Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

New York Borsası’na Yüzde 30 Tasarruf Sağladı

csc_logo_032708Yeni nesil BT servis ve çözümlerinde küresel lider konumunda bulunan CSC, New York Borsası’nın operatörü NYSE Euronext için yaptığı teknoloji altyapı yenileme çalışması ile yüzde 30 tasarruf sağladı. Çalışma ile ilgili bilgi veren NYSE Euronext Kıdemli Başkan Yardımcısı Dieter Eisinger, CSC’nin yardımı ile öncekine göre çok daha güçlü bir BT işletim modeline sahip olduklarını söyledi.

New York Borsası’nın operatörü NYSE Euronext, Avrupa’daki faaliyetleri ile birlikte her gün 2,5 trilyon Dolar değerinde işlem yönetiyor. Bu işlemlerin yönetilmesi ise donanım, yazılım, telekom ve BT servisleri alanlarında son derece güçlü teknolojik kaynaklar gerektiriyor.

NYSE Euronext Kıdemli Başkan Yardımcısı Dieter Eisinger, zaman içinde artan talebin teknolojik kaynakların yeniden konumlandırılmasını gündeme getirdiğini söyledi. Menkul kıymet yönetiminin günden güne zorlaştığına dikkat çeken Eisinger, “Birbirinden tamamen farklı karmaşık kurumsal sistemleri ve masaüstü ortamları yönetirken, borsanın işletim giderlerini de düşürmemiz gerekiyordu. Bu amaçla, işbirliğimizin 2005 yılında danışmanlık hizmeti ile başladığı CSC’yi tercih ettik” diye konuştu.

Tüm kurumsal uygulamaları destekliyor

CSC bugün New York Borsası’nın Oracle, PeopleSoft, Salesforce.com ve masaüstü ortamı gibi tüm kurumsal uygulamalarına destek veriyor. Özellikle e-posta ortamının yılın 365 günü, 7/24 hatasız çalışıyor olması, yatırımcılar, çalışanlar ve şirketler açısından büyük önem taşıyor. 35 uygulamanın ve 10 binden fazla son kullanıcı cihazının ofis otomasyonu da yine CSC tarafından sağlanıyor. Tüm bunların New York Borsası’na sağladığı katkılar servis seviyelerinin belirgin biçimde artırılması ve ölçeklenebilir süreçlerin tanımlanması olurken, maddi olarak da dört yıl içinde yüzde 30 tasarruf elde edilmiş oldu.

Arıza ve kesinti oranı yüzde 50 düştü

CSC’nin BT süreçleri ve süreçlerin yeniden yapılandırılmasındaki deneyiminin çok daha güçlü bir BT işletim modeli oluşturmalarında kendilerine yardımcı olduğunu söyleyen Eisinger, “Büyük arıza ve kesinti oranında yaşanan yüzde 50’lik düşüş, CSC’nin bize sağladığı desteğin ne denli önemli ve kritik olduğunu ortaya koyuyor. Aldığımız hizmetin yapılan sözleşme ile sınırlı kalmaması da bizi mutlu ediyor. CSC ekibi, sürekli iyileştirme fikirleri sağlayarak, işimizde şu ana kadar ulaştığımız noktanın ötesine geçmemizde bize yardımcı oluyor. İşimizi geliştirmemiz ya da bir zorluğu aşmamız için yardıma ihtiyaç duyduğumuzda, CSC deneyimini, farklı bakış açılarını ve en iyi uygulamaları bize sunarak katkıda bulunuyor” diye konuştu.

Yakın geçmişte NYSE Euronext’in sektördeki hızlı konsolidasyon, küresel mali kriz ve birleşme aktiviteleri gibi çeşitli zorluklarla yüzleştiğini kaydeden Eisinger, “Bu zorlukların üstesinden gelmemizi sağlayacak strateji ve inisiyatifler geliştirirken CSC’nin yanımızda olduğunu biliyoruz. CSC ekibi, NYSE Euronext takımının güvenilir bir parçası olmayı başardı” dedi.

Teknoloji Makaleleri