Perşembe, Nisan 18, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Samsung’dan Çığır Açan Teknoloji

samsung_globaltechmagazineSamsung Electronics dünyanın ilk Üç-Bant Taşıyıcı Birleştirme (CA – Carrier Aggregation) teknolojisini bir LTE ticari ağında kullanarak, indirme hızını 300 Mbps’ye, yani LTE ağının dört katına çıkardığını açıkladı. Samsung’un LTE Advanced (LTE-A) Üç-Bant Taşıyıcı Birleştirme (CA) teknolojisi sayesinde, kullanıcılar daha güçlü ve kesintisiz multimedya ve web tarama deneyimine kavuşuyorlar.

Samsungs Electronics Ağ İşletmeleri Direktörü Youngky Kim konuyla ilgili: “İnsanlar mobil cihazlarında HD video gibi veriyi yoğun kullanan uygulamaları giderek daha fazla talep ediyorlar. Bu da telekomünikasyon sektörünün mevcut ağ altyapısı üzerindeki performansını artıracak yenilikçi teknolojilere ihtiyaç duymasına neden oluyor. Şirketimizin LTE-A Üç-Bant Taşıyıcı Birleştirme (CA) teknolojisi mümkün olan en üstün mobil deneyimi sunarken, bir yandan da operatör  ağlarının kapasite ve yeteneklerini farklılaştırma fırsatını yakalamalarını sağlıyor” dedi.

Samsung dünyanın ilk “Çift Bant Taşıyıcı Birleştirme” ağını Haziran 2013’te Kore’de tüketicilerin hizmetine sunmuştu. Şirket bu inovasyon liderliğinden elde ettiği deneyimden faydalanarak Üç-Bant CA çözümünü geliştirdi. Söz konusu çözüm LTE-A’nın kabiliyetlerini daha da güçlendirerek, sektörü 5G çağına bir adım daha yaklaştırıyor.

Üç-Bant CA, başta yoğun nüfuslu bölgelerde olmak üzere, mobil ağların veri hacim kapasitesini önemli ölçüde arttıran bir teknoloji olarak değerlendiriliyor. Bunun yanı sıra, yoğun olarak bölünmüş spektrumu birleştirme kabiliyeti de spektrumu sınırlı olan operatörlere kayda değer spektrum verimliliği kazandırıyor. Üç-Bant CA sayesinde operatörler, birden fazla spektrumdaki bölünmüş veri bloklarının tek ve daha büyük bir birleşmiş blok olarak çalışmasını sağlayarak müşterilerine gerçek anlamda gelişmiş bir LTE deneyimi sunabilecekler.

Samsung, LTE-A Üç-Bant CA ağını ticari kullanıma sunmasının ardından, dünyanın ilk LTE-A Üç-Bant CA özellikli cihazı olan Samsung Galaxy Note 4’ü piyasaya sundu. Bu cihazın ve ağ teknolojilerinin aynı anda müşterilerle buluşturulması, şirketin sektörde yeni nesil mobil teknolojilerin kullanımını hızlandırmaya yönelik benzersiz yeteneğini öne çıkarıyor.

Teknoloji Makaleleri