Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Mimosa’ya CES’den İnovasyon Onur Ödülü

netvizyon_globaltechmagazineKablosuz ağ ürünleri konusunda profesyonel çözümler sunan Mimosa’nın geçtiğimiz günlerde kullanıcıların beğenisine sunduğu C5i kablosuz ağ çözümü CES tarafından 2015 İnovasyon Onur Ödülü ile taçlandırıldı. CES İnovasyon Ödülleri, pazara yeni girecek olan ürünler arasında teknoloji, yenilikçilik, tasarım ve mühendislik alanında en üst seviyede başarı gösteren ürünlere veriliyor. Mimosa bu üstün niteliklere sahip ürünlere verilen ödülü Akıllı Ev (Smart Home) kategorisinde aldı.

Mimosa C5i Hotspot çözümü ev ve ofisler için dizayn edilmiş bir ağ geçidi. Küçük boyutları, uygun fiyatı ve yüksek performansıyla dikkatleri üzerine çeken ürün kablolu ağların yapılandırılamadığı yerlerde kablo karmaşasından uzak kablosuz ağ çözümleri sunmak için tasarlanmış. 500 Mbps’ın üzerinde veri transfer olanağı sunan bu akıllı cihazın kurulumu ve kullanımı da oldukça kolay. İstenildiğinde ofis veya evinizin camına yerleştirebileceğiniz bu cihaz sayesinde kablosuz ağınızın sağlamlığını garanti altına alabiliyorsunuz.

Mimosa ürünlerini Türk kullanıcıları ile buluşturan Net Vizyon firmasının Genel Müdürü Salim Akdaş, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Mimosa Networks yeni kurulmuş olmasına rağmen kısa sürede büyük başarıların altına imza attı. Ürünlerini yavaş yavaş kullanıcıların beğenisine sunan Mimosa’nın bazı ürünlerini Türk kullanıcıları ile buluşturduk. Yakın gelecekte taleplere göre diğer ürünlerini de getirmeyi düşünüyoruz. Mimosa ürünlerinin ağırlıklı kullanım alanları, Telekom şirketleri, operatörler ve çok yoğun veri alışveriş yapmaya ihtiyaç duyan müşteriler olarak tanımlanabiliriz. Bu ürünler sayesinde artık kilometrelerce kablo çekilmesine gerek yok. Sadece Mimosa cihazının kablosunu fişe takmanız ve birkaç ayarın ardından bağlantı gerçekleştirebiliyorsunuz. Özellikle Fiber bağlantıya alternatif hızlarda kablosuz bağlantı çözümleri sunan Mimosa kablosuz ağ konusunda iddialı bir marka ve yakın gelecekse ismini çok daha fazla duyacaksınız” dedi.

Teknoloji Makaleleri