Cuma, Nisan 26, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Hizmet Piş, Ağzıma Düş

armut_globaltechmagazine2011’de kurulduğu günden bugüne tüm Türkiye’de, hizmet ihtiyacı olanları alanında uzman hizmet verenlerle buluşturan ve hizmet sektörüne İnternet’in kapılarını sonuna kadar açan armut.com, 2014 yılının genel bir değerlendirmesini yaptı. Yıl boyunca kaç metrekare ev temizlendi? Hangi illerde en çok hangi hizmetlere talep geldi? En ilginç talepler neler oldu?

“Hizmet piş, ağzıma düş” sloganıyla yola çıkan ve hizmet sektörüne yeni bir soluk getiren armut.com, 2014 yılı boyunca büyümesini sürdürdü. Yıl boyunca gelen hizmet talebi sayısı büyük bir hıza ulaşıp, her 2 dakikada 1 talep alan armut.com, pek çok farklı kategoride talepleri uygun hizmet verenlerle buluşturdu. Hem hizmet talep edenlerin, hem de hizmet verenlerin beklentilerini başarıyla karşılayan armut.com’da müşteri memnuniyetinin %98’e ulaşması da önemli bir istatistik olarak dikkat çekiyor. 40 bini aşkın hizmet veren ve 246 bine ulaşan aktif kullanıcı sayısı göz önünde bulundurulduğunda %98’lik bir memnuniyet oranı armut.com’un alanında neden lider olduğunun en büyük göstergelerinden biri. Bu durum da her gün ortalama 79 hizmet verenin daha armut.com’u tercih etmesini sağlıyor. 2014 yılı boyunca toplam 897 milyon TL değerinde talep yapılan armut.com, gelen bu çok büyük miktardaki taleplerden elde ettiği verileri derleyerek Türkiye’nin hizmet haritasını çıkardı.

En Çok Talep Yapılan 10 İlde Lider İstanbul

Hizmet alıp verenleri kolayca buluşturarak hizmet sektörünün İnternet üzerindeki bir numaralı adresi haline gelen armut.com’un 2014 yılı boyunca en yoğun olarak kullanıldığı ilk 10 il İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Kocaeli, Konya, Adana, Eskişehir, Tekirdağ oldu. Bu illerde en çok talep gören hizmet kategorisi “Nakliyat” iken, son dönemde İstanbul’da yayına alınan “Hemen Rezervasyon” özelliği ile zenginleşen “Ev Temizliği” de en çok talep alan ikinci kategoriydi.

İllere Göre Değişen Talepler

Nakliyat ve ev temizlik hizmetlerindan sonra Türkiye genelinde 2014 yılı içinde sırasıyla en çok Boya Badana Ustası, İç Mimar ve Dekorasyon, Butik Pasta ve Kurabiye, Tadilat, Dış Cephe Mantolama, Marangoz, Parke Laminat Döşeme, Koltuk Döşeme hizmetleri talep edildi. Türkiye genelinde sıkça talep edilen hizmetlerin yanı sıra iller bazında bakıldığında, bazı illerde öne çıkan hizmet talepleri de dikkat çekiyor. Konya ve Tekirdağ’da en çok talep edilen ikinci hizmet düğün salonu olurken, Eskişehir’de ikinci sırada marangoz, Kocaeli’de ise kombi servisi talepleri yer alıyor. Türkiye genelinde en çok talep edilen ilk 10 hizmet arasında yer almayan fayans ve seramik hizmetleri Antalya’da en çok talep edilen üçüncü hizmet oldu. Benzer şekilde kuaför talepleri de Eskişehir ve Tekirdağ’da üçüncü sırada yer alıyor.

Dünyanın Çevresini 5 Kereden Fazla Dolaştı

Hizmet sektörünü İnternet ile buluşturan armut.com üzerinden 2014 yılında gerçekleştirilen talep büyüklükleri dikkat çekici. Ev temizliklerinde toplam 331.420 m2’lik bir alanın temizlenmesine aracılık etti. En çok talep edilen hizmet olan nakliyat hizmetlerinde ise 271.037 km eşya taşınarak dünyanın çevresini 5 kereden fazla dolaşacak bir mesafe kat edilmiş oldu. 2014 boyunca armut.com üzerinden boyanan duvarların alanı 229.455 m2 olurken, tam 7.765 kişilik özel tasarım butik pasta yaptırıldı.

Binmek İçin At İsteyen Oldu

Aradığı hizmete en hızlı ve kolay şekilde ulaşmak isteyenlerin bir numaralı adresi olan ve 2014 yılı sonunda müşteri memnuniyeti oranını %98’e çıkaran armut.com, yıl boyunca ilginç hizmet taleplerine de sahne oldu. İstanbul trafiğinden bıkan bir kullanıcı binmek için at talep ederken, bir kullanıcı da 1 ton su böreği yaptırmak istedi. Bunun yanı sıra evine vesikalık için fotoğrafçı çağıranlardan, beyaz güvercin arayanlara kadar çok sayıda ilginç talep armut.com’a iletildi. Armut.com’da 2014’ün en yüksek değerli talebi ise Adana’dan geldi. Dış cephe mantolama hizmeti almak isteyen Adanalı bir kullanıcı toplam 5 milyon TL değerinde teklif aldı.

Teknoloji Makaleleri