· BRAVIA® 4K LED Profesyonel Ekranlar: Sony’nin yenilikçi 4K liderliÄŸi de yeni nesil profesyonel monitörlerle gösterilecek. 55 inç, 65 inç ve 85 inç ekran boyutu seçenekleri bulunan tüm BRAVIA® 4K LED Profesyonel ekranlarda HTML5 bilgi ekranı kabiliyeti ve geliÅŸmiÅŸ kontrol özellikleri bulunuyor. Kurumsal ortamlar, toplantı odaları ve perakende uygulamalar için ideal olan bu ekranlar, Sony’nin müşterilerin daha fazlasını yapmasını saÄŸlama hedefinin kalbinde olan yüksek kaliteli bilgi ekranlarını ve sunumları saÄŸlıyor.
· BRAVIA® U-Touch: BRAVIA U-Touch, Sony’nin profesyonel ekranlarını dokunmatik ekran teknolojisiyle bir araya getirerek ekranı tüketicilerin aÅŸina olduÄŸu en yeni akıllı telefonlar ve tabletler gibi etkileÅŸimli bir merkez haline getiriyor. Hedef kitlesinin ilgisini çekip, içerikle doÄŸrudan etkileÅŸime girilmesini saÄŸlayarak geliÅŸtirilmiÅŸ bir kullanıcı deneyimi oluÅŸturuyor. Sony, BRAVIA® U-Touch’ın maÄŸazalara, üniversitelere, müzelere, ÅŸirketlere, kütüphanelere, finans kurumlarına ve daha pek çok kuruluÅŸa hedef kitleleriyle daha samimi bir seviyede iletiÅŸim kurma olanağını nasıl saÄŸladığını gösterecek.
· Beyond 4K: Sony, “Beyond definition” ile en yüksek kalitedeki görüntüleri oluÅŸturmasını saÄŸlayan benzersiz teknolojisini gösterecek. Sony’nin 8K CMOS sensörlü üst düzey film kamerası F65 ve benzersiz Super Resolution Demosaicing Teknolojisi (SRDM) ile serbest çözünürlükler ve en boy oranları oluÅŸturularak mekanlar, arenalar ve eÄŸlence parkları için etkileyici görüntüler oluÅŸturmak mümkün hale geliyor.
· Canlı Etkinlik Prodüksiyonu: Sony, basit ve sezgisel işlemler için otomatikleştirilmiş prodüksiyon alanındaki son yeniliklerini sergileyecek. Hepsi bir arada entegre video ve ses mikseri AWS-750 Anycast Touch, karmaşık kurulumları ve işlemleri ortadan kaldırıyor. SRG/BRC serisi uzak kameralara bağlanan bu çözüm, sunucuyu veya hareket eden herhangi bir nesneyi otomatik olarak takip edebiliyor ve kendisini tamamlayan verimli XDCAM kameralarla içerik ya da canlı girişler için ön kayıt yapıp görüntü oynatabiliyor. Bu kombinasyon bir araya geldiğinde, basit ve tam entegre pakette canlı yayın akışının yanı sıra canlı akış imkânı sunuyor.
· Entegre AV portföyü: Sony ayrıca ISE’de entegre AV portföyü serisinden birkaç ürünü sergileyecek. Odak noktası ise PCS-XC1 Görüntülü Konferans Sistemi olacak. Sony’nin yeni görüntülü konferans çözümü sınırsız, taşınabilir baÄŸlanabilirlik sunarak kullanıcıların geleneksel sınırların ötesinde iletiÅŸim kurabilmesini saÄŸlıyor. Tamamen HD olan taşınabilir görüntülü konferans cihazı, üstün görüntü ve ses kalitesine, kablosuz özelliÄŸine, Exmor® CMOS sensöre, View-DR teknolojisine sahip ve 1080p 60 fps’ye kadar olan çözünürlükleri destekliyor. Büyüklüğü ne olursa olsun tüm toplantı odaları, konferans odaları ve ofis alanları için ideal olan kompakt, entegre ve taşınabilir PCS-XC1, dünyanın her yerinde toplantı yapmayı mümkün kılıyor.
Sony Europe Sunum ve İletiÅŸim Bölümü BaÅŸkanı Damien Weissenburger, “60 yıldan uzun süredir Sony’nin teknolojisi tutkusu, pazar lideri ürünlerimiz için itici güç oldu. Çözümlerimiz son kullanıcıların içeriklerini etkileyici ve harekete geçirici bir hale getirmesine yardımcı oluyor. Bu yıl ISE’de Sony’nin son yeniliklerini sergileyeceÄŸimiz ve müşterilerimizin sadece Sony’nin baÅŸarabileceÄŸi ÅŸekilde hedef kitlelerine ilham vermelerine yardım edeceÄŸimiz için mutluyuz.” diyor.
Sony’nin AV sektöründeki yenilikleri hakkında daha fazla bilgi almak ve bahsedilen ürünleri yakından tanımak isteyenler, Stand 1-H120’deki Sony Immersive bölgesini ziyaret edebilirler.