Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Giyilebilir Teknoloji Vizyonu ile Fark Yarattı

sony_globaltechmagazineSony Mobile, 6 Ocak’ta Las Vegas’ta düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES 2015), Sony’nin hızla gelişen Giyilebilir Teknoloji serisine katılan yeni ürünlerin yanı sıra  partneriyle birlikte geliştirdiği uygulama ve hizmetleri kullanıcı deneyimini odağına alan bir konseptle teknoloji severlere tanıttı.

CES 2015’te Sony SmartWatch 3’ün yeni paslanmaz çelik sürümü, Lifelog uygulamasına eklenen yeni partnerler ve Sony Corporation’ın koşu pistindeki performansı artırarak gerçek zamanlı yararlı bilgiler sunmak amacıyla tasarladığı çok-sensörlü, suya dayanıklı kulaklık prototipi gibi çeşitli konseptteki giyilebilir cihazlar teknoloji severlerin beğenisine sunuldu.

Sony Mobile Kıdemli Başkan Yardımcısı ve UX Kreatif Tasarım ve Planlama Bölüm Başkanı Kaz Tajima, “Akıllı ve giyilebilir teknolojiye yaklaşımımız bir yandan kullanıcı deneyimini derinleştirip çeşitlendirirken, diğer yandan güzel ve işlevsel ürün seçenekleri sunma esasına dayanıyor. Bu yönde Lifelog uygulamasının hem açık API hem de yeni giyilebilir konseptler vizyonumuz açısından büyümesi, kreatif partnerlerimizin uygulama ve hizmetlerini platformumuza entegre edebilmelerini sağlıyor. Böylece kullanıcılarımız en zengin, en çeşitli giyilebilir teknoloji ekosisteme erişebilecekler” dedi.

Lifelog Her Android Kullanıcısına Bilgiyle İlham Veriyor

Google Play Store’dan indirilebilen Lifelog uygulaması, kişisel hedeflerinizi kaydederken, bu hedeflerdeki durumunuzu takip edebilmenizi sağlayarak kendini daha iyi tanımanızı sağlıyor.

Ayrıca Lifelog uygulamasına artık, tarayıcılar aracılığıyla lifelog.sonymobile.com adresi üzerinden erişebiliyor. Açık API fonksiyonu ve en yeni HTML5 teknolojilerini kullanan bu yeni web arayüzü kullanıcılara daha görsel bir deneyim yaratıyor. Bu adrese akıllı telefonlardan, tabletlere ve televizyonlara kadar her büyüklükteki ekrandan kolayca Sony Entertainment Network hesabı kullanarak giriş yapılabiliyor.

Yepyeni Smartwear ve Lifelog Deneyimleri

Pek çok life-style ve sağlık uygulamasıyla işbirliği yapan Sony, severek kullanılan bu hizmetlerden daha çok verim alınmasını sağlayarak Giyilebilir Teknoloji ve Lifelog deneyiminin zenginleştirilmesini hedefliyor.

Lifelog uygulamasının sunacağı yeni özellikler:

IFTTT üzerinden Lifelog uygulaması ile en sevdiğiniz uygulamalar arasında bağlantı kurabilirsiniz.

Habit Monster sağlık konusunda yeni alışkanlıklar edinebilir ve Lifelog uygulamasıyla bu alışkanlıkların takibini yaparak kendinizi daha iyi tanıyabilirsiniz.

Withings Akıllı Vücut Analizi uygulamasını ve bağlantılı sağlık cihazlarını kullanarak, ağırlık, Vücut Kütle Endeksi ve vücut yağınızı Lifelog üzerinden takip edebilirsiniz.

Sony Mobile Deneyim Planlama Direktörü Yasuharu Nomura, “Biz Lifelog’un bilginin verdiği ilham olduğuna inanıyoruz ve partnerlerimiz bunu hayata geçirmemize yardım ediyor. Lifelog platformunu spesifik olarak açık ilkeler üzerine kurduk ve geliştiricilere yeni deneyimler yaratarak, onlara Sony ekosistemine erişmek konusunda daha önce görülmemiş olanaklar sunduk. Önümüzdeki yıl teknoloji severler için çok heyecan verici bir dönem olacak” dedi.

SmartBand SWR10 Artık Daha Renkli

Geçen yılki CES 2014 fuarında tanıtılan tüm gün giyilebilir ve açık mikro USB girişine rağmen suya dayanıklılık özelliğini koruyan (IP58) SmartBand SWR10, kişisel zevklere ve herkesin kişiliğine uygun olarak farklı renklerle tüketicilerle buluşuyor.

Sony Mobile, life-style, moda ve tasarım alanından, Jack Vartanian, ALTEWAISOME ve Ted Baker’ın yanı sıra en son olarak popüler kadın life-style markası ROXY ile yapılan işbirliği sonucu SmartWear için özel giyilebilir modeller üreterek yeni tasarımlar ve koleksiyonlar oluşturdu.

Teknoloji Makaleleri